Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejsem rejpavá, jen mě zarazila formulace a partneři mají spát spolu. Proto jsem se ptala, kdo to nařídil, že mají spát spolu.nic víc nic míň
Tak já kdybych si k sobě pozvala svého partnera, tak bych si to zařídila tak, aby jsme mohli spát spolu a nenechala bych ho spát na gauči… Pokud máš rozkládací gauč, není co řešit a děti nechej spát tam kde spávají.. a po jaké době? To se nedá říct, každý to máme jinak, někdo si ho pozve po týdnu jinýmu nestačí půl rok známosti.. Já osobně pokud to myslíme vážně, tak nevidím problém si ho po krátké známosti pozvat, vždyť o nic přeci nejde, pokud ho znají i děti..
@terinka4444 Tak já ti odpověděla, tak snad už rozumíš jak jsem to myslela.
@terinka4444 píše:
Nejsem rejpavá, jen mě zarazila formulace a partneři mají spát spolu. Proto jsem se ptala, kdo to nařídil, že mají spát spolu.nic víc nic míň
Terinko a co tě na tom tak zarazilo? Ono to tak opravu většinou je, neznám nikoho kdo spolu žijí jako partneři a spí odděleně, pokud k tomu není důvod (chrápání, ponocování…) Já třeba bez svého partnera pomalu ani neusnu, jak jsem zvyklá usínat vedle něj ![]()
@Kessynkaa píše:
Terinko a co tě na tom tak zarazilo? Ono to tak opravu většinou je, neznám nikoho kdo spolu žijí jako partneři a spí odděleně, pokud k tomu není důvod (chrápání, ponocování…) Já třeba bez svého partnera pomalu ani neusnu, jak jsem zvyklá usínat vedle něj
@terinka4444 NO vidiš, ty zase podsouváš, že se děti mohou cítit nejisté a žárlit. Ikdyž dle mého oboje není podsouvání, jen prostě názor, o což v diskuzích většinou jde.
Ke všemu nový partner se asi hned k zakladatelce stěhovat nebude, když teprve řeší první přespání. Proto je podle mě lepší, pokuď má tu možnost, děti dát do pokojíčku teď, než se stane partner součástí rodiny a oni by mohli žárlit. Ono oddělené spaní s dětmi má i svá pro, ikdyž jako asi každá matka, taky miluji, když slyším funění toho svého broučku, můžu po něm pokukovat nebo se k ránu přitulí.
To všechno záleží taky na velikosti bytu, věku a mentalitě dětí a na samotné zakladatelce, jak ji to vyhovuje. A potom taky na novém partnerovi, jak to přijme on.
Holky nehádejte se
Děkuju za názory…ptám se, protože právě děti jsou zvyklé spát semnou, nemají dodělaný pokoj, ale nemůžu samozřejmě partnera odsouvat kvůli nedodělaného pokoje na druhou stranu
…jen mě zajíma, kdy jste třeba partnera nechali spát dohromady s dětmi když nebylo třeba zrovna kde atd…my tu možnost máme, ale opravdu je tam trochu ta žárlivost ![]()
Příspěvek upraven 14.07.14 v 11:43
@CokeLady @Pesee23 nechtěla bych rušit zakladatelce diskuzi. Ale když už vám patrně přišlo zvláštní, že to někoho může zarazit, tak by bylo dobré vědět, že někdo opravdu vnímá jako nevhodné, pokud na veřejném místě visí fotografie dítěte v situaci, ve které bychom se my asi těžko fotily, natož někde vystavovaly.
@Solaris Chtěl vyfotit, fotka neodhaluje přirození a mně se líbí.
Já když jsem začala „chodit“ s manželem, bydlela jsem v 2+1. Jeden pokoj byl obývák, druhý ložnice/dětský pokojík. Dcera měla 3 roky, spávala na své posteli sama, ale se mnou v místnosti. Když přijel po 1., 2., 3., tak spal v obýváku a musel vyplajznout než se malá vzbudila (takže před 6.h ráno
), já nechtěla, aby o něm hned věděla (byli jsme spolu asi 3 měsíce než u mně po prvé přespal). Seznámila jsem je až po více než půl roce, kdy už jsem věděla, že je to prima chlap, se kterým bych se jednou klidně ráda podělila i o skleničku na zuby
![]()
Pak už spal se mnou normálně v manželské posteli, když přijel
Zakladatelce bych doporučila dodělat dětem pokojíček a přesunout je tam ![]()