Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LaskonkaN Rekla bych, ze jste meli spatny zacatek. V techto ozivovanych vztazich chybi to pocatecni vzruseni, nejistota a prave ta zamilovanost. Vztah fungovat samozrejme muze, pro vztah jsou ve vysledku dulezite jine veci, ale trochu si troufnu tvrdit, ze toto je dulezite take, predevsim pokud se bude jednat o udrzeni vztahu v nejakych krizovych situacich. Jsi mlada, dej vztahu cas, neupinej se na nej, neskakej kolem nej, proste uvidis…
Hned mám lepší náladu. Přesně tohle jsem si zkrátka potřebovala přečíst. Naštěstí prvotní emoce vyprchaly a opět se dostavuje rozum
Všech příspěvků si vážím a z každého si něco vemu ![]()
Já tě zkusím trochu povzbudit - víš, co mi řekl můj manžel, když jsme spolu začali chodit (resp. když jsem mu poprvé řekla, co k němu cítím)? Že nejsem vůbec jeho typ, ale můžeme to zkusit. Myslím, že do mě nikdy nebyl „zamilovaný“ v tom smyslu, jak se to obvykle chápe. Ze začátku to bral rozumem, že to prostě zkusíme z kamarádství posunout dál, a postupem času se to přetavilo v oboustrannou partnerskou lásku. Nemyslím, že by fáze bláznivé zamilovanosti našemu vztahu nějak chyběla. Letos jsme spolu 9 let a snažíme se o druhé dítě.
Na tvém místě bych neházela flintu do žita, chovala se dál jako v partnerském vztahu a dala tomu čas. On nakonec vztah vzniklý na základě hlubokého přátelství může být mnohem lepší a stabilnější než ten, který začne hormonální bouří a složitými tanečky vzájemného dobývání a odmítání.
@Kassy Děkuji
Ovšem musím přiznat, ačkoli to může vyznít všelijak, tak vlastně tento vztah nemá moc velkou šanci na budoucnost. Možná jsem pouze potřebovala vyzkoušet něco jiného, ale opravdu zjišťuji, že mi chybí a bylo mi nejlíp v již zmíněném „vztahu“ bez budoucnosti. Laťka je nastavena vysoko a já teď musela hodně slevit. Ale znám dotyčného od dětství, takže jsem si říkala, zkus to a uvidíš. No uvidíme časem, jak to dopadne.
Ono to zavisi od chlapa, Ty bohuzial nemozes urobit vobec, ale vobec nic. A chlap sa obzera po zadnych vratkach. Je mozne, ze Ta miluje. Ale neuvedomuje si to, nemusel o Teba bojovat, nie si prenho dost „cenna“ korist.
Teda, mala som to taky tak s byvalym. Ja som na nom videla, ze ma miluje, ale on to tak „necitil“… ako ten Tvoj. Takze ma nakoniec nechal. No, zacal mat ten pocit zamilovanosti, ked som sa vydavala za ineho. A tot teraz ma rozhodil, ked mi po siedmych rokoch poslal prianie na narodeniny… asi ma nejaku depresiu ci co ![]()
@Bábi Zlopočasná Je pravda, že o mě „bojoval“ jako malý rok a půl, tehdy jsme to měli opačně. Byla jsem nešťastná, že on mi posílá básničky a kreslí grafity s oznámením, že mě miluje a já ho vlastně mám jako super kamaráda na blbiny. Ale postupem času to ve mně přerostlo v něco víc, no vodili jsme se za ruce dva roky. A když se mi po těch 5 letech ozval a napsal takové vyznání, jaké napsal, řekla jsem si, že to dvoření a dobývání už máme za sebou, že snad už má jasno. Očividně ne.
Mě přijde, že si chtěl jen dokázat, že tě dostane do vztahu na kývnutí hlavou a když se tak stalo, tak už ho to nebaví. Možná si chtěl jen zvednout sebevědomí po nějakém citovém karambolu, chtěl někoho vedle sebe, aby nebyl sám a teď váš vztah ten účel splnil a nějak nemá další důvod setrvávat.
Hlavu vzhůru, pro jedno kvítí, znáš to ![]()