Nutíte děti jíst?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ne, nenutím..uz ne..syn si jidlo vybere, a pak u toho sedi, jak hromadka nestesti, a ze.ho boli brisko atd..a nakonec by snedl jen kokina..tak to ma smůlu.. Bud bude jest, nebo ne..a žádný kokina…!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dítě je živý nejspíš jenom ze vzduchu, neboť je šílenej nejedlík, takže nenutím, ale když sní sušenku nebo párek v rohlíku tak jsem fakt ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně nenutit! Já dítě sice nemám, ale mám zkušenost ze strany nuceného dítěte. táta mě nutil a já se párkrát pozvracela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja taky nenutim, uz jsem na to nemela nfrvy, oni si reknou, nechces, nashle.
Jednou jsem totiz nutila holku, aby dojeedla jogurt a kdyz jsem ji dala posledni lzicku, tak se zalkla a poblila, tak uz ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aureliana to dělala švagrová, má nejedlíky, a když se ji kluk pak nadavoval, tak ho ještě vylískala.. protože prý to dělá schválně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme teda děcka co jí, ale jsou jídla které jim prostě chutnají víc a jídla, které nemusí. Nejmladší 13 měs. sní vše čím mu zamávám na lžičce před pusou, nemá problémy
.
Holky 5,5r. a 2,5r. mají problém jíst hovězí a vepřové maso, tak se masům, sní ho jen mleté. Takže se jim snažím přizpůsobit, že vybírám jídla, kde může být mleté.
Ptám se jich nač mají chuť, co mám vařit, debatujeme spolu, teda hlavně se starší ta už je dost velká, aby jasně řekla co chce na oběd.
Když mi, ale řeknou na oběd, fuj to nechci, to nebudu jíst
, ok běž od stolu, další jídlo je svačina a další je večeře, pokud má problém, bude hlady.
Nebudu ani přemlouvat, ani nutit, pokud si řeknou jasně co chtějí na jídlo, vyhovím.
Zrovna boloňské špagety by jedly klidně celý týden bez řečí, to je u nás top
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak jídlo je dané - oběd atd. ale třeba svačinu se zeptám, mám třeba jogurt takový a jiný, který chceš.. a nebo snídaně, chceš kakao nebo čaj…
Já zase si myslím, že i to dítě má nárok na to, nemít na něco chuť
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nenutím. On taky moc nejí a spoustu věcí vím, že nesní. Nutím ho jen ochutnat nebo občas ho nakrmím, když vidím, že jen na jídlo „nemá čas“. Pokud ale nesní jídlo, tak mu pak nedám sladkosti (pokud jsou). Když nechce jídlo, které normálně jí, tak mu zkusím nabídnout nějakou přístupnou alternativu, pokud nechce, nenutím. Často taky ohryže chleba, sní jen sýr zeshora, okousá kraje nebo okouše rohlík, tak to po něm buď sním anebo mu to nechám a dojí to později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenutit, ale taky nenabízet alternativu. Obojí je „cesta do pekla“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kvaček píše:
@Aureliana to dělala švagrová, má nejedlíky, a když se ji kluk pak nadavoval, tak ho ještě vylískala.. protože prý to dělá schválně
Je, tak to ja ne! :mrgreen, ja jsem na tohle hrozny nervak, duseni, navalovani je moje smrt, takze od te doby nikdy nenutim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mala má 5 a nejraději by baštila jen sladké a normalní jidlo ne.. Takž u nás to funguej tak že než dostane něco sladkeho dostane oběd nebo chleba nebo rpostě něco a jakmile trošku podlube oběda a řekne mi ja už to nechci tak ji řeknu dobře tak to dej do kuchyně ale žadne sladké a už to do sebe začne ladovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, nutím. Často i krmím, i když je mu 4.5. Sladké nevedeme vůbec, je mu to jedno.
Ale já mám nejedlíka v pravém slova smyslu, ne jen vymrčovače nebo tvrdohlavce.
- Citovat
- Upravit
Nic jiného nenabídku. nicméně mě děti stejný jídlo 2 dny po sobě nechtějí, kdyb ybyly špagety včera, tak je určitě dneska neuvařím znova ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Ja bych teda druhy den spagety taky nechtela
. Proste jej nech, az mu vyhladne, sni vsechno co mu das. Proste jez ted, dalsi dostanes az v danou dobu (obed, svacina, vecere). ![]()
- Citovat
- Upravit
Jo, kdyz ma nejake to blbe obdobi, tak nutim. Predstava, ze si dite dobrovolne neublizi hladovenim, je u nekterych exemplaru az smesna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit