BUDOUCI MAMINKY DVOJCAT

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1724
16.11.08 14:14

Ahoj těhulky,

tak se k vám jdu přidat na pozvání mojí milé Judynečky :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Čekáme dvojvaječné holčičky po umělku!
Jen dnes toho asi moc nenapíšu.Po týdnu máme doma tatínka,tak si ho chceme užít,ale nakukovat budu poctivě :wink:
 Marťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
16.11.08 14:18

Judynečko-ahojky určitě se přidej k nám :D at je nás tu víc.Já už mám nahoře asi tak 15kg Nevím přesně jdu ted na kontrolu ve 32tt v uterý tak jsem zvědavá kolik to zas bude :? takhle jsem už byla z Filípkem před porodem..naposledy jsem měla tech 12kg tak ted tipuji že to bude tak 15určitě protože furt neco požíram :oops: hrozně mě honí mlsná po čokoládě..to asi ta holčička.Jinak jmena se u nas taky furt měnili ale nakonec se ustálila kluk bude Jakub a holčička Deniska :D

Jindro-ty jo už podruhé dvojčátka 8O tak tomu říkám plodnost :lol: ale zas už máš skušenosti,v kolikátým týdnu jsi porodila ty první dvě?

Já se právě ptala na ten kočárek protože to byl fakt zážitek vybrat nějakej lehkej a hezkej a hlavně nějaký tipy najít

Kamarádka už odjela tak musím vzít Fídu ven na houpačky nebo mě tady z něho :twisted: :twisted: jak zlobí tady je odkaz na mé stránky..tak klidně kouněte jsem tam já :lol: ale taky ty dvojčecí přípravy http://gring.rajce.idnes.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
16.11.08 16:35

Ahoj holky,
jé, super, to vypadá, že by se diskuse mohla rozjet.. :D
Miselinko - kočár vyšel dokonce na 25tis. :( , ale u nás v rodině se ctí tradice, že kočár kupují prarodiče (tedy moje mamka s taťkou), takže to náš rozpočet nezruinovalo… :D A máme tmavě modrý… Zato autosedačky máme růžové 8) , protože jsem je koupila použité od jedné dvojčátkové maminky - jsou i s podvozkem a základnami do auta, takže jsem v závěru barvu neřešila…
Koukala jsem na fotky - super!!! Prosím Tě, kdo u vás plete? Neříkej, že ty… Věci vypadají výborně… zvlášť ta soupravička do porodnice… :D A máš toho oblečení ve srovnání se mnou nějak moc… 8O Asi máš i ještě něco po Filípkovi, ne? Jo a ještě mě zaujaly fotky s kočárkem - budete muset vždycky vozit podvozek na střeše? No to mě neděs, my ho do auta ještě nezkoušeli dát, jen v krabici - a to se tam vešel…
Judynečko - břicho tvrdne vesele dál, ale už to neřeším… Říkám si, že i kdybych náhodou teď porodila, mělo by snad vše dobře dopadnout… U doktorů jsem minimálně jednou týdně (chodím souběžně k mé gynekoložce i do porodnice), zatím to na porod nevypadá, kluci přibírají…
No a ty jsi už taky pěkně daleko… :D Když jsme si psaly, byla jsi v prvním trimestru… A u Tebe vše v pořádku, problémy žádné? Jo - s přípravami si hlavu nelam, já začala až kolem 25.tt, dřív jsem měla strach…

Jinak já mám nahoře min. 15 kilo, od posledního vážení cca před týdnem, kdy to bylo těch 15, jsem neměla odvahu na váhu vlézt. Aktuální obvod pupíku (měřeno včera) je 108 cm… kupodivu to poslední dobou nijak zvlášť nepřibývá…

Vidím, že tu převažují párečky… no nebudu se rouhat… pár sekund mi to líto bylo, taky jsem tajně doufala v páreček… ale teď už se těch našich dvou klučičích raubířů nemůžu dočkat… :D Ale když s kamarádkou vybíráme oblečky pro její téměř roční princeznu, vždycky si povzdechnu, že to šatičkování a sukýnkování si nikdy neužiju… :D

No nic, dost jsem vás zahltila… tak radši už končím… mějte se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
16.11.08 17:50

Marťo jsem ráda, že si se taky přidala :wink:

Pegi Já jsem v pořádku s miminkama. Tak mám radost. Měla jsem tedy dva výjezdy do nemocnice. Jednou kvůli křečím a po druhé kvůli tomu, že jsem zvracela, měla průjem, teplotu, zimnici a pod. Ale to my vynadali, co tam dělám s virozou. Já jsem měla šílený strach, co se děje a oni na mě byli pěkně hnusný. Jak to mám asi poznat, že je to jenom viroza. Bylo mi fakt příšerně.
Jinak já bych chtěla taky moc páreček a nebo pak možná spíše dva klučíky. Holčičky v rodině už dvě jsou, tak by to chtělo změnu, ale nebudu se zlobit ani za dvě princezničky. Hlavně, aby to bylo zdravé. To je to nej. :)
Mišelinko tak to když se podívá někdo z mých známých na moje bříško, tak se lekne, že už jsem jak před porodem :lol: . A jak to zvládáš s tím bříškem když už má doma jednoho kloučka? Ty vymyšlená jména docela závidím. Hlavně je to jednodušší v tom, že víte , co čekáte. My se musíme pořád dohadovat o dvouch holčičích a dvouch klučičích :lol: a zatím máme asi jedno a to je Alička :)
A fotečky super. Docela závidím, že už máš vše takhle hezky připravené. A jsi pěkně šťíhlounká :)
Jindro téda, to budete mít doma veselo s dvouma dvojčátkama vid? To jsem ještě nezažila, že by někdo měl dvoje dvojčátka. Ale aspoň nám tady můžeš psát své zkušenosti :wink:

Holky, vůbec si s Marťou nevíme rady, co vše nakupovat. Měly bychom obě rodit v březnu. Poradíte nám prosím????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
16.11.08 19:49

Pegi-no jo za ten kočár pálka,ale je bezvadnej teda :D Já když jsem ho viděla tak mě taky dostal.My taky kočárek neplatili platila ho babička přítele,ale tak nějak jsme ji nechtěli moc zrujnovat :D ona je moc hodná a když se nabidla že koupí kočár chudák netušila že je to skoro 20 000 :lol: Jinak stěma vecičkama jsem to trošku přepískla 8O měla jsem i po Fídovi,něco jsem pokoupila nové protože Fída byl letnátko a pak jsem našla jednu paní od které jsem odkoupila hromadu dvojčecích vecí ve svělím stavu tak jsme domluveni že budu odebírat dál,ona má taky páreček :P Ten kočárek se nám vleze do kufru..museli jsme koupit větší auto a vyměnit felicii za fabii..protože pak leda že by jsme fakt vozili kočár na streše a problém byl v tom že do felície se nevlezli 3autosedačky a ani tam nebyli 3pásy :roll: Do fábie se vlezou i když na těsno,ale vlezou a kufr je velikánskej je to combi.No já jsem se právě děsila at nemám dva chlapečky..jako dva chlapečci by mi nevadili ale tři :lol: :lol: tož to by byl mazec.Pegi a bereš magnézko??Když mi tvrdne břicho beru si ho a celkem zabere i když dnes mě nějak furt pobolívá,ale myslím že to nic nebude

Judynečko - No s Filípkem je to práce..večer mám dost,člověk si nemuže jen tak hodit nohy nahoru :o ale zase jsem zvyklá tak mi to ani nepřijde.Přes břicho mi dělá problám se předklonit,takže uklid hraček je pro mě horor :twisted: tak většinou uklízí s Fídou přítel :srdce: je hodný.Alice to je krásný jméno taky jsem ho jednu dobu prosazovala,potom Natálku a pak jsme se tedy konečně dohodli na té Denisce,Jakub je jasnej od začátku :pankac: Judy a budete si nechat říkat co to jsou za pohlaví??nebo to má byt překvápko??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
16.11.08 19:55

Miselinko, první dvojčátka se narodili kvůli visokému krevnímu tlaku v 35tt.

Jinak, mě na tlak sledují i teť. Kvúli tlaku jsem začala jezdit do ryzikové poradny.Prý je velké ryziko že se to bude opakovat. No já doufám že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
16.11.08 20:15

dobry vecer holky,

rada sleduji tyhle diskuse, neb mam doma taky dvojcatka-parecek,

vsem vam preji krasne tehuleni a dobry porod a hlavne se setrete, at to dotahnete co nejdal!!!

Jindro jen me zarazilo, ty cekas opravdu dvojcata uz podruhe???? nebyl to sok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
16.11.08 20:27

Jindro-a jaké to je starat se o dvojčatka?když by jsem si představila že by byli Fídové dva a já ted do toho těhotná 8O není to záhul.Ale myslím jsi ráda že se vám povedl aspon ten chlapeček že??Tak snad se ti to povede udržet co nejdéle i když ve 35týdnu už je to celkem v pohodě..dávali holky jěště do inkubátoru??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
16.11.08 20:43

Sabri, já opravdu čekám druhé dvojčátka.Šok to pro mě byl. V první chvíli jsem nevěděla co budem dělat. Po správě že čekáme zase dvojčata jsem manželovi brečela do telefonu . Manžel měl radost že čekáme zase dvojčata. Prý z jednim by byla nuda. Já se pořád trochu bojím jak to zvládnem, ale manžel to bere v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
16.11.08 20:52

Miselinko, je to trochu záhul. Nejhorší bylo šestinedělí než se upravil režim,ale pak už to celkem šlo. Práce je snimi dost, ale na druhou stranu si spolu umí krásně hrát.

Holky v inkubátoru nebyli, ale leželi na vihřívacím lúžku. Měli novorozeneckou žloutenku a první dny nechtěli moc sát, proto je krmili sondičkami. V porodnici jsme leželi 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
16.11.08 21:18

Miselinko - magnezko beru, 4×2 denně, už od konce srpna…
Jakub se mi líbí moc, jenže ho mají naši nejlepší kamarádi, teď v říjnu slavil 2 roky… tak jsme to těm dětem nechtěli udělat, že by se jmenovaly stejně… Takže to bude Vojtíšek… :D Původně jsme měli jména Martínek a Terezka… no a Terezku jsme museli změnit… :D
S těmi věcmi - já mám nějaké oblečky po synovci, dokoupila jsem jen něco ve velikosti 50 (pořád počítám s tím, že se kluci narodí dřív a budou menší, no jestli budu mít nějaké obříky, tak to ani neunosíme…) a počítám, že postupně pozjišťuju, co vlastně za oblečení nejvíc využiju a podle toho budu dokupovat…
Judynečko - přístup doktorů v porodnici byl fakt hrozný, je přece jasné, že když se něco takového děje, zvlášť u dvojčecího těhotenství, tak je ta těhulka vyděšená… No hlavně, že bylo vše vpořádku…
S těmi věcmi počkám, co vám poradí holky, jsou to přece jenom zkušené maminky… Já pak taky kdyžtak přispěju svojí troškou do mlýna… :D I když mám pocit, že v tom pořád tápu…
Jindro , tak to je fajn, že jste byli za 14 dnů doma… No já jsem na to fakt zvědavá, kdy budu rodit, jak dlouho si nás v té porodnici nechají… Jééé, no už se to blíží… A Jindro, zatím máš ten tlak OK? A byl to „jen“ tlak, nebo ta preeklampsie (tlak, bílkovina v moči)? Jo a je fajn, že manžel bere tak statečně, že budete mít zase dvojčata… Mně moje gyndařka ve čtvrtek vykládala, že měla jednou pacientku, která čekala třetí dvojčata, bylo jí asi 25 let… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
16.11.08 21:44

Ahoj dvojmamky,

tady se to začíná slibně rozrůstat.

Pegi - s věcma do porodnice buď v klidu, já mám nakoupeno podle toho, co psali asi ve čtyřech seznamech co jsem našla po netu, ale co budeme muset mít zrovna do té naší porodnice zatím taky nevím.

Judynečko - s velkým bříškem je to prostě o něco náročnější, nechci nijak strašit, ale osobně bych řekla, že s „jednoduchým“ těhotenstvím se to téměř nedá srovnávat. Výbavička je téměř stejná jako na jedno mimčo, akorát je toho potřeba dvojnásobné množství. Zkus kouknout třeba na http://www.dvojcata.kat.cz/

Martino - užívejte taťky, jezdí domů jen na víkend? to musí být náročné

Miselinko - koukala jsem na fotky, hezká výbavička. Jsi tak štíhlounká, že bych tam ty dvojčata teda netušila.

Jindro - taková podpora manžela se cení, u nás to bylo spíš obráceně.

Snad jsem na nic nezapomněla, jdu ulehnout k televizi, otázkou ovšem je, jestli bude na co koukat. Zítra se zase zastavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
16.11.08 21:46

Ahoj holky,
nakukuju, protože mám doma pětitýdenní dvojčátka - kluky. taky už máme 3 letou holčičku :D Moc jsem si dvojčátka přála, takže jsem měla velkou radost, když jsem se to dozvěděla a zároveň strach, jak je se svojí drobnou postavou donosím. Ale všechno nakonec dobře dopadlo.

Překvapilo mě, že Jindra čeká dvojčátka podruhé, ale už zas bude mít praxi ;-)

Přeju hezké těhotenství a porod co nejblíže termínu. A na konci hlavně zdravé drobečky.

Adka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
17.11.08 09:11

Pegi, měla jsem preklapsii, dost těškou. K tomu mě selhávali játra. TAk doufám že se to nebude opakovat.
Tlak mám zatím celkem dobrý ,ale musím si ho deně měřit .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
17.11.08 10:31

Jindro - no tak to je blbý, držím pěsti, ať se ti to tentokrát vyhne. Měla jí i moje výborná kamarádka, ležela kvůli tomu od 32tt v porodnici a každý den se hrálo o to, jestli je lepší těhotenství ukončit a vyvolat porod, nebo ještě vydržet. Nakonec rodila ve 36tt, ale prcek měl jen 2kg, protože tam měl ty poslední týdny malý přísun živin… Bylo to na palici, ten poslední měsíc byla pěkně vystresovaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová