Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Do-not-touch píše:
tohle dokáže málokterá. Pro ženskou, která vnímá vztah jako hodnotu, je lepší to ukončit. Jinak se nutí do role, ve které jí stejně nebude příjemně.
Máš pravdu. Tohle lze použít v době, když už víš, že z toho stejně nic dobrého nevzejde. Tak proč si to jen neužít a pak odejít, když se naskytne něco lepšího.
@tyniste píše:
Když už jsme u těch rad, já mám ráda tuto:Smýšlí o tobě přesně tak, jak se k tobě chová.
Prosté
Taky výstižné.
![]()
@Kobliha51 píše:
Máš pravdu. Tohle lze použít v době, když už víš, že z toho stejně nic dobrého nevzejde. Tak proč si to jen neužít a pak odejít, když se naskytne něco lepšího.
Tak já bych to střihla a pak šla hledat něco jiného.
@Kobliha51 píše:
právě že každá si tenhle přístup neužívá. Ale na druhou stranu, u některých chlapů to možná má šanci, aby ji viděl konečně trochu jinak. Ne že by ho to změnilo, v to nevěřím.
@Andy27 píše:
a vy priteli, neuvarite, nevyperete..nicve smes to dela kazda temer i kdyz spoku neziji
dokud jsme spolu s mužem nebydleli, uklizel si u sebe doma sám, o vaření jsme se podělili, ale že bych k němu přijela a uklizela v době kdy jsme spolu nebydleli?? Ani náhodou a pokud to nějaká dělá, tak ať si přečte pro výstrahu tuto diskusi.
@Andy27 Vařim uklízím, ale to samý on. Jako ještě si dovedu představit, že já budu vyřit uklízet a on zas něco jiného. Ale taky nic takového nevidím. teda když už bych to brala tak, že se musím ukázat, aby se mnou chtěl bydlet, tak by se měl vyšvihnout s něčím navíc i on, ne?
@Andy27 píše:
a vy priteli, neuvarite, nevyperete..nicve smes to dela kazda temer i kdyz spoku neziji
To jsou pak ty věčné čekatelky na svatbu a na společné bydlení. Proč by to pán dával, když ten servis může mít bez svatby a společného bydlení.
Já to měla a vyhovovalo mi to takhle s bývalým. Já s dcerkou ve svém, on ve svém. Spolu jen hezké chvíle, výlety, dovča, užívání. Byla jsem to ale já, kdo bojkotoval společné bydlení, které expartner moc chtěl. Prostě jsem cítila, že to není to pravé ořechové pro život, bohatě mi to stačilo a vyhovovalo takhle. Myslela jsem si i, že to prostě mám takhle nastavené a s nikým bych žít nechtěla. Když jsem ale potkala současného partnera, do měsíce jsme spolu bydleli a je nám krásně jako rodině. Prostě s ní zřejmě chlap nechce bydlet, cítí, že by tak nebyl spokojený, že to není ono.
@Cekk píše:
Holky velice Vam dekuji za komentare. Vcera jsme se kvuli tomu pohadali jako stokrat a ja mu rekla ze bud zit spolecne nebo uz nic. A odjela jsem. Od vcera ani zprava. Zrejme se citi urazen. Na dnes se nase holky domlouvali ze u sebe prespi. Chodi spolu totiz do tridy. Takze zrejme budou slzyuz me to nebavi takhle zit.
Já Ti napíšu svou zkušenost, abys věděla, že se to stává i ostatním.. Zažila jsem rozchod, bolel tak že jsem myslela že umřu. Oba jsme měli holčičky. Odešel on, podrazil mě navíc s bydlením, najednou jsem neměla s dcerou kam jít, a bez peněz. Bolí mě srdce ještě dodneška - čert vem mě i jeho, ale moje dcera ještě asi tři další roky nemohla pochopit, proč už s námi „nekamarádí“ a stýskalo se jí po té holčičce. Na to se připrav, bude Ti to strašně moc líto kvůli malé.
Ale víš co? Přebolelo to, i když to bylo příšerně těžké, nemohla jsem bez něj zezačátku ani dýchat, chyběl mi fyzicky, viděla jsem jak je šťastný s jinou - tak dneska jsem ráda že spolu nežijeme. Stejně by to nedopadlo dobře.
Jsem trochu starší než Ty, a mám velmi dobře zmapované volné muže 40+ - pokud mají dítě, už se do další rodiny a závazků neženou. Proč taky. Navíc, jak tady padlo, jemu s Tebou nic nechybí.
Jedna důležitá věc - pokud Tě nechá odejít, a podle mě si je velmi dobře vědom jak ho máš ráda, s čímž bude kalkulovat (že to nedáš), tak si uvědom, že mu na Tobě nezáleží. Jinak by neriskoval, že Tě ztratí. Když pominu fakt, že člověku, který Tě miluje, záleží na tom jestli jsi šťastná a něco pro to taky dělá.
A druhá důležitá věc - kdyby se opravdu pořádně zamiloval, to bys viděla ten fofr jak rychle by u něj nějaká jiná, která by se s ním tak nemazala, bydlela.
Přeji Ti hodně štěstí.
@kontramatka jako vždy jsem si moc ráda přečetla Tvůj názor ![]()
@lilithlilith dekuju.
vcera mi doslo ze ten servis co odeme ma si za sve chovani ke me nezaslouzi. Penez ma dost at si najme hospodyni kterou si zaplati. To ze jsme se pohadali a vcera se holky nevidely samozrejme haze na me. Vzdy to tak krasne vse otoci aby byl bez viny. A pak zacne s vetama typu kdyby si ted nedelala zle, uz jsem ti chtel rict aby si se s malou nastehovala, uz jsem si te chtel vzit, uz jsem chtel miminko. A ty si to ted timhle podelala.. po ctyrech letech me to uz nevzrusuje, ale driv sem si fakt myslela ze rika pravdu.
![]()
@Černá vdova
pravda, to jsme my husy.. letos vdavky asi nebudou, zkusim pockat jeste 10let treba si me vezme
uz si musim ze sebe delat srandu sama jak jsem hloupa. Bude mi tricet a ziju s malou sama bez muze. A cekam na happyend. Jak blba jsem.
Ja bych ho nechala byt do chvile, kdy prileze.
No a az se tak stane a zacne slibovat spolecne bydleni - rekni mu neco jako „ok, tak prijd, pomuzes nam balit“
Urcite bych se s nim nebavila, dokud (a pokud) by na spolecne bydleni nepristoupil a nerealizoval ho.
@Cekk píše:
To ze jsme se pohadali a vcera se holky nevidely samozrejme haze na me. Vzdy to tak krasne vse otoci aby byl bez viny. A pak zacne s vetama typu kdyby si ted nedelala zle, uz jsem ti chtel rict aby si se s malou nastehovala, uz jsem si te chtel vzit, uz jsem chtel miminko. A ty si to ted timhle podelala.. po ctyrech letech me to uz nevzrusuje, ale driv sem si fakt myslela ze rika pravdu.![]()
manipuluje s Tebou… tohle není člověk, který by si Tě vážil.
A ještě abych zmírnila ten svůj předchozí výrok o mužích 40+ - samozřejmě jsou i takoví, kteří chtějí rodinu se vším všudy, společný domov. Ale jsi mladá, najdi si nějakého sobě blíž, a poradila bych Ti bez dětí. Těch příběhů, jaké problémy paradoxně přináší soužití když má každý své dítě, je tady na emiminu i v mém okolí dost. Využij toho že máš krásný věk a najdi si mladšího kluka, který s Tebou bude mít miminko
ale vybírej dobře, nech se řídit intuicí a tím, jak se k Tobě chová (ne sliby a řečmi).
@Dena12 ted me tak napada, byloby to spolecne bydleni vyhra po tom co predvadi? Nevim, ale abych se s malou tam nenastehovala a za mesic jak vlastovka zase zpet..
Mám to z jednoho indického filmu. Ale bylo to výstižné.