BUDOUCI MAMINKY DVOJCAT

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1265
15.11.08 11:45

BUDOUCI MAMINKY DVOJCAT

Ahojky hledám mamči co jsou těhotné a čekají dvojčátka ráda by jsem si sněma povídala a radila se.Pokud se nějaké takové najdou přijde sem.Já čekám páreček :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1967
15.11.08 16:55

Ahoj Miselinko,
taky čekám dvojčátka - kluky… Docela bych přivítala, kdyby se tato diskuse rozběhla… Já sice chodím do Ledňátek2009, jsme tam 3 těhulky s dvojčátkama…, ale myslím, že zejména v budoucnu bych ráda měla možnost poklábosit s dvojčecími maminkami… přece jenom budou naše starosti (i radosti, doufám… :D ) trošičku jiné… Tak uvidíme, kdo se ještě chytne… :D
A jak jsi na tom? Zvládáš v pohodě? Žádné problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
15.11.08 19:14

tak to jsem ráda že jsi napsala já taky chodím jěště do jedné diskuze,ale jsem tam jediná dvojčecí mamina tak supr že jsi písla,třeba se jěště někdo přidá ,koukám že máme skoro stejný termín :D Jinak se cítím celkem fajn,mám holčičku hlavičkou nahoře takže mě nějspíš čeká císař a ty?Ted už dost přemýšlím o porodu nějak se ten metřík krátí 8O Tak mi cvaká.. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
15.11.08 19:20

Já mám kluky oba hlavičkami dolů, uvidíme, jesti tak zůstanou nebo ne… Sama nevím, zda bych chtěla císaře nebo přirozený porod, nechám to na doktorech… Taky už začínám pomalu na porod pomýšlet, myslím, že pokud vydržím do 36tt bude to úspěch… a to už se teda fakt blíží… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
15.11.08 20:51

Pegi a maš jednovaječný nebo dvojvaječný??Byli jste na umělím a nebo to u vás taky vzniklo spontálně jako u nás…ve snaze pořídit malému sourozence :D V první chvíli to byl docela šok že budeme mít děti 3 8O To je dobře že je máš hlavičkami dolu já si moc přála rodit normální cestou,první porod jsem měla lehkej,rychlej a spomocí epidurálu mín bolestivej a pak jsem se strašně rychle zahojila.A jak probíhají u vás přípravy??My už téměř všechno připravené máme jěště mám nějaké menší dožehlovaní aby jsem si mohla o vánocích válet šunky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
15.11.08 22:03

Mišelinko - my jsme po umělku, kluci jsou dvojvaječní… Pro nás to tedy nebylo takové překvápko a bereme to skutečně jako dvojnásobné štěstí… :D My už máme víceméně všechno nakoupené, ale třeba se smontováním postýlek ještě čekáme, jsou pořád v krabicích… A Ty počítáš, že budeš rodit až po Vánocích? Já mám ofiko termín 16. ledna, ale všichni doktoři mě připravují na to, že to bude nejpozději ve 36.tt, takže počítám s porodem ještě před Štědrým dnem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
15.11.08 22:21

Já mám termín podle MS 8.1. a podle UZ 4.1 jinak právě mě nic neříkali že by jsme měla rodit dříve jen jsem slyšela že dvojčata jsou zralí už ve 38t.ale aby jsem pravdu řekla ani by jsem se nezlobila kdyby šly už ve 36ttven :D I když mě to zas vychází na ty vánoce a je to težký nebýt na vánoce doma z mým 2letým cipískem tak uvidím jak se to vyvrbí.Ted mám v Ut kontrolu ve 32tt,tak jsem zvedavá ci mi řekne,jinak mám čípek furt vysoko a deti rostou tak jak mají.Vážně ti říkali že už ve 36týdnu joo? 8O My postýlku po Fídovi ani nerozmontovali,mu jsme koupili novou postel a přestěhovali ho do velké postele a u postýlky zvedli zpátky rošt nahoru,takže furt stojí v pokojčku,ale druhou mám v ložnici ze začátku je budu nechávat spát v jedné radši v ložnici.Dokud se tam tedy vlezou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
15.11.08 23:21

Ahoj holky,

taky čekám dvojčátka, termín v lednu, s Pegi se známe z Ledňátek. Pokud se nás tu seběhne víc od dvojčat, tak to bude určitě jen ku prospěchu. Jdu chrnět, jsem dnes úplně K.O.. Zítra zkusím napsat víc, mám na zítřek naordinovaný jen odpočinek, abych dohnala co jsem v týdnu zanedbávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
16.11.08 00:36

Miselinko - taky jsem uvažovala o jedné postýlce pro začátek (chtěla jsem mít jednu v ložnici na noc a druhou v kuchyni na den), jak by kluci vyrostli, tak by byly obě postýlky v ložnici… Ale to bych nemohla používat monitory dechu, které plánuju… Tak nevííím… :( Jinak s tím 36tt mi to fakt říkali… jedinej doktor na genetice říkal, že je reálné rodit i ve 40tt, ale to bylo ojedinělé… I když je fakt, že u dvojvaječných dvojčátek můžeme vydržet déle, jednovaječné se vždy ukončují dřív…
Lenko - super, že ses ozvala. Myslím, že by bylo fajn, kdyby se nás sešlo víc a rozjelo se to… :D
Právě skončil Amadeus, takže jdu spát… Zítra nakouknu, jestli něco přibylo… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
16.11.08 09:02

Pegi no tak to by jsem si měla zbalit tašku do porodnice,já mám vše připraveno ale tašku zbalenou nemám :lol:

Leni vítám tě mezi náma,máme tady všechny skoro stejný termíny to je dobrý :wink:

Já už jsem od rána na nohách Fída ten mě brzo vzbudil,tak jsem si umyla hlavu a možná dorazí kamarádka,tak se aspon nebudu nudit přítel je v práci na denní :? A co vy jste také doma nebo pracujete?To asi né že? Jaké jste kupovali dvojčecí kočárky??My jsme se nakonec rozhodli pro ten Implast swing

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
16.11.08 10:24

Ahoj holky,

tak dnes jsem na tom s energií o poznání lépe než včera večer, tak toho na sebe trochu prásknu.

Čekám dvojvaječná dvojčata, páreček, přirozenou cestou, byl to celkem šok :wink: .
Koukám, že už se „těšíte“ na porod. U nás to taky zatím vypadá na císaře, jelikož holčička se zatím neumoudřila a hoví si nahoře pěkně napříč, uvidíme jestli se ještě srovná, ale moc šancí už prý nemá.
S tím termínem - vyčetla jsem, že těhotenství s jednovaječnými dvojčaty ukončují většinou ve 36.tt, těhotenství s dvojvaječnými dvojčaty v 38.tt, pak prý rychle stárne placenta a je velké riziko komplikací.
Tímhle vším se mi ten porod taky nějak rychle přiblížil, ještě začátkem toho týdne jsem žila v domění, že se budeme řídit termínem 28.1., protože děti byly na všech utz vždycky o pár dní menší, než by měli být. Ale v úterý na utz mě pan doktor překvapil, když prohlásil, že odpovídají přesně termínu 19.1.
Manžel od začátku tvrdí, že budeme rodit na Vánoce a já mu trpělivě oponuju, že chci vydržet alespoň do konce roku, ale jak to nakonec vše dopadne?
Přípravy - no v podstatě už mám vše nakoupené, teď dokončuji praní a žehlení minioblečků, postýlky budeme mít dvě od začátku kvůli monitorům dechu, ty jsou sice ještě po světě, ale v podstatě je stačí vyzvednout, přivézt a smontovat. Do porodnice už mám taky snad vše nakoupené, ale tašku odmítám zabalit. Pořád si říkám, že máme ještě dost času.
Kočár - máme Herqules Twin Raptor Spin - akorát stále řešíme, kde ho budeme parkovat, ale snad už se tu našla i nějaká místnost v baráku, kde by mohl stát aniž by někomu vadil a někdo mi tam s ním něco provedl. Vypadalo to totiž, že budeme muset využívat kočárkárnu, která je o dva vchody dál, než bydlíme, což jsem nemohla dost dlouho vydejchat.

Tak jdu pracovat na segedínském guláši, dnes mám jediný úkol, uvařit oběd, jinak budu odpočívat, mám za sebou nějak rušný týden a včera už jsem sotva pletla nohama. Takže během dne sem určitě ještě nakouknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
16.11.08 11:50

Ahoj holky,
tak my máme kočárek Easy Walker Duo Sky, nakonec vyhrála „nízká“ váha, protože bydlíme ve 4. patře, do výtahu ho samozřejmě nenacpu, dole uskladnit nejde a k výtahu musím vyjít 10 schodů. Takže mě po každém návratu z venku čeká oddělat korbičky, vyvézt děti v korbičkách nahoru, nechat je tam samotné :( a vrátit se dolů pro podvozek. To budu mít svaly jak Rambo… :D
No já právě nemám ještě ty věci do porodnice dané do kupy, jako zmatená prvorodička teprve zjišťuju, co všechno vlastně mám mít s sebou. :D
Práce - já jsem OSVČ, nicméně od dubna na neschopence, takže celé těhotenství se víceméně flákám doma, něco pracuju z domu, když mám pocit, že je mi dobře, tak chodím i do kanceláře, ale teď už to chci pokud možno utlumit úplně. Budu jako správný kapitalista pouze rozdávat úkoly :D
Snažím se ty poslední týdny před porodem co nejvíc odpočívat, můžu díky tomu, že nemám ještě žádné dítko… To vy jste v jednom kole pořád…
Holky - kojili jste? Pokud ano, tak už asi počítáte s kojením i teď, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
16.11.08 12:26

Ahojky dvojčátkové budoucí maminky,

jsem tu na pozvání od Peginy. :) Také čekám dvojčátka přes umělko, ale až někdy 18.3. Tak, že mám ještě časík. Ale nevíme, co čekáme. Manžel to chtěl jako překvapení a já se nechala ukecat :lol: Tak akorát máme boj o jména :lol:
Pegi jak ti dopadlo vůbec to tvrdnutí bříška, jak si psala? Je hrozný, že je to nedavno, co jsme si psaly a ty už budeš za chvilinku rodit :roll:

Jinak my ještě doma nic nemáme připraveného. Naštěstí máme ještě dost času. Ale kdyby jste viděly budoucí pokojík miminek, tak se zděsíte. Je to normální skladiště. Tak se na to musíme nějak kolem Vánoc vrhnout a začít pořádně nakupovat a hlavně dát pokojík do kupy.
A taky jsem někde slyšela, že se dvojčátka rodí většinou ve 36.tt. Tak jsem zvědavá. A jak to zvládáte s těmi velkými bříšky? Nechcete sem vložit svoje fotečky? Abych měla představu na co se mám ještě připravit? Já mám zatím 10 kg nahoře, tak to docela jde.
Znám ještě dvě holčiny, co jsou těhulky s dvojčátky, tak je sem zkusím taky přivést.

Zatím se holky opatrujte. pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
16.11.08 12:42

Ahoj, Miselinko

Taky se kvám přidávám. Lenku a Pegi znám z Ledňátek.

Já už čekám druhé dvojčátka. Takže už trochu nějaké zkušenosti mám. I tak mám trochu strach jak to budu zvládat.Oboje dvojčata jsou počaty přirozeně.

Do porodnice ještě tašku zbalenou nemám.Ale už ju začnu pomalu balit.Taky mě straší že se mimísci můžou narodit dřív.

Výbavičku na mimísky už mám nachystanou. Jenom čeká na vyžehlení.Postýlky bude manžel skládat nejspíš až se já budu v porodnici.U ná je to trochu složitější, v létě jsme se přestěhovali na chalupu a teť ji pomalu přestavujeme. Tak je teť ještě nemáme kam dát. Ale než se mimísci narodí , tak by mělo být aspoň částečně hotovo.

Kočárek jsem pořizovala z druhé ruky. Máme banbíno lux duo.
Na holky jsem měla mikádo. Jenže ten jsme bohužel prodali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
16.11.08 14:08

Leni -tak to jsme na tom stejně taky jsem stoho byla všoku když jsem se dozvěděla o dvojčatech,vždycky jsem si myslela že se mě to nějak netýká,já ani přítel je v rodině nemáme,ale někdo asi musí byt první že? :D Máte je někde v rodině?Koukala jsem na ten váš kočárek..ten je taky fakt pěkněj a má otočná kolečka..paráda.Už víš jestli si budeš nechávat u porodu ten spinál a nebo celou narkozu?Já furt přemýšlím ale nejspíš by jsem je chtěla vidět hned :wink:

Pegi..ten walker duo byl taky muj favorit :) :) moc jsem chtěla,ale ta cena byla bohužel na nás moc..myslím vyšel tak přes 20 000 né??stěma korbičkama atd…Ten náš stal do 17 000tis ale to už byl vážně strop co jsme si mohli dovolit.V jaké ho máte barvě?|Jinak taky budu mít kočár v kočárkárně a jsem zvědavá jak to budu dělat 8O dvě deti ponesu nejspíš v jedné tašce a jěště Fildíka do toho naštestí aspon máme výtah,ale i tak se človek zapotí,vím jak to bylo s Fídou v zimě ted to oblíkaní atd :roll: jee to bude zážitek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová