Nutíte děti jíst?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Clementine píše:
Holky, a když tu píšete že motivujete kokiny, že když nesní, nebude kokino… tak to znamená, že denně dáváte dětem po jídle kokino?
ano
po snidani nic nechteji, kdyz ano davam ovoce
po obede vzdycky nejakou susenku, zmrzlinu, gumove medvidky…proste nejakou drobnost( nedam treba tatranku, ale jednu susenku) po veceri klidne zase dam jeden bonbon, dnes treba palacinku namazanou nutelou+javorovy sirup ![]()
nemam se sladkym problem pokud vim ze davam dostatek zeleniny a pestrou stravu behem dne
koneckoncu ja sama si minimalne 2× denne sladke take dopreji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kubykula píše:
Já neustupuju, prostě je toto, další jídlo až svačina, vyber si.
ja to taky tak delala…vsak ona se najedla, kdyz mela hlad. Ale rozhodne bych nechystala nic jineho, protoze si na to zvykne a pak to bude uz jen po jejim..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Clementine ano, já denně
Ale nemyslím pytel bonbonů na posezení, dostane do mističky třeba 5 medvídků nebo 2 kostičky čokolády a jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Clementine píše:
Holky, a když tu píšete že motivujete kokiny, že když nesní, nebude kokino… tak to znamená, že denně dáváte dětem po jídle kokino?
ano, pokud jí, dostanou po obědě, kokino nepoužívám, ale sladkost ano. Dopoledne nedávám, to si neříkají, večer nedám já, jsou naučené po obědě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky koukam na to sladke za snedeny obed, ale nekritizuju, chran buh. Ja se toho bojim, pokud mi neji tak sladke nedavam ale kdovi kdybych na stul polozila dve kosticky cokolady, ze az to sni, dostane
U deti co jedi normalne v tom problem nevidim ale pro nas nevim nevim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smutnalucy kdyz vim ze holky obedvaji neco co neni prilis oblibene, tak ored ne klidne nejakou sladkost postavim a kdyz doji muzou si ji snist
u nas to funguje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smutnalucy přesně.. ale taky nekritizuji, mám známou co má nejedlíka a ta říkala, že kdyby tak klidně jí dítě každý dne pribináka, jenom aby jedlo, takt nejí a hrozily ji už i nemocnici, že holka půjde na výživu..
U normálních dětí - normálně co jí bych toto nedělala, sníš dostaneš sladkost.. Ono když sní takto s vidinou sladkosti, je vidět, že by jedlo i bez.. Já bych se pak bála, že už to budou brát tak, že jíst nebudou pokud maminka nenabídne něco sladkého..
Občas to jako udělám jakože jsem mu něco dala, ale ne jako, sníš a dám ti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když byl syn malý, taky žádný velký jedlík nebyl - babička při pohledu na jeho žebra kolikrát brečela :- ). Ale rozhodně jsem mu zdravý oběd nenahrazovala nějakými dobrotami -prostě dobrota přišla až PO jídle. Když nechtěl jíst, tak jsem ho nechala být. Pokud pak přišel, že má hlad, ohřála jsem mu to, co předtím nesnědl. Neuznávám takovou výchovu-nevýchovu „když nechceš polívku, dej si banán nebo oplatek, ať aspoň něco sníš“. Teď je v pubertě, to mám opačný problém -aby nás s manželem „nesežral“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Clementine píše:
Ne. U nás je nějaká sladkost tak dvakrát třikrát týdně. Jen když si dcera vzpomene. A protože to není běžné, tak na to nemyslí. Nějakou tu čokoládku máme doma, jen když přiveze babička nebo o Mikuláši. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@betuska.bathory píše:
Když byl syn malý, taky žádný velký jedlík nebyl - babička při pohledu na jeho žebra kolikrát brečela :- ). Ale rozhodně jsem mu zdravý oběd nenahrazovala nějakými dobrotami -prostě dobrota přišla až PO jídle. Když nechtěl jíst, tak jsem ho nechala být. Pokud pak přišel, že má hlad, ohřála jsem mu to, co předtím nesnědl. Neuznávám takovou výchovu-nevýchovu „když nechceš polívku, dej si banán nebo oplatek, ať aspoň něco sníš“. Teď je v pubertě, to mám opačný problém -aby nás s manželem „nesežral“
presne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem násilím narvala do malý banán, prostě aby něco snědla. Radost z toho nemám, ale co mám dělat, když za celej den vypila jen trošku sunaru!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem komentáře, takže neovlivněná píšu, že nechávám o hladu. Když nechceš, nechceš, ale půjdeš spát bez jídla (většinou si to pak rozmyslí), případně - „nemusíš maso, ale brambory sníš“ a když ani to, tak zkouším „aspoň si dvakrát kousni“, záleží na situaci a na tom, co za ten den opravdu dítě snědlo. Pokud nic a večer by šlo spát úplně nenajedené, tak jsem ochotná i slevit a nabídnout jiné jídlo, ale většinou je to tak, že další variantu nenabízím.
Vtipné jsou potom ty situace s mužem, protože to máme oba stejně (s tím, že nenabízíme varianty):D Např. já dceři řeknu, že si může vzít na snídani „kravičkovej“ (tak ona říká strakatýmu pudingu, sama nevím, jak se to originálně jmenuje) a manžel jí donese jogurt. Ona prská, že chce kravičkovej a manžel, že ne, že dostane jogurt a kravičkovej nemáme
Máme velký byt, takže se občas takhle přeslechnem a pak je z toho oheň na střeše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to je sice fajn, já bych do toho šla poslat nenajedenou spát, ale jak vydržíte ten řev?? Nebo jen moje dítě tak příšerně vříská?? A rozhodně to teda není jen chvíli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prispevky jsem necetla. Mame rocni dite a ted uz 4den do ni cpu nejake jidlo. Vubec nic nechce… tak ji pred spanim aspon dam flasku s mlikem, nekdy usne I bez mlika, tak ji davam v polospanku… vim, ze to neni dobre, ale ted ma nejake obdobi, kdy neji a ja do ni musim preci nedlco dostat… doufame, ze jsou to zoubky. A to ji I kruxi v brisku a stejne si nic nevezme… ![]()
- Citovat
- Upravit
Syn nejedlík se před pár dny vrátil z tábora a od té doby nejí. Nikdy to s jídlem nebylo slavné, ale teď nejí vůbec. Jen pije vodu, což je u něj taky divné.
Chvílemi tvrdí, že mu není dobře, ale za chvíli je úplně v pohodě a neboli ho nic. Jen nechce jíst. Naposledy jedl v pátek jednu naběračku vývaru bez nudlí, masa, zeleniny. Takže špatně mu může být i z hladu.
Jak dlouho byste vyčkávali, než byste to začali řešit s doktorkou?
Jak byste školní dítě donutili něco sníst, aby nemělo blok?
- Citovat
- Upravit