Nutit školačku do jídla?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2250
6.9.21 14:19
@Anonymní píše:
Sladkosti u nás moc nevěděl. Ale čokoládu, brumíky a podobně vyloženě nemá ráda. Výjimečně jí chutná jeden druh buchty. Jídlo jí prý nechutná. Není jí špatně, nebolí břicho, prostě nechutná. Teď nám doktorka předepsala B komplex, bereme ho týden a zatím žádná změna. Zhoršování je postupné. Bývají lepší období, ale teď od července je to opravdu hrůza. Změna v rodině žádná..
Několikrát jsem jí to vysvětlovala na koťátku, které jsme zachraňovali na jaře. Jak bylo malé, slabé, potřebovalo výživu. Dávali jsme mu speciální mléko pro koťata a pak maso a protože hezky jedlo, je z něj zdravá kočka. Vždy to odkrývala a tím to haslo. O nehtech a vlasech jsem jí taky říkala. Prý jí nevadí, když je bude mít ošklivé. Nezajímá ji to.

ja bych ji celkem zacla strasit i nejhorsi variantou a tou, ze bude mit sondu pres nos a tim do ni budete davatjidlo a kdyz se nezlepsi tak bude mit otvor pres zaludek a tam bude dostavat ziviny a bude to vypadat blbe a pak bude mit jizvy… klidne ji vydes nejhorsim moznym i klidne nemocnici, ze tam s ni nebudes, bude muset tam byt sama atd.
Jako to co jsi vyjmenovala tak ja jsem v tu dobu byla schopna snist do svaciny.. kde v tom jidle ma nejaky bilkoviny? kde nejakou dalsi vyzivu? v tomhle veku se ji tvori uz konecny zuby a kdyz ted bude blbe jist tak i ty zuby bude mit blbou kvalitu a budou se ji pozdeji vic kazit atd..
Jestli se ti ted ty tri mesice bez nejaky zjevny priciny tak bych mozna zvazila i pychologa… a jako odpoved, ze ji to jidlo nechutna? ok chapala bych par veci, ale prakticky vsechno jidlo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
6.9.21 14:20

A jak casto tohle doma resite? Je to kazdodenni boj? Zkousela jsi to nekdy nechat uplne byt? Nelistovala bych s ni kucharkou ani s ni nechodila na nakup jidla, naopak bych zkusila konverzace o jidle uplne vynechat a neresit. Varila bych pestrou stravu a domluvila se s ni treba, ze u kazdeho jidla sni 5 lzic a pak si muze dat co chce ona. Co by se stalo, kdybys ji proste dala na snidani jogurt a proste ji oznamila, ze ho sni, a ze pak pujde do skoly? Proste bez diskuzi. Ja si tohle asi vubec nedokazu predstavit… kdyz dam napr.svym detem brokolici a nechteji ji jist, tak jim proste reknu, ze sni kazdy jeden maly kousek a pak si muzou jit hrat, ze je to zdrave jidlo a ze neexistuje nechci, nechutna. Proste bych to s ni zkusila mimo jidlo naprosto neresit a neprobirat, u jidla dat na talir to, co je zrovna k jidlu a oznamit ji, kolik toho musi snist a dal nediskutovat…
Prijde mi, ze je to proste volani o pozornost, vecny boj, vecne tema… ma jidlo spojene s nekonecnymi hovorami s maminkou a nekonecnym nucenim do jidla a smlouvanim… Proste tohle bych naprosto vypustila, snis, bez diskuzi, nezajem, az snis, budu se ti venovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
6.9.21 14:27

Vis, jako ze ma proste naucenou reakci na jidlo ''Jidlo = hnus, jidlo = premlouvani od maminky, jidlo = hovory s maminkou, jidlo = pozornost… ''… a je to zacarovany kruh ve kterem se pohybuje od detstvi. Uplne bych to zkusila obratit, jidlo = nezajem, zadna diskuze, zadna pozornost, zadne premlouvani… Naopak hotovy fakt - tady mas jidlo, snis 5 lzicek, dokud nesnis, budes sedet u stolu a nebudeme se o nicem vubec bavit. Kdyby mela konzumovat antibiotika, tak bys to resila jak? Premlouvala bys ji tak dlouho, az by umrela na sepsi? Proste at ma pocit, ze jidlo je neco, co se zkratka neodmita - neco naprosto normalniho a nutneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
6.9.21 14:42
@Anonymní píše:
Sladkosti u nás moc nevěděl. Ale čokoládu, brumíky a podobně vyloženě nemá ráda. Výjimečně jí chutná jeden druh buchty. Jídlo jí prý nechutná. Není jí špatně, nebolí břicho, prostě nechutná. Teď nám doktorka předepsala B komplex, bereme ho týden a zatím žádná změna. Zhoršování je postupné. Bývají lepší období, ale teď od července je to opravdu hrůza. Změna v rodině žádná..
Několikrát jsem jí to vysvětlovala na koťátku, které jsme zachraňovali na jaře. Jak bylo malé, slabé, potřebovalo výživu. Dávali jsme mu speciální mléko pro koťata a pak maso a protože hezky jedlo, je z něj zdravá kočka. Vždy to odkrývala a tím to haslo. O nehtech a vlasech jsem jí taky říkala. Prý jí nevadí, když je bude mít ošklivé. Nezajímá ji to.

Píšeš, že v souvislosti s jídlem brečí. Proč brečí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.9.21 15:09

Tak malá výdrž, únava, zmomřivost bude souviset s tou nedostatečnou výživou.
Má udělané i rozbory z endokrinologie (štítná žláza apod?), gastro-vyšetření?
Asi bych už začala být tvrdší a jak píšou holky, ve spolupráci s doktorkou bych vážně uvažovala i o hospitalizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
6.9.21 17:25

Btw jsou i lazne prave pro nejedliky nebo aspon drive byvaly… tak bych se zkusila poradit s doktorkou a proste ji na par mesicu soupla do lazni… tam se s ni osetrovatelky mazlit nebudou a ve vetsine pripadu se tam ty decka fakt rozji. Mamka tam kdysi davno byla protoze jako mala proste neprospivala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
6.9.21 17:38

I tak malé dítě může mít mentální anorexii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
6.9.21 17:42

A teda, kdyby takovýhle zvrat v jídle měla desetiletá. Tak mě jako první napadne Anorexie nebo jiná porucha příjmu potravy. A četal jsem už ji o dětech takhle malých, co je mají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
6.9.21 17:56

Zdravím, já sem na tom byla stejně a zůstalo mi to doteď..
Od malá nejím maso, ryby, nějakou zeleninu atd. A v každém jídle něco najdu.
Od ty doby co sem začala chodit do školy na zš tak můj jídelníček byl : snídaně žádná, ve škole jeden rohlík na celý den, oběd doma až odpoledne jen příloha a šťava, svačina žádná jen sladkosti a večer většinou nic, někdy něco malého…nyni mi je 18 a pořád stejný, někdy nejím ani oběd a večer se nadlabnu sladkostmi, chipsy atd.. Já vím, není to zdravý. Někdy jim sladkosti i z nudy… Vždycky sem byla nejmenší. V 1 třídě sem měla 110 cm a 14 kg… Nikdo mě nedonutil jíst, ani doktorka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
6.9.21 17:59

@Eelinna a teď v 18 se sama nedonutíš? Přijde ti tohle stravování vpořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
6.9.21 18:00
@Eelinna píše:
Zdravím, já sem na tom byla stejně a zůstalo mi to doteď..
Od malá nejím maso, ryby, nějakou zeleninu atd. A v každém jídle něco najdu.
Od ty doby co sem začala chodit do školy na zš tak můj jídelníček byl : snídaně žádná, ve škole jeden rohlík na celý den, oběd doma až odpoledne jen příloha a šťava, svačina žádná jen sladkosti a večer většinou nic, někdy něco malého…nyni mi je 18 a pořád stejný, někdy nejím ani oběd a večer se nadlabnu sladkostmi, chipsy atd.. Já vím, není to zdravý. Někdy jim sladkosti i z nudy… Vždycky sem byla nejmenší. V 1 třídě sem měla 110 cm a 14 kg… Nikdo mě nedonutil jíst, ani doktorka…

A menstruace ti prisla v puberte normalne a nemas s ni problem? Jako ty kalorie asi nazenes temi cukry a tuky, ale pro telo nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
6.9.21 18:02

Proč ve spojení s jídlem brečí?
A jo, mentální anorexie už je i u osmiletých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
6.9.21 18:05

@Tarena menstruaci sem dostala ve 14 takže později než moje spolužačky, ale dělala jsem i sportovní gymnastiku takže to mohlo být i sportem.. Teď mám normálně pravidelnou, bez bolesti atd..
Vím že je to pro tělo a zdraví nic moc ale aspoň sem nějak přibrala. Teď mám 162 cm a 57 kg což za mě už je hodně :lol:. Byla jsem i na pobytu v lázních, kde sem měla přibrat ale prostě sem tam nejedla takže mě nepomohlo ani tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
6.9.21 18:07

@Netopirek ne nepřijde. Ale prostě nesnim co mi nechutná.. Víceméně sem jen na polivkach, přiloha a šťava… Nedonutim se k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
6.9.21 18:17
@Eelinna píše:
@Netopirek ne nepřijde. Ale prostě nesnim co mi nechutná.. Víceméně sem jen na polivkach, přiloha a šťava… Nedonutim se k tomu.

Hele ale vis, ze se i s timhle da neco delat a proste zkouset a zkouset po soustu po dvou po trech… ja jako mala nesnasela spenat, fazolky, spousta syru, veci z tvarohu… mno a ted uz spenat jim a miluju, fazolky taky kdyz nejsou jako kejda na smetane a s tvarohem jsem dospela k tomu, ze samotny do pusy sice nedam, ale treba tvarohovej kolac nebo pomazanky miluju taky…
Uz mas na to mozek takze proste sedni k jidlum, ktery Ti nechutnaj a zacni ochutnavat a zkouset ono to pujde. Ty chutovy bunky se na to musi naladit. Plus var si ty jidla sama abys sis to dochutila podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí