Nutit dítě spát po obědě?

1230
1.11.12 13:42

Nutit dítě spát po obědě?

Ahoj holky. Omlouvám se za zakládání nové diskuze, ale nenašla jsem tu přesně to, co bych najít chtěla. Mám klučinu - 15m. Se spaním bojujeme od narození, ale…- od 1.roka chodí spát jen po obědě-někdy spí hodinu, někdy 3 hodiny. V době oběda je unavený. Ale musíme ho chodit uspávat-jak po obědě, tak večer. Od roku má velkou postel, ale upravenou tak, aby z ní nevylezl.Do té doby uspáván v náručí. Po přechodu do velké poslete po obědě usínal sám-chvíli brečel, do 15min bylo po něm. Večer příšerný křik-skoro do bezdeší, takže jsme tam s ním a uspáváme. Poslední dobou po obědě uspáváme taky, páč když odejdeme nespí, ale hraje si-zkoušeli jsme ho tam nechat, ale nespal vůbec. Při uspávání usnul taky tak do 15minut. Poslední týden ho po obědě uspáváme 1-2hodiny-unavený je, spí potom dokonce třeba i 3 hodiny. Ale to uspánání je katastrofa. Celý oběd prozývá, mne si očička, někdy „únavou“ ani nejí a jak ho dám do postele je jak znovu zrozený-čilý, živý…a já akorát vynervená. Zkoušela jsem ho už i spát nedávát, ale odpoledne už je pak protivný, uřvaný..na zabití. Sám neusne-musela bych ho stejně uspávat a to už potom nechci, aby usnul večer. Když po obědě nespí, stejně večer uspáváme třebas hodinu, ale ještě k tomu se každou hodinu budí…je přetaženej. A co teď? Mám ho po obědě „násilím“ uspávat, nebo ho nechat vzhůru celej den a doufat, že si sám pak upraví režim a nebude přes den unavený a v noci bude spát klidněji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nepřihl. hana20:00
1.11.12 13:45

Odpolední spánek ještě určitě potřebuje. Zkus posunout oběd o půl hodiny dřív a pak samozřejmě i ukládání. Vypadá to, že v době současného oběda překoná největší únavu a v posteli pak řádí.

• Citovat
  • Upravit
6499
1.11.12 13:46

Uspávat. Takhle malé dítě spát potřebuje. Dcera měla po přechodu do velké postele taky problémy s usínáním, tak jsem s ní chodila ven s kočárkem a pak spala v něm. Dala jsem ji do pokojíčku a otevřela okno. Akorát to vyšlo na zimu. Ale nikdy nebyla přehřátá, odhlaila jsem ji jak to šlo a při otevřeném oknu bylo chladno.

Druhá dcera má také 15m a uspávám po obědě i večer na ruce. Po přechodu do velké postele se pokusím uspávat ji tak, že si k ní lehnu, tak snad to půjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. hana20:00
1.11.12 13:47

Jinak já jsem kluka nosila po obědě do postele i s řevem. Spánek potřeboval, za chvíli padl za vlast. U nás platilo: odpolední spánek = klidný spánek v noci, nespaní přes den = ukňouraná noc.

• Citovat
  • Upravit
novo123
1.11.12 13:49

No já ti moc neporadím, mám stejnej problém. Někdy před dvěma měsíci začal normálně spávat po obědě (tak 1 hod víc ne) a bylo to super, pak byl celý odpo hravej, veselej, jenže to trvalo jen dva měsíce. Teď zase nespí celej den a po obědě začne vřeštět a vřeští až do večera. U nás ani uspávání nepomáhá, takže sice věřím, že je to na palici, ale já bych byla vděčná i za spaní s uspáváním. Odpoledne jsou pro mě chodící stres :zed: A nejvíc miluju dny jako byl např. minulej týden, kdy naprostou náhodou usnul, spal asi deset minut a probudil ho zvonek, protože nám nějaký pán strašně potřeboval poradit, aby jsme změnili dodavatele elektřiny - málem jsem ho zabila (toho pána) :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
13837
1.11.12 13:50

Malá po obědě taky blbě usíná. Ve 12 jí dávám do velké postele, je fakt unavená, tak do 12:45 tam juchá a to mě přestane bavit. Přijdu za ní, je totál vytlemená, řekne mi hají a lehne si, já vedle ní a do minuty je tuhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
1.11.12 13:54

Tak zkusím vydržet…obědváme v 11:30-12:00. Na dřív už to neposunu-musím dávat svačinu(to je na dlouho..dle Mudry prostě musím) a hodinu po jogurtu bych nejedla oběd ani já:) Já sama mu to spaní odbourávat nechci-on je celkově dosti živé dítko a jsem ráda, že si od něj na chviličku odpočnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
1.11.12 13:55

Ahoj, mám stejný názor - doba uspávání by měla ideálně zasáhnout do okamžiku, kdy je dítě unavené tak akorát (mne si očka, zívá). Takže je oběd možná příliš pozdě a když se jde spinkat, tak je unavený už příliš a nemůže usnout.
To spaní bych ale nevzdávala, v tomhle věku to ještě potřebují - a i sama píšeš, že je odpoledne pak hrozně unavený a usíná a spí pak ještě hůř.
Moje známá řešila naprosto stejný problém spaním v kočárku - její cca 20měsíční holčička už nechtěla po obědě spát v postýlce, ale v kočárku ano, takže jezdila vánice nevánice, déšť nedéšť a skončila s tím zhruba v 2,5letech :-)
Tak držím palce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
1.11.12 13:56

Můj syn bude mít 3 roky a stále jej v poledne uspávám. Ale ne na ruce (to jsme naštěstí nezavedli nikdy), dám ho do postele, lehnu vedlě něj a spí se.
Večer uspáváme obě děti (3 a 5).
Holka mi začala bojkotovat spaní ve 2letech (po příjezdu z porodnice s miminkem), týden jsem ji nechala v poledne brečet v postýlce (občas jsem za ni chodila), sice se nenaučila spát sama, ale naučila se opět spát.
Spala téměř do svých 4,5let (ve školce spí pořád)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
1.11.12 13:56

Jen tak na okraj, náš malej začal před půl hodinou vřeštět a čekám, že mě do večera nic lepšího nečeká :nevim: To je tak nefér, švagrové spí obě děti po obědě tři hodiny (4 roky a 1 rok) Proč zrovna já to mám takhle?

• Citovat
  • Upravit
88
1.11.12 13:57

Taky bych určitě dávala spát alespon po obědě. Ještě je malej na to aby nespal vůbec. :? Máme 14m chlapečka a ještě spí i dopoledne a po obědě taky to už jen třeba hodku, ale myslim že i to je dobrý. Taky máme občas s uspáním problémy někdy usne hned, někdy se dlouho převaluje a pak začne křičet.. důležitý je neustoupit a on pak vždycky usne. Uspávat musíme každopádně, sám by taky neusnul. Snažila bych se to nějak vydržet být Tebou.Ono si to časem nějak sedne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
1.11.12 13:57

Nějak mi tu chybí časy, kdy vstává ráno, kdy jde spát po obědě a kdy večer. Z tvého popisu to vypadá, že už bývá přetažený a nemůže zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
1.11.12 14:05

Ono ho to prejde…u nas to bylo to stejny..kor po tom roce kdy zacala chodit a mela pocit ze je sobestacnejsi..tak spani bylo to posledni co chtela i kdyz byla utahana…to jsou takovy blby obdobi..nekdy trvaji dyl nekdy min dlouho…ono se to upravi…je to na palicu..ale proste bych ho uspavala…nam se kolikrat podarilo ze jsem usnula pri uspavani ja a terka ne :mrgreen: nebo vzit do velky postele a jit si lehnout proste s nim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
1.11.12 14:10

Muj syn ma take 15 mesicu a po obede i vecer usina sam. Nam pomohl pevny rad s ritualy. Po obede mu dam jeste v zidlicce dudlik a spaciho psa do ruky a on uz vi, co prijde. obcas trochu pobrekne, nebo si chvili hraje a usne. vecer je to obdobne. Driv jsem take musela uspavat, pak jsem si rekla dost, parkrat si porval a pochopil.
Kamaradkam hodne pomohla kniha „Kazde dite muze dobre spat“ jde stahnout na ulozto.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
1.11.12 14:11

Vzdyt i ve skolce deti spi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie