Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte. Některé si zřejmě pamatujete. Už to nebudu více rozvádět. Jen bych potřebovala nějakou podporu. Budu s dětmi sama. Syn půl roku a dcera 18 měsíců. Vůbec nevím jak začít znovu, kde bydlet… Mam strach, že je sama správně nevychovam, že jim nebudu moct dát vše… Že ja zůstanu na pořad sama. Kterej chlap by přijal cizí děti… Jsem úplně na dně…
@topkiss Vůbec nevadí, že dětem nebudeš moci dopřát vše, ono to pro ně do života bude možná i lepší. Já byla s dcerou dlouho sama a náhodou to byly ty nejlepší roky. Prostě se budeš snažit, aby děti měly to základní co potřebují a hlavně lásku. Já mám s dcerou úžasný vztah a také neměla všechno co by chtěla, prostě od začátku věděla, že jsme na to samy a že máma chodí do práce abychom mohly bydlet a jíst a že je třeba prostě šetřit. Bez problému to přijala. Chodily jsme spolu hodně ven, vařily jsme spolu, kreslily…a vůbec nemusíš mít strach, že není chlap, co by nepřijal cizí dítě. Já teď jednoho takového mám a znám jich spousty.
@09Veronika09
Děkuju za podporu. Vůbec nevím jak s rodicakem utahnu nájem atd… Že jsem nešťastná já to nepovažuji za důležité. Trápí mě, aby děti byly šťastné. Mám ze všeho prostě strašný strach.
@topkiss já jsem taky měla strach, nebo spíš takový divný pocit, že jsem najednou na všechno sama, neměla jsem úplně dobrou práci, takže to byl takový strašák. Ale měla jsem to jednodušší v tom, že už dcera chodila do školky, takže jsem mohla pracovat. Každopádně bych využila třeba některé poradny pro maminky, kde ti poradí na jaké příspěvky máš nárok, na mateřské je to asi opravdu těžké, ale určitě se to dá zvládnout a překlenout to období než nastoupíš do práce
. Když budeš chtít, tak klidně piš do zpráv ![]()
@topkiss když pujdes do pronájmu, dostanes podle prijmu prispevek na bydlení.
@topkiss třeba ve meste do 50 tis obyvatel, kdyz budes mit najem s energiemi desítku, hodila jsem to do netove kalkulacky s tim ze rodicak sedmicku, aliky pet, dostaneš 6400 toho prispevku.
@topkiss hele ja mam tri deti, jedno je hodne mentalne postizeny a pritel ho ma nejradši ![]()
Nikdy nevis, co dobryho Te ceka ![]()
@Tarjei
Moc děkuju. Ja mám teď pocit, že se mi zhroutil svět
@topkiss píše:
@09Veronika09
Děkuju za podporu. Vůbec nevím jak s rodicakem utahnu nájem atd… Že jsem nešťastná já to nepovažuji za důležité. Trápí mě, aby děti byly šťastné. Mám ze všeho prostě strašný strach.
A tatínek dětí ti přeci musí také něco platit. Když se musí, tak se zvládne všechno. A pokud jsi fajn ženská, určitě nebude problém někoho časem potkat. A co babička, ta by třeba nepohlídala, abys mohla někam na brigádu, třeba nějaké dny v týdnu, abyste se měli lépe?
@carola Ta bohužel bydlí daleko a denně chodí do práce. Nevím jak s příspěvky na bydlení když jsme pořád manželé
@topkiss dostaněš, pokud nebude mít v tom bytě někdo trvalé bydliště. Potom se berete jako společná domácnost a pak se tam počítají i příjmy toho člověka, tak jsem to měla bohužel já.
@topkiss píše:
@09Veronika09
Tak to jsem nahrana
Pokud má u tebe manžel trvalé bydliště a nezdržuje se tam, můžeš ho vyřadit z okruhu společně posuzovaných osob. Dělá se to na úřadě práce v místě tvého bydliště. ![]()
@mrav píše:
Pokud má u tebe manžel trvalé bydliště a nezdržuje se tam, můžeš ho vyřadit z okruhu společně posuzovaných osob. Dělá se to na úřadě práce v místě tvého bydliště.
Na úřadu práce?