Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No a nebojí se společného bydlení s „cizíma“ dětma? třeba je zvyklý na svůj klid, tak má strach ![]()
Není s nim pravé domluva. vždy když téma zacnu tak me okrikne. nechali to. nevím co si představuje pod pojmem peněz ale rozhodne chudák není. běžný člověk. děti v tom taky nebudou.Ja mám spis trochu strach ze mu to vyhovuje. ovšem mne fakt ne.
To se ani nedivím že ti to vadí. O svatbě mluví? Přece lepší když spolu budete před svatbou bydlet ne? Nebo alespon by se tomu neměl tak bránit? To je docela zvláštní to jeho chování, ale nenutila bych ho, to se může vymstít. Myslel tu žádost o ruku vážne? Nebo to bylo jen gesto že „do budoucna“… Svatbu bych taky řešila až budou peníze. Záleží co si tím společným bydlení představuje, jestli bydlet spolu u jednich rodičů, koupit vlastní nebo nájem…
Já bych si teda nevzala člověka, se kterým bych si před tím nevyzkoušela společné bydlení…proste bych se bala, že se taky v tom každodenním kontaktu nemusíme sžít ![]()
O tom, co se mu honi v hlave, muzeme jen spekulovat…ale nejak nechapu, ze te pozadal o ruku a o spolecnem bydleni mluvit nechce…kdyz si chci nekoho vzit, tak s nim planuji snad byt „navzdy“ a musim mit v zakladnich vecech jasno, ne se o nich odmitat bavit ![]()
Podobne to mela kamaradka (akorat bezdetna…a kvuli ni ta anonymita), bydleli kazdy u rodicu, sestehovali se az po svatbe, ale proste se na tom normalne domluvili
Jak si to teda predstavuje? Svatba bude, az bude na bydleni, nebo nejdriv poresite bydleni, pak svatbu, nebo budete kazdy zit zvlast? V takove zasadni veci by jste se fakt meli domluvit, nez podniknete nejake dalsi vazne kroky…
Tak pokud se má nastěhovat k vašim rodičům, ani se nedivím, že se mu nechce. Taky bych nechtěla bydlet s rodiči a to ani vlastními. Mám ráda svůj klid ve svém bytě. Ale chápu, že někdy to jinak nejde. A nějaký podnájem si platit nemůžete? Abyste tam bydleli sami s dětma. Jinak vás chápu, že s přítelem chcete bydlet a ne se jenom občas vidět.
@Anonymní píše:
Dobrý večer všem, předem prosím o zachovaní anonymity. Děkuji. Mám partnera s kterým jsem již rok a pul. Zatím vše téměř bez problému. Nedávno mne požádal o ruku. V poslední době mi vsak začíná vadit to, ze jakmile zavedou rec na společné bydlení začne byt nervózní a řekne mi ze itravuju.Dle něho na to ted nejsou peníze. Nevím co si představuje ale nejsem vcerejsi a jsem si jista ze by se to zvladlo. Mám dvě děti a říkám si, ze me nebaví čekat chci úplnou rodinu MIT tatu doma.ne ho vidět dva dny v týdnu. pripadam si sama..Mel to někdo podobné? Ještě musím dodat, ze oba žijeme u rodičů. nebo s rodiči v mém případě, ale on zde nechce.
Daleko víc by mi vadilo, že ti říká, že ho „otravuješ“.
To svědčí o nedostatku respektu už teď, co by bylo po svatbě? ![]()
@esterka.z.brna píše:
Tak pokud se má nastěhovat k vašim rodičům, ani se nedivím, že se mu nechce. Taky bych nechtěla bydlet s rodiči a to ani vlastními. Mám ráda svůj klid ve svém bytě. Ale chápu, že někdy to jinak nejde. A nějaký podnájem si platit nemůžete? Abyste tam bydleli sami s dětma. Jinak vás chápu, že s přítelem chcete bydlet a ne se jenom občas vidět.
K cizím rodičům bych nešla, ani kdyby mi za to měli platit. Nedivím se mu.
Tak chce svatbu a nemá peníze, chce si tě vzít, ale nechce s tebou bydlet
? Trvala bych na vážnějším rozhovoru, ať řekne, o co jde, co mu vadí, ať to můžete společně vyřešit.
A neni nahodou zakopany pes v tom bydleni u rodicu? Nebo jste mluvili o tom, ze byste sli nekam do sveho? Osobne bych s rodici bydlet za zadnou cenu nesla. Sice mame s tchanstvem opravdu vynikajici vztahy, tchyne je bezvadna zenska a rozumime si, ale mozna a prave proto taky tim, ze nas deli 100km. Ne nadarmo se rika, ze oblibenost tchyne narusta se ctvercem vzdalenosti. ![]()
@katty89 píše:
Ne nadarmo se rika, ze oblibenost tchyne narusta se ctvercem vzdalenosti.
Tak tohle je dost dobrý ![]()
I když já si na mou bývakou skorotchyni nemůžu stěžovat, doufám, že moje nějaká budoucí tchyně bude jako ona, ale pravděpodobnost je skoro nulová. ![]()
To Ja holky naprosto chápu ze nechce ke mne.ale on zase přeci musí pochopit ze Ja nechci k němu. ze stejného důvodu. když tedy navrhnul hypotéku a vlastni bydlení tak řekne ze ne. jenže Ja si nedovedou představit ze se tedy budem navštěvovat celek život.
Dobrý večer všem, předem prosím o zachovaní anonymity. Děkuji. Mám partnera s kterým jsem již rok a pul. Zatím vše téměř bez problému. Nedávno mne požádal o ruku. V poslední době mi vsak začíná vadit to, ze jakmile zavedou rec na společné bydlení začne byt nervózní a řekne mi ze itravuju.Dle něho na to ted nejsou peníze. Nevím co si představuje ale nejsem vcerejsi a jsem si jista ze by se to zvladlo. Mám dvě děti a říkám si, ze me nebaví čekat chci úplnou rodinu MIT tatu doma.ne ho vidět dva dny v týdnu. pripadam si sama..Mel to někdo podobné? Ještě musím dodat, ze oba žijeme u rodičů. nebo s rodiči v mém případě, ale on zde nechce.