Plány do budoucna

jullls
21.7.12 16:02

Plány do budoucna

Ahoj holky, mám takový dotázek… jen mě zajímá váš názor na tuhle věc…přendala jsem si ted rodičák na partnera, takže jsem si to poupravila, abych brala cca. 10.470,– nevím přesně jak to tam vychází z hlavy a na 2 roky, ale potom si to asi prodloužím, jen aby mi UP platilo soc. a zdr. a mám v plánu si v dceři 2letech zhruba otevřít obchod s dětským zbožím. Letos na Vánoce se stěhujeme do svého, do OV, budeme platit nájem 3600,– což je bájo :) Nu…a mám to docela v hlavě srovnané… :kytka: v okolí nic podobného není, jako podobný obchod, jinak bydlíme ve městě (Č. Budějovice). :) Tak mám promyšlené, že vlastně do jejích 2.5let bych s ní byla na rodičáku, začala s tím obchodem nějak fungovat, a ten půlrok než by šla do školky, jsme nějak doklepali s pomocí babičky a mamky :) Tak se omlouvám za trochu nepřehledný dotaz :) ale snad jste mě pochopili aspoň trochu :P :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8566
21.7.12 16:05

Dotaz jsem teda sice nepochopila, ale je fajn, že máš plány, tak přeji ať to vyjde 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
21.7.12 16:06

Ani tak to není vlastně dotaz, spíš jako jestli jste někdo taky začali pracovat už od mrňousovo 2let… :) Nebo nejlíp kdyby měl někdo taky obchod :)

• Citovat
  • Upravit
18305
21.7.12 16:19

Nějak jsem nepochopil pojem „dětské zboží“. To myslíš dětské oblečení, botičky a tak? Nebo vaničky, kočárky, nosítka, chodítka, hopsadla???
Přeju ti, aby ti to klaplo, Jen se mi zdá, že jsi ještě plná prvotního nadšení a nevidíš reálné obrysy. Ale dost možná se pletu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
21.7.12 16:24
@jullls píše:
Ani tak to není vlastně dotaz, spíš jako jestli jste někdo taky začali pracovat už od mrňousovo 2let… :) Nebo nejlíp kdyby měl někdo taky obchod :)

Obchod nemám, měli jsme restauraci. U nás takové obchůdky krachují (velké město).. nevím tedy co máš přesně na mysli, jestli něco jako dětský bazárek s oblečkama? (to už spíš lidi nakupují přes net, protože abys zaplatila nájem musíš hodit trošku vyšší ceny než kus za pět kč), pro kočáry atd. zase jezdí do specializovaných prodejen - to nevím jestli by se uživil malý obchůdek. No záleží odkud zboží budeš objednávat, jaký budeš mít nájem v jakém místě bude obchůdek umístěn a taky hlavně jestli to budeš dělat pro zábavu, nebo pro uživení - jestli první možnost směle do toho, jestli druhá - všechno si pořádně spočítej - podle mě to moc budoucnost nemá. A od dvou let dítěte tady pracuje spousta matek, některé dokonce po celou dobu rodičovské ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
21.7.12 16:28

Přemýšlím o tom už déle.. :) jen ted ji ještě nemám kam dát na hlídání a přes den trochu a na večer ji kojím, takže ještě jsme spolu všude :)
No, chci obchod s dětským zbožím, novým i použitým, i brát věci do komise, a mám kamaráda co by mi vozil z UK :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.12 16:48

@jullls tak nevím, v jaké části města jsi pátrala, ale já v Budějkách žiju nějaký ten pátek a takových obchůdku je tu dost, teď konkrétně mě napadají tři. Hodně jich už tady i skončilo. Tak ti držím palce :palec:

• Citovat
  • Upravit
jullls
21.7.12 16:52
@Anonymní píše:
@jullls tak nevím, v jaké části města jsi pátrala, ale já v Budějkách žiju nějaký ten pátek a takových obchůdku je tu dost, teď konkrétně mě napadají tři. Hodně jich už tady i skončilo. Tak ti držím palce :palec:

Budeme bydlet v Komendě, za Billou. Tam v okolí není žádnej :potlesk: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
becky87
21.7.12 17:06

Ja tedy dotaz nepochopila asi :nevim: Nicmene pracovat od 2,5 let ditete mi jako problem neprijde, pokud mas zajistene hlidani, jeslicky, proc ne. Otevrit si obchod, ja osobne bych do toho v dnesni dobe nesla, mam radeji trvaly prijem, statniho zamestnance, ale zkusit to muzes, pokud mas finance ;)

• Citovat
  • Upravit
jullls
21.7.12 17:07
@blorchi píše:
Ja tedy dotaz nepochopila asi :nevim: Nicmene pracovat od 2,5 let ditete mi jako problem neprijde, pokud mas zajistene hlidani, jeslicky, proc ne. Otevrit si obchod, ja osobne bych do toho v dnesni dobe nesla, mam radeji trvaly prijem, statniho zamestnance, ale zkusit to muzes, pokud mas finance ;)

Když já nějak…nevím…je to o tom pak být každý den minimálně do 4 v práci. Kdyby tohle klaplo, pak tam na dva dny v týdnu šoupnu brigádnici a můžu si svoje…domácnost, dcera…

• Citovat
  • Upravit
12681
21.7.12 17:22

@jullls Nevím, ale podle mě to ze začátku nebude tak výdělečný aby jsi si mohla dovolit brigádnici. Než poplatíš náklady budeš na tom šul nul :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
21.7.12 17:25
@goldenka píše:
@jullls Nevím, ale podle mě to ze začátku nebude tak výdělečný aby jsi si mohla dovolit brigádnici. Než poplatíš náklady budeš na tom šul nul :nevim:

Uvidíme jak to půjde… :kytka: Jen to mám v hlavě jako možnost..

• Citovat
  • Upravit
4476
21.7.12 17:26
@jullls píše:
Když já nějak…nevím…je to o tom pak být každý den minimálně do 4 v práci. Kdyby tohle klaplo, pak tam na dva dny v týdnu šoupnu brigádnici a můžu si svoje…domácnost, dcera…

No ja nevim jak si to malujes, ale podle mne by takovy obchod mel byt otevreny denne min. od te 9 do 18 hod. Kdo ti bude na kramu misto tebe od te ctvrte hodiny? Mas na zaplaceni dalsiho zamestance hned od zacatku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
21.7.12 17:41
@jullls píše:
Když já nějak…nevím…je to o tom pak být každý den minimálně do 4 v práci. Kdyby tohle klaplo, pak tam na dva dny v týdnu šoupnu brigádnici a můžu si svoje…domácnost, dcera…

:) No myšlenka je to pěkná, bohužel podnikání znamená pravý opak, čili být v pracovním nasazení minimálně 12 hodin denně, mnohdy mnohem více. Nejde jen o to sedění v obchodě, ale také o objednávky, reklamu atd atd. Určitě tvá práce nekončí odbitím 16té hodiny jako jiné prodavačce, ty musíš zařídit vše kolem.. Alespoň ze začátku než podnikání rozjedeš (což je většinou běh na dlouhou trať) musíš tomu věnovat spousty a spousty hodin - aby všechno klapalo, zajelo se to atd atd. Na brigošku dvakrát týdně to ze začátku zřejmě nebude - pokud to nebudeš chtít dotovat ze své vlastní kapsy. Už jen zaplatit nájem prodejem dětských hadříků je dost velký cíl, přesto všechno přeji ať to vyjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
21.7.12 18:18

Děkuji, třeba to nějak dopadne…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat