Nutit dítě spát po obědě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14046
1.11.12 14:11

Vzdyt i ve skolce deti spi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
1.11.12 14:11
@jizvíková píše:

jak ktery ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
1.11.12 14:12
@Laaja píše:
Nějak mi tu chybí časy, kdy vstává ráno, kdy jde spát po obědě a kdy večer. Z tvého popisu to vypadá, že už bývá přetažený a nemůže zabrat.

Tak tak. Neni jasne, v kolik vstava, tudiz po kolika hodinach mu davas ten obed, behem ktereho je nejvic ospaly. Kdyz musi byt svacina, tak posunout ji.
U nas to mame tak, ze rano jeste v postylce ma mlicko, za cca 2 hodiny snidani, za dalsich 2 hodiny mleko, se kterym usina a obed ma az po probuzeni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
1.11.12 14:16

Davala bych spat o dost drive a obed az po spani - je podle me pretazenej. Mala taky nebyla v tomhle veku schopna obedvat pred spanim unavou. Resila jsem to pevnou snidani, pak svacina a pred spanim UM z flasky. Obed po spani ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattah
1.11.12 14:17

Tak mu dej obed az po spani. Dala bych vydatnejsi svacinu a sup spinkat. Hlady neumre a obed mu das po spani.

• Citovat
  • Upravit
5468
1.11.12 14:18
@jizvíková píše:

Některé ;)

Syn přestal po obědě spát cca ve dvou letech, nespí ani ve školce, to tam kolikrát usnou třeba předškoláci, ale on ještě ani jednou.
Obě naše děti (tady je relevantní ta 16měsíční) chodí spát večer kolem 20h, vstávají kolem 6. Dcera spí po obědě, jí kolem půl 12 a pak jde spát do postýlky nebo do kočárku (podle toho, jestli je doma starší) a spí cca půl hodiny. Některý den neusne, ale to je tak jednou za týden, jinak spí.
Podle toho, co píše zakladatelka, bych stejně jako několik dalších řekla, že její dítě je prostě v době oběda už tak unavené, že tu krizi nějak překoná a po uložení už nezabere… Obě děti při usínání vždycky nejvíc vřeštěly (a je to tak pořád), když už byly přetažené. Chce to naučit se vychytat tu správnou chvíli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattah
1.11.12 14:19
@Aliik píše:
Davala bych spat o dost drive a obed az po spani - je podle me pretazenej. Mala taky nebyla v tomhle veku schopna obedvat pred spanim unavou. Resila jsem to pevnou snidani, pak svacina a pred spanim UM z flasky. Obed po spani ;)

:palec: presne tak. :)

• Citovat
  • Upravit
5468
1.11.12 14:19
@Kattah píše:
Tak mu dej obed az po spani. Dala bych vydatnejsi svacinu a sup spinkat. Hlady neumre a obed mu das po spani.

Souhlasím, taky jsem to tak dělala :). Teď už dávám oběd před spaním, ale obědvá o dost dřív než zbytek rodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30829
1.11.12 14:26

@X-333 já bych ho dala spát před obědem - vypadá že je už unavený před jídlem. Dcera má 16m běžně obědvá kolem 12:30, ale když je unavená před, tak jí dám klidně spát a jí až třeba v 15h. V poledne mi usíná lépe - dám do postýlky a lehnu si vedle na velkou postel - mydlí se v postýlce, povídá si a tak za 15minut usne. Donedávna to takto fungovalo i večer - nevím, co se změnilo, ale tedka je to katastrofa při stejném postupu, usíná i 45 minut, volá mě, chce držet za ruce, povídá básničky a proste neusne a neuse, nakonec i brečí a pak teprve odpadne :nevim: Vůbec netuším, čím se to stalo, zatím to svádím na zuby (trvá to 14 dní)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
1.11.12 14:33

Jestli si dobře vzpomínám, tak děti v tomhle věku vstávali po 6té ráno a po 11té už byli vyřízení. Takže mazali spát. Oběd jsem dávala až po spaní a svačinu až kolem 17hod. Večer chodili spát zhruba k té 20hodině, možná o něco dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
1.11.12 14:35

Vstava v 8hodin-do 8:30snídá-UM+něco(brumík, koláč…), v 10:00 jogurt, v 11:45-12:00 oběd. Spát dřív jsem zkoušela-ale v 10hodin mi neusne taky. On má režim od malička-jen to spaní tam nemůžeme v pasovat. On je třeba zvyklý v 19:00 koupat. Kolem té 19hodiny už chodi do koupelny a vyslíká se. Když mu budu dávat oběd po spaní-někdy ve14,15hodin…vypadne mi odpolední svačina a nebo den natáhnu a rozházím mu všechno. Sice uspáváme večer taky hodinu, ale on už ví, že když je po koupání, tak že se jde spát, alespoň leží-to večerní uspávání je spíš komplikované tím, že večer už je tatínek doma a on by si ho chtěl ještě před spaním užít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
1.11.12 18:14

@X-333 a v kolik mu dáváš sváču? co oběd až po spánku? já to taky tak občas dělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
1.11.12 18:43
@X-333 píše:
Vstava v 8hodin-do 8:30snídá-UM+něco(brumík, koláč…), v 10:00 jogurt, v 11:45-12:00 oběd. Spát dřív jsem zkoušela-ale v 10hodin mi neusne taky. On má režim od malička-jen to spaní tam nemůžeme v pasovat. On je třeba zvyklý v 19:00 koupat. Kolem té 19hodiny už chodi do koupelny a vyslíká se. Když mu budu dávat oběd po spaní-někdy ve14,15hodin…vypadne mi odpolední svačina a nebo den natáhnu a rozházím mu všechno. Sice uspáváme večer taky hodinu, ale on už ví, že když je po koupání, tak že se jde spát, alespoň leží-to večerní uspávání je spíš komplikované tím, že večer už je tatínek doma a on by si ho chtěl ještě před spaním užít.

Spát v 10ne, myslela jsem spíš tu 11-11:30 to by bylo akorát na tak malé dítě a jídlo po spaní. V 17hod malá svačina, po 19hod večeře a šup do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
2.11.12 21:54
@Laaja píše:
Spát v 10ne, myslela jsem spíš tu 11-11:30 to by bylo akorát na tak malé dítě a jídlo po spaní. V 17hod malá svačina, po 19hod večeře a šup do postele.

Měli jsme to naprosto stejně, ted už jsou malému skoro 3 roky. Mně už doma většinou nespí, ale tátovi, v autě a ve školce většinou ano… To jen abys viděla, že ač to ve věku Tvého malého vypadalo, že se spaním skončí, potřebuje to ještě i dnes.

Jinak přesně jak píší holky - osvědčilo se mi ho dávat spát v 11 hodin. Nechala bych klíďo snídani, sváču (třeba jen posunout o 15 min. dřív) a před spaním jsem dávala jen POLÉVKU, po spaní (tak ve 14 hod.) oběd. Pak Ti vyjde odpoledne i sváča a večeře.

A P. S.: S tím tátou to chápu, je to pro oba těžké, že se nevidí. Ale doporučuji ze zkušenosti našeho nespavce prostě na tátu nečekat, ať mu pak neuděláte spánkovou neurózu. Dodnes ho ve 3 letech uspáváme, tudíž jeden z nás je po osmé večer vyřazený a veškerý rodinný a společenský život je v háji… :x

A jinak našla jsem tu odkaz na tento článek, není to asi přesně váš problém, ale vysvětluje alespoň to přetažení. Jinak to byl ukázkově náš případ… :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
2.11.12 21:54
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II