Nutíte děti jíst?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Dragobella píše:
@zuzkasim
Nejde o jídlo, který by nechutnalo. Když vim, že to nejí, tak vůbec nenutim.
Ale štve mě ten přístup, že já uvařim, dítě do toho dvakrát dloubne a konečná. A za chvíli přijde s tim, že má hlad. To mě může vzít čert v tu chvíli.
S jídlem jako takovym nemá problémy, samozřejmě že by pořád jedlo mlsíky atd., kdyby to šlo, ale já to moc nepodporuju.
to bych řekla, smůla, budeš mít hlad, další jídle je ve tři svačina, odchod. A nic bych nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 píše:
Nic jiného nenabídku. nicméně mě děti stejný jídlo 2 dny po sobě nechtějí, kdyb ybyly špagety včera, tak je určitě dneska neuvařím znova
Tak ja je taky druhej den nevarila. Zbylo toho vic nez jsem cekala, tak to prece druhej den nevyhodim ze jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dragobella píše:
Tak ja je taky druhej den nevarila. Zbylo toho vic nez jsem cekala, tak to prece druhej den nevyhodim ze jo
moje dítě ale druhý den ohřívané jídlo nejí, ani jedno. Takže to třeba večeřím já s manželem a jim dělám dělám čerstvé. To by mi taky nejedly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nas dvoulety doma nikdy nechtel moc jist. Predkladala jsem ruzne varianty, poustela k jidlu pohadky, apod. Bezne jsem vyhazovala jidlo, uzivili bychom z toho prase
Nedojezene pribinaky, presnidavky, zeleninove prikrmy, pecivo, ovoce, sunku, zkratka cca pulku predlozeneho pokrmu. Ja po nem nedojidam- byla bych za chvili jako becka, manzel se obcas prekona. Presto me mrzi, jak s jidlem plytvame. Nastesti se srovnal v jeslich, ted ji na nejedlika celkem dobre. Sni aspon par soust.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, to mi jde dneska zase někdo do rány s diskuzí o nejedení
já se vždycky do nějaké nové přifařím, vybrečím, jak to moje dítě nejí ABSOLUTNĚ NIC, a pak zas 2 měsíce mlčím ![]()
věř mi, že může být hůř. Jestli nemáte problémy s jídlem dlouhodobé, bude to zkoušení a tam bych byla nekompromisní. Můžu taky potvrdit to náhlé oslabení dítěte, kdy najednou nechce jíst, není k tomu zdánlivě žádný důvod a na druhý den se zjistí že viroza nebo tak něco, u nás už taky několikrát bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dragobella neustupuju, ovšem nenutím - nechceš? nejez, ale nic jiného nebude. praktikuju odmala, problémy nejsou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja pujdu proti proudu. Zalezi na pricine odmitani
.Pokud dite skutecne hlad nema, jidlo mu nechutna nebo co ja vim, je nemocne, tak nenutit, to je jasne. Pokud ale dcera, kdyz byla mladsi, vylozene vysirala a videla jsem, ze je to jen vzdor, z jakehokoli duvodu, nastvani z cehosi pred jidlem nebo jen tak
vetsinou stacilo rict, dokud nesnis, neodejdes od stolu atd.
Dnes je ji sest let, s jidlem absoultne zadny problem a jedine, co neji, jsou jatra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenutim, dam obed, nechces - nejez…neji, za hodinu ma hlad, nabidnu ji znovu ohrat obed a porad dokola. Proste cely den nabizim jen jedno jedine jidlo
ted uz ji obe holky perfektne, pokud nesni tak nedam zadnou sladkost a toho jsou si vedome
takze tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenutím. Když se v tom rýpe a nebo odmítá otevřít pusu, sbírám talíř a je po obědě. A samozřejmě, že pak se ho netýká ani kokýno po obědě. Co já se s ním budu nervovat, nad plným talířem ještě nikdy nikdo neumřel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky za reakce. U nás nejde o žádnou nemoc nebo o to, že by bylo dítko nejedlík. Ono by jedlo, ale právě že hlavně to sladký a to přece nejde.
Ve školce jí dobře, protože nic jinýho ani nezbývá, tam se s nima učitelky nepářou ![]()
@Sanlitun
Taky mě štve, jak plýtváme jídlem a ráda bych to omezila, proto i tak torchu tato diskuze.
No, díky vám jsem si uvědomila, že dělám chybu a budu muset změnit přístup a hlavně důslednost ohledně jídla. Večer dítko dělalo scény, ale šla jsem na to dle vás a tak si dalo říct a trochu těch špaget ze včera snědlo. Pak šlo do sprchy a spát. Se snídaní většinou problémy nemáme, spíš jde o ty večeře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dragobella my zase válčíme s obědem. Dneska se malý taky cukal a zkoušel na mě, že nejí pórek v pórkové polévce- vždycky jí snědl a ještě se olizoval, takže scéna. Talíř jsem odnesla, za 10 minut přišel, že má chuť na pórkovou polévku.
Odešel s nepořízenou a řevem. Pak asi půl hodiny trucoval a pak z toho usnul
Když se vzbudil, snědl celý talíř, takže pak dostal gumové medvídky. Včera na mě zkoušel, že nejí cibuli a odmítal sníst guláš, takže taky bez oběda… Spíš je to od nich trénink a fakt ta důslednost, ta je fakt důležitá, jinak by mi za chvíli přerostl přes hlavu a nejenom v jídle
Držím palec a hlavě, vydržet a nenechat se překecat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, a když tu píšete že motivujete kokiny, že když nesní, nebude kokino… tak to znamená, že denně dáváte dětem po jídle kokino? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K tematu - nutite dojidat - v tom smyslu,. ze nedojedenou snidani dostane na svacinu, obed atd atd?
O tom se doma hadame s manzelem, podle prirucek se to nema, ale manzel na tom trva. me to teda taky kolikrat mrzi, kydnout pul talire kase do odpadu. kdyz jsou zdravi, tak to po nich dojidam, pokud maji neco, co muzu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
K tematu - nutite dojidat - v tom smyslu,. ze nedojedenou snidani dostane na svacinu, obed atd atd?
O tom se doma hadame s manzelem, podle prirucek se to nema, ale manzel na tom trva. me to teda taky kolikrat mrzi, kydnout pul talire kase do odpadu. kdyz jsou zdravi, tak to po nich dojidam, pokud maji neco, co muzu.
ne-e, vyhazuju… Resp. snažím se mu dávat takové porce, o kterých vím, že je sní. I tak ale běžně vyhazuju, ale my nedojídáme. Já kvůli linii a manžel prostě nechce.
Třeba k snídani opeču dva tousty s plátkem sýra a on prostě nechá vždycky třetinu až půlku jednoho toho plátku. Jenže jeden je zas málo. To samé rohík, namažu dvě půlky (rozkrojený rohlík), ale on sní jeden a půl kusu a tu čtvrtku nechá, apod. Obědy se snažím fakt dát tak, aby to stačil sníst. Pečivo ale vyhazuju často
tedy zbytek.
Nebo možná jakože kdyby nechal téměř netknutou snídani, tak mu to nechám, ale on nechává fakt tak čtvrtinu a to je na další jídlo málo, to bych mu musela přidělat další kousek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
snídani né tu sní vždycky
,někdy se stane, že jsou problematici u oběda, tak jim to nechám na stole, co jim ale nechutná, tak prostě nesní, ani za cenu, že budou hlady,
ale stává se, že mají větší porci oběda a už nemůžou, tak samy řeknou, mami nech mi talíř na stole až dostanu hlad dojím to, takže se někdy stane, že oběd dojídají pozdě odpoledne, že najednou to nesní, tohle se u nás stává častěji, jak případ že odmítnou úplně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit