NT screening - Brno Veveří

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3097
18.3.15 20:28

@Lasislava1 malá měla otevřený rozštěp páteře a hydrocefalus, dle dr. z Prenatalu, ale už ani tomu nevěřím…no a ted tohle, vůbec nechápu proč mě ženou na genetiku :( V pátek tam jdeme a jsem zvědavá co mě řekne… @Ivuljenka15 tak držím pěsti, at je to dobré, my tam jdeme v pátek na konzultaci, kamoska co tam pracovala mě rekla, že mě hned poženou na amnio, to odmítnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
18.3.15 20:31

@Kassy tak s takovym vysledkem by tě tam ani neposílali :D no spíš jde o to, že jeden dr. žekne něco a další to řekne uplne otočeně…a nejsem jediná, na znamý lékař je takových holek víc a věřím víc jim než těm dr. A zlá docela jsi, ale v pohodě. Po dnešku už snesu všechno. Však já si zaplatím 13 000 za prenascan, k vyloučení těchto vad, ale nenechám do sebe píchat, abych pak potratila :nevim: a ano, máš pravdu, přístě se na tyhle vyšetření vykašlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
18.3.15 20:32

@veronika67 uvidíš co ti řeknou, já jsem vloni přišla o mimi ve 28tt a podstoupila vše co se dalo, dokonce i plodovku 2×… myslím že nic nedělají zbytečně…
U koho jsi na tom screeningu byla???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
18.3.15 20:34

@veronika67 tak ja tam byla vcera-u mudr. Vlasina. u nt jsem mela 1:65 edwardse (za sebou 3×zt), byla jsem smirena i s amniocentezou. Po utz dr konstatoval, ze prozatim duvod k amniu neni. Takze evidentne tam nezenou vsechny. Ten prenascan-ta cena ani tak nevadi. Bohuz neni tam 100% spolehlivost. Doufam a preji Ti, at je vse ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
18.3.15 20:34

@Ivuljenka15 no já ji podstoupila poprvé taky, ale bylo mě pak divný, že předtím žádný testy nepotvrdily VVV, i pak genetičce to bylo divné a pitevní zprávu mi už nikdo nedal a z amnio taky ne, když jsem se ptala, vše bylo ok, ale papír mě nikdo do ruky nedal…kdybych ted zjistila, že mi zabili zdravé dítě, tak myslím, že budu taky vraždit"!!!Byla jsem u dr. Čuprové, ta byla v pohodě i mě honě uklidnila, že to vypadá vše ok a odpo jiná dr. pravej opak :o Je mil íto, že jsi o miminko přišla…no my jsme si řekli, že už je to poslední pokus a pokud to nevyjde, tak adopce, nemám na tohle už nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
18.3.15 20:35

@ejhle tobě taky, at to dobře dopadne :) no já právě četla, že je to stejné jako odběry klků či plodovky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
18.3.15 20:37
@veronika67 píše:
Tak po dnešním dni už Veveří nedoporučuji, prvně mi řekli, že UTZ a hlavně šíjové projasnění ok, krev pak ok a výsledek riziko Downa 1:99, prý je to kvůli projasnění 2,3 mm, objednali mě na genetiku a jsem z toho na nervy, o mimi jsme již ve 22.tt přišli a ted se opět nervuju co bude. A jak jsem dočetla na netu, tak je dle hodně holek Prenatal jen pračka na prachy, všechyn hned ženou na amnio a klky atd, protože z toho mají prachy…já jsem rozhodnutá dát těch 13000 na Prenascan a tam budu mít jistotu a pak se uvidí, ale ten přístup je otřesnej :( Ve 20.tt už se nechám poslat jinam.

To mě mrzí..Ale já tam mám u obou dětí dobré zkušenosti. Nikam nás neposílali..Doufám, že všechno dopadne v pořádku, jen nějak nechápu tvoje rozhořčení, prostě se jim něco nezdálo, tak si chtějí být jistí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4476
18.3.15 20:39

@veronika67 mě VVV nikdo nepotvrdil, výsledky z první amnio jsem měla za 3týdny na netu a z druhé za 3dny, vše mě pak dali do ruky, pro pitevní zprávu jsem byla v porodnici za 3 měsíce po porodu-potratu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
18.3.15 20:40

@Silwinka87 o to nejde, že se jim něco nezdálo, ale o to, že každej říká něco jinýho, takže ted už nevěřím nikomu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
18.3.15 20:41

@Ivuljenka15 mě neřekl nikdo nic, nevím no, docela zvláštní přístup, ale už se nedivím ničemu, když jsem četla recenze na znamý lékař :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
18.3.15 20:44

@veronika67: Pokud nechápeš, proč tě ženou na genetiku nebo kamkoliv jinam, tak se jich buď pořád dokola ptej, dokud ti to nevysvětlí tak, abys to pochopila (jo, doktoři umí mluvit hodně nesrozumitelně) nebo to prostě odmítni. Oni tě přece nemají právo někam „hnát“, oni podle nějaké metodiky spočítali riziko, které je poměrně vysoké, a teď ti nabízejí další vyšetření, aby se to potvrdilo nebo vyloučilo. Ty ale rozhodně nejsi povinna je absolvovat. Opravdu nechápu, proč na nepovinná nadstandardní vyšetření chodíš, když o ně vlastně nestojíš. Nemyslím to zle, spíš tak, že tobě samotné by asi bylo lépe, kdybys to prostě celé pustila z hlavy a chodila jenom do běžné poradny. Pokud se rozhodneš je absolvovat, chápu, že je to psychicky náročné a máš strach, že to dopadne špatně (ať už výsledky nebo následky vyšetření), za to ale nenadávej doktorům, ti za to nemůžou, pokud neudělali nějakou zásadní chybu při vyšetření nebo vyhodnocování výsledků NT+.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
18.3.15 20:44
@veronika67 píše:
@Silwinka87 o to nejde, že se jim něco nezdálo, ale o to, že každej říká něco jinýho, takže ted už nevěřím nikomu :(

Prosím tě, hlavně se uklidni, určitě bude všechno v pořádku, akorát se zbytečně nervuješ.. :hug: Ono to tak prostě je, sto doktorů, sto názorů na určitou diagnózu..na tvém místě bych dala na vlastní instinkt a poslechla si názory více doktorů, i když je to na nervy a nebo se na celé testování vykašli, zkrátka dělej to, co cítíš jako správné.. ;)

• Citovat
  • Upravit
4062
18.3.15 20:49
@veronika67 píše:
@Silwinka87 o to nejde, že se jim něco nezdálo, ale o to, že každej říká něco jinýho, takže ted už nevěřím nikomu :(

Tak on ten doktor, který dělá ultrazvuk, říká něco na základě toho, co vidí na tom ultrazvuku. Nemá ještě k dispozici výsledky krve a nevím, jaké ještě další faktory se v tom výpočtu používají. Odpoledne ti pak volají s celkovými výsledky, kde už je zohledněno všechno. Prostě se může stát, že na ultrazvuku to vypadá celkem OK, ale když se k tomu přidají ostatní faktory, tak vyjde riziko poměrně vysoké.
Jestli ti při ultrazvuku doktorka řekla, že je to v pořádku, tak asi udělala chybu - neměla to formulovat takhle, když to není kompletní výsledek. Mně vždycky říkala jenom něco jako „vidíme nosní kůstku, tím SNIŽUJEME riziko Downova syndromu“ - snižujeme riziko, ne že ho dítě nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
18.3.15 21:07

@Kassy jenze me vyslo vse ok, jen to projasneni pry ne a to projasneni videla i dr. a rekla ze ok, tak proto to nechapu..navic mam rodit v 31 letech, ale ve vysledcich mam 29 tak kdovi kolim testu smichaly dokupy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6199
18.3.15 21:30
@veronika67 píše:
@Kassy jenze me vyslo vse ok, jen to projasneni pry ne a to projasneni videla i dr. a rekla ze ok, tak proto to nechapu..navic mam rodit v 31 letech, ale ve vysledcich mam 29 tak kdovi kolim testu smichaly dokupy :(

No tak ta chyba veku, to je zajimave, to bych tam opravdu asi zavolala a zeptala se, jestli to s nekym nesmichali, chyba se stat muze :nevim: A jeste me napadlo, ze pred temi celkovymi vyledky (ktere jsem mela vecer pak na internetu) tak jsem pri odchodu z utz dostala do ruky zpravu z UTz no a v ni musi byt zminka o Nt - protoze je blbost, aby na zprave z ordinace po utz bylo NT ok a na celkove zprave, ke ktere se prida krev, byla o NT jina :nevim: jak je to u Tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí