Nuda až to bolí

Lilibeth
28.7.12 18:41

Nuda až to bolí

Sedím na gauči, po stopadesáté projíždím net, jestli nepadnu na něco zajímavého, v televizi na 100 kanálech, které máme nic není (LOH bojkotuji) a neskutečně se nudím. Samozřejmě, máme malou holčičku (7 měs), o kterou se musím neustále starat, ale jsou chvíle, kdy si hraje sama. Není to tak dlouho, abych se pustila do některého ze svých koníčků a navíc musím být fyzicky přítomná tomu, jak si hraje, jinak příšerně vyvádí.
Venku je už několik dní neskutečné vedro (předtím bylo zase hnusně, že by psa nevyhnal), takže na obvyklou procházku s kočárkem není ani pomyšlení. Ikdyž ani ta by nedopadla dobře… máme období, kdy ležet ne a na sporťák ještě neumí sedět, takže je většinou protivná a procházku zkrátíme na 10 minut ( do obchodu a zpátky).
Na vesnici jsme se nedávno přístěhovali a ačkoli jsou sousedi fajn, nejsou z nás kamarádi, takže tlachání se sousednou nepřipadá v úvahu. Jinak tu nikoho neznám. Aktivně se snažím najít si kamarádku, ale po pár schůzkách to vždycky nějak vyšumí a nemáme si o čem povídat. Na cvičení s dětmi, kam chodíme chodí maminky „kamarádky“, které novou kamarádku nepotřebují. Kočárkové maminky z vesnice mi ani neodpoví na pozdrav, tak ty jsem škrtla rovnou.
Rodiče bydlí sice relativně blízko, ale momentálně jsou na měsíc v zahraničí (že prý si potřebují odpočinout - ale od čeho to nevím :lol: ) takže ani k nim se nasáčkovat nemůžeme.
Manžel dělá 5 dní v týdnu dvanáctky a přestože, když je doma věnuje nám 95% svého času, tak s malou je jen o víkendu (tento víkend jel pomoci svojí mamce s malováním) ptž. jinak odchází, když ještě spíme a večer se vrací, když už malá spinká…
Objektivně můžu říct, že mi z toho asi brzy hrábne. Upřímně obdivuji matky samoživitelky bez rodičů a zázemí. Ale na druhou stranu… CO MÁM SAKRA DĚLAT???
Poraďtě.

PS: omlouvám se za stručnost příspěvku, jinak to nešlo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1112
28.7.12 18:44

Těžce závidím. Se sedmiměsíčním synem jsem nezvládala pomalu dojít si v klidu na wc, natož se nudit. Nudit? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
28.7.12 18:49

Ale konstruktivně.
Umíš trochu nějaký jazyk? Chvíle dozoru nad miminkem, kdy se nudíš, můžeš věnovat prohloubení znalostí, třeba slovíčka se učí bezva po malých chvilkách. Stáhni si nějaké komediální seriály v originálu a dívej se na ně. Ušij holčičce waldorfskou panenku, jsou nádherné a zabaví tebe při vytváření a holčičku později při hře.

Najdi si virtuální kamarádky na pokec u noťasu, třeba mezi nimi bude někdo od poblíž, s kým se později setkáš i osobně a budeš mít nějakou kamarádku do reálného života.

A když bydlíte na vesnici, máte zahradu? Tam se toho dá dělat nezměrně mnoho, když se člověk nudí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
28.7.12 18:52

@Lilibeth ahojky, mě je 21 a jsem ve 20týdnu těhotenství, jelikož jsem měla práci na dobu určitou a ta mi skončila, takže jsem bez práce a jsem furt doma, na jednu stranu jsem ráda že si kdykoliv můžu odpočinout ale, na druhou stranu se taky šíleně nudim. na internet už nevím kam koukat, proto jsem hledala nějaké diskuze kde se můžu dělit o své pocity a zážitky, ale taky se nedá u toho sedět dlouho, v telce nic nedávaj..a čtení už mě taky nějak nebere..kamarádky v mém věku se baví uplně jinak než já takže mi taky nic jiného nezbývá než jen ty dny tak nějak proflakovat. to vedro je fakt úmorný takže ani ven jít nemůžu a courání po krámech mě taky nebere. nemůžu se dočkat až se mimík narodí ale je jasný že ze začátku asi bude jen spát, jíst a kakat:-) ale i tak se těším.. jo vesnice je hrozná, jakmile si s někým nesedneš tak je to hrůza, tam se zná každej s každym a je to děs..ale ve městě to taky není o nic lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
28.7.12 19:01

Taky se občas nudím :mrgreen: mám sice tříleťáka, ale ten neudělá bez táty krok, takže třeba dneska ve dvě hodiny někam zmizeli a ještě se nevrátili :mrgreen: Já mám víceméně klidový režim, tv mě nebaví, číst taky ne, net i emimino mám zkouknuté i pozpátku :lol:

• Citovat
  • Upravit
15659
28.7.12 19:06

Když jsem se přistěhovala do nového města, první místo, kam jsem zamířila, byla knihovna. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
28.7.12 19:09

@Aghata jazyky umím, na seriály koukám, ale moc mě to nebaví. A zahradu máme velikou, jenže problém je zatím v tom, že od malé nemůžu odejít a na dece či v kočárku nebude, kdy já chci ( jen když má náladu ona).

• Citovat
  • Upravit
Lilibeth
28.7.12 19:13

@Gabrielka91 já jsem byla v těhotenství doma od 2 měsíce a byly to nejkrásnější měsíce v mém životě ( nepočítám ten poslední, kdy jsem neuměla vyfunět do patra do ložnice). Mám skvělé koníčky a celou dobu jsem u nich seděla - to už nikdy nezažiju nebo pokud to ještě šlo, jezdila na výlety na kole. V té době jsme se taky stěhovali, tak jsem vymýšlela, zařizovala, nakupovala… jééé, hned bych si tu dobu zopakovala :lol:

• Citovat
  • Upravit
Lilibeth
28.7.12 19:14

@Jaji77 absolutní souhlas… jen je problém v té naší „knihovničce“ najít něco, co jsem už nečetla :P

• Citovat
  • Upravit
280
28.7.12 19:15

@Lilibeth no to my si taky malovali a tapetovali pokoj a furt se snažím se nějak zabavit zdokonalování,:-D nejradši bych už začla samou nudou připravovat postýlku a tak..ale na to mam do vánoc času dost:-D takže říkáš že si to mam ještě užívat jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
28.7.12 19:16

@Lilibeth já tam našla i kamarádky se společnými zájmy :) čte málo lidí, ale ti stojí za to :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elois28
28.7.12 19:25

Teda zakladelko, tichá závist..já mám skoro 8 měsíčního Ondráška a vůbec nechápu, jak se můžeš někdy nudit?! Když si třeba hraje, nebo spí, mám tolik další práce..a když bych teda měla čas jako ty, tak ho využiji do poslední vteřinky..ale jak píšu, já fakt nevím co je nuda..a promiň, ale vždycky se dá najít nějaká jiná činost, když tě ta NUDA tak štve.

• Citovat
  • Upravit
823
28.7.12 19:33

@Lilibeth Ahoj docela tě chápu, já jsem na tom podobně jako ty. Jsem ve 25 týdnu na neschopence a nudím se neskutečně. Když jsem chodila do práce tak jsem měla vždy nějaký povinnosti, ale teď čekám až mě začnou vycházky a mužu na chvilku vypadnout mezi lidi. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
28.7.12 19:37

@Lilibeth a co si dojet do města do knihovny pro zásobu knih?
Co si dát holčičku do šátku a jít do lesa? Co pozvat kamarádky z bývalého bydliště? Vzít auto a vyrazit na výlet?
Co zkusit zase a znova někoho na vsi oslovit?
Co zorganizovat nějakou odpolední oslavu u vás na velké zahradě?
Co se tedy místo jazyků, které umíš :) začít učit něco nového, něco, čím si zvýšíš kvalifikaci do budoucna?
Co nějaké nenáročné domácí práce? Nějaké tvoření? Fotografovat. Malovat. Napsat knihu.

Já ti nevím holka, opravdu si neumím představit, jak se může člověk nudit, když má dítě, dům, zahradu a nemá v hlavě piliny. Je přece tolik možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
28.7.12 19:39

Když se občas nudím, sedím na e-miminu… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie