Nutíte děti jíst?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Syn nejedlík se před pár dny vrátil z tábora a od té doby nejí. Nikdy to s jídlem nebylo slavné, ale teď nejí vůbec. Jen pije vodu, což je u něj taky divné.
Chvílemi tvrdí, že mu není dobře, ale za chvíli je úplně v pohodě a neboli ho nic. Jen nechce jíst. Naposledy jedl v pátek jednu naběračku vývaru bez nudlí, masa, zeleniny. Takže špatně mu může být i z hladu.
Jak dlouho byste vyčkávali, než byste to začali řešit s doktorkou?
Jak byste školní dítě donutili něco sníst, aby nemělo blok?
a co má rád k jídlu? klidně bych ho vzala do mekáče na happy meal s hračkou. nechala ho vybrat, co se bude vařit a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@welovefashion má rád těstoviny a pizzu. Ani jednoho se nedotkl, zkoušela jsem oboje. Včera chtěl k večeři rajskou, sám vařil, ale nejedl, že už nemá hlad.
- Citovat
- Upravit
@Dragobella píše:
Ahoj maminy, jak už název napovídá, zajímá mě, jestli nutíte svoje děti jíst když nechtějí. Akorát u nás doma skončila debata na tohle téma.
Dítko (4 roky) začíná být pěkně vzdorovitý a svéhlavý, je vybíravý i co se týče jídla. Včera jsem vařila špagety, který dítku chutnaly a dneska mi řeklo, že je nechce. A takhle je to se všim. A já jsem teď na rozcestí, zda razit cestu buď budeš jíst nebo budeš o hladu a nebo ustoupit a nabídnout něco jiného. Moc se mi samozřejmě ustupovat nechce, protože za chvíli se mnou bude cvičit. Ale na druhou stranu vím, že je dítko tvrdohlavé a o tom hladu by asi bylo radši..Jak to je u vás?
Díky
U nas to bylo tak, ze dcera zacala nejist na 16m a postupne se vypracovala do kompletniho bojkotu jidla. U nas nepomahala ani svecena, proste nechtela snist ani jednu jedinou lzicku.
Pomohlo nakonec na 2 letech, ze jsem to uplne prestala resit. Musela jsem, protoze jsem z toho byla psychicky vycerpana. Postavila jsem pred dceru jidlo „jez, nebo nech byt“. Nejedla. Par dnu vydrzela jidlo ignorovat. Myslim, ze to bylo tak 3 dny. Pak zacala jevit o jidlo zajem. Problem byl ten, ze nejedla skoro nic. Jenom maso a mlecne vyrobky. Ale postupne pomoci vytrvale systematicke motivace neco snist a pozadavku, aby alespon ochutnala jsme se propracovali k tomu, ze dcera ji prakticky cokoliv. Ma rada olivy, kozi syr, krevety, ryby, spenat miluje. Jedine, co ji zustalo je odpor k mrkvi a hrasku. To se snazim respektovat. Vsak nemusi mit rada uplne vsechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechala bych do té doby, dokud mu není zle, není unavený, protivný, bledý… dcera byla velký jelikož, snědla vždy vše, hodně… teď nějak nejí skoro vůbec. Prostě nechce. Ale je cila jako vždy, nevypadá, že by jakkoliv stradala, tak to neřeším, bude to asi nějaké období. Pokud by s enecoczmenilo, řešit to budu. Ale ona sní aspoň něco strašně strašně, ale rozhodně není jen o vodě. Žít doslova o vodě bych dítě nenechala. Max ty dva, tři dny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku on je unavený a protivný, co se vrátil z tábora. Na začátku jsem si říkala, že to je únavou na změnou prostředí. Zkoušela jsem mu dát na napití Colu a taky nechtěl.
On nebyl jedlík nikdy. Obvykle má na snídani kakao, k obědu trochu polévky a k večeři zeleninový talíř.
- Citovat
- Upravit
Blbe mu muze byt z hladu.
Sladke mu davas? Venku zmrzku?
Co se stane, kdyz ho nutis?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Midaku on je unavený a protivný, co se vrátil z tábora. Na začátku jsem si říkala, že to je únavou na změnou prostředí. Zkoušela jsem mu dát na napití Colu a taky nechtěl.
On nebyl jedlík nikdy. Obvykle má na snídani kakao, k obědu trochu polévky a k večeři zeleninový talíř.
Jestli par dni nic, jako vubec nic, je to divne. Hledala bych zdravotni problem nebo psychika z tabora.
Na tabore jedl? Zeptej se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A nestalo se na tom táboře něco? Jestli nejí vůbec nic, tak bych to už řešila. Je spousta děti, co toho sní hodně málo, skoro nic… ale nejíst vůbec je jednak dost zvláštní a pak taky nebezpečný, zvlášť u dětí. Určitě bych to hned řešila. Ptala ses na důvody proč nechce jist? Na hlad, chuť, něco ho bolí, něčeho se bojí… u některých deti funguje psychosomatika bohužel až moc dobře, mám jedno takové doma a je to hrozný. Zkus pátrat i tímto směrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx na táboře jedl běžně. Poslední 2 dny prý méně. V den odjezdu nesnídal. Den před odjezdem nevecerel a obědval málo.
Sladké nejí ani normálně. Zmrzlinu nechce.
- Citovat
- Upravit
@Midaku nechce jíst, protože ho bolí břicho, za chvíli ho nic nebolí, ale nemá hlad, za další chvíli na to nemá chuť.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Midaku nechce jíst, protože ho bolí břicho, za chvíli ho nic nebolí, ale nemá hlad, za další chvíli na to nemá chuť.
Tak to bych řekla, že vcelku jasně ukazuje na psychické příčiny. Alespoň z mých zkušeností. U lékaře bych vyloučila zdravotní důvody a pak se zaměřila na tu psychiku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje deti ted maji od patku asi virozu - citi se plne a když neco sni nebo vice piji, jde to ven..Dcera uz je na tom teda lepe..
Mimochodem - nema strevni problemy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I ta pitomá korona je takový chameleon, že bych koupila domácí test aspon. Přeci jen, byl s cizíma děckama, mohl chytit cokoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit