Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neumim si to nejak predstavit se na nej vykaslat i kdyz je to uz nevyhnutelne.Mam ho velmi rada.
ctyri roky verit necemu co neni
beru AD. Trpim na uzkosti. Rozchod asi bude pro me tezky. Ale chtela bych chlapa doma a ne se jen navstevovat.
Jsem staromódní. Chci všechno nebo nic. Kdo miluje, nedělá kompromisy a neztrácí čas. Kdo miluje sám sebe a své pohodlí, myslí jen na to a druhý je až na nižší příčce v žebříčku priorit. Chlap má asi odžito a nic nechce měnit. Zatím. A až to bude chtít změnit, tak si najde jinou. A doma bude mít od tebe pěkně uklidíno.
Nechtěla bych někoho, kdo se mnou nechce být. Jeho chování je jasný vzkaz. Buď se spokoj s tím, co nabízí (nic) nebo se zařiď podle svého. Ale nejsi povinna být celý život v jeho čekárně.
![]()
@nostress píše:
Tak mu přestaň dělat služku, a chovej se jako milenka, když nechce s tebou bydlet. Měj ho jenom na sex, výlety a dovolené, a pak ho sama vypakuj, ať si jede k sobě domů, že ty máš ještě jiný program.
opět musím souhlasit ![]()
Holky velice Vam dekuji za komentare. Vcera jsme se kvuli tomu pohadali jako stokrat a ja mu rekla ze bud zit spolecne nebo uz nic. A odjela jsem. Od vcera ani zprava. Zrejme se citi urazen. Na dnes se nase holky domlouvali ze u sebe prespi. Chodi spolu totiz do tridy. Takze zrejme budou slzy
uz me to nebavi takhle zit.
@Cekk píše:
Datum nemame, prislo mi vhodne spolu napred zacit zit. Ale tam se zasekl. Prijdu si jak v bludnem kruhu. Kdykoliv preberu iniciativu, jako jednou;zbalim dceru dorazime k nemu tak po dvou hodinach jeho ksichtu a nervozity a slov ze na tom jsme se nedomluvili radeji odjizdim. Druhy den dela jako by nic.Na otazky prijedu na vikend s malou odpovi-prijedu k vam. Jenze nema u nas kde spat, mam maly byt. Tak po par hodinach odjizdi zpet k nemu domu. Takze aktivita z me strany by tedy byla ale bez ucinku.
tohle ale mění pohled na ten úvodní příspěvek - on s váma prostě bydlet nechce
čili platí to, co psala @nostress - chovat se jen jako milenka, na sex, výlet, dovolenou…nic víc - on ani nic víc nechce (možná kromě toho, abys mu tam poklidila a uvařila, na což bych se zvysoka…)
@Cekk nechce s vami zit. Vyhovuje mu to. Kdyz neni snaha z jeho strany, tak to nezmenis
dle me se sestehujete a rozejdete, jak to popisujes.
@Cekk píše:
Holky velice Vam dekuji za komentare. Vcera jsme se kvuli tomu pohadali jako stokrat a ja mu rekla ze bud zit spolecne nebo uz nic. A odjela jsem. Od vcera ani zprava. Zrejme se citi urazen. Na dnes se nase holky domlouvali ze u sebe prespi. Chodi spolu totiz do tridy. Takze zrejme budou slzyuz me to nebavi takhle zit.
To me mrzi. Dle me nema zajem a ceka na ukonceni od Tebe
prijde mi to tak
Za prvé, nikdy by mě nenapadlo uklízet v bytě nebo ve vile, ve které nebydlím.
Maximum by bylo, že pokud bych tam byla na oběd, tak se podílet na přípravě a úklidu po tom obědě, popřípadě by dcera musela pomoci s úklidem hraček.
Jinak je mi tedy záhadou, proč se ženské často ponižují tím, že jakmile se octnou u chlapa v domácnosti, tak popadnou uklízecí potřeby a jedou.
Směšný.
Takže bych s tím přestala.
Ale po tom všem, co jsi napsala, si myslím, že on o tebe extra nestojí. Nebo jako stojí, ale o svoji volnost a možnost rozhodovat se sám stojí víc.
Určitě s tebou bydlet nechce.
Za mě jednoznačně: Deklarovat rozchod, hledat novýho chlapa. Je mi jasné, že se bojíš, ale to dáš.
Pokud jde o dceru, deklarovala bych všem zúčastněným, že se nic nemění, pokud budou všichni chtít: holky se můžou vídat, může u vás ta druhá přespat (kdyby se dcera kamarádila s jinou spolužačkou, tak to taky budeš podporovat, ne?), pokud bude chlap chtít, může je vzít obě na zmrzlinu atd.
Kdyby to utnul, tak nějak dceři vysvětli to, co teď nám: že bys chtěla bydlet společně a mít miminko, on nechce, takže jsi mu řekla, že chceš chodit s někým jiným, a že on si to vztáhl i na Tvoje dítě, ale že to není její chyba (!!!) a že se třeba zase za čas budete stýkat atd.
Kdyz odjedu a neozvu se tak po dvou dnech opet od nej sceny ze me miluje co deti co mimino co bydleni atd. A pak kdyz je klid po bouri tak opet stoji a nic. Rozejit se zrejme nechce..nekdy mu nerozumim.
@Cekk píše:
Kdyz odjedu a neozvu se tak po dvou dnech opet od nej sceny ze me miluje co deti co mimino co bydleni atd. A pak kdyz je klid po bouri tak opet stoji a nic. Rozejit se zrejme nechce..nekdy mu nerozumim.
Není vo čem. Každý tu vidí výchovné rady „když si něco děti vynucují scénami, neustupovat, nepodléhat, je to nevýchovné a cesta do problémů“. Nevím, proč by to nemělo platit i u dospělýho chlapa. Pokud by fakt chtěl, má to udělat jasně a vědomě.
@Cekk píše:
no tak řekni až se zeptá co bydlení tak ok, o víkendu (příští týden, 15.tého nevím…)se přestěhuješ ke mně nebo my k vám ok? jak to uděláme, pomůžeš mi…bla bla. A pokud z toho selže tak konec.Co víc radit.
@Cekk píše:
chce to mít v téhle podobě, zřejmě, vyhovuje mu to. Chce vztah, ale v téhle podobě. Buď se smíříš, nebo budeš tvrdá (především k sobě) a ukončíš to.
@Cekk píše:
Já mu rozumím - chce tě na sex, vaření, uklízení, zabavení děcka (s tvojí holkou), hezké chvilky třeba na výletě, pohodu…
Nechce tě na společné bydlení, tvoření rodiny, vážný vztah.
ty mu to toleruješ, to by se mu s jinou těžko stalo.
Nedokážu si představit, že bych k ním, jak jsi psala, dojela na víkend s dcerou on mi řekl, co tam jako děláme, že tohle jsme si nedomluvili a
@medunka23 píše:a vy priteli, neuvarite, nevyperete..nic
Tak co by měnil, ty mu doma uklidis, uvaris?? Vyklepe si pytlík a ma svatý klid.
Nemyslím si že by se to změnilo, buď v tomhle vztahu zustaneš, tam ale pak nepocitej, že se něco změní a řekla bych, že ani dítě nebude, nebo půjdete od sebe.