Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam doma Nutrilon HA v kovove plechovce a otevrela jsem ho uz pred 6 tydny. Delsi dobu jsem ho nedavala a mame ho jeste hodne. Nevite nekdo, jestli je ok ho jeste pouzit?
…neviděla bych v tom problém, když byl zavřený v pudélku a po bytě ti nelítá stádo molů. ![]()
Precti si udaje na etikete, tam to jiste je a hadam, ze to bude maximalne mesic.
Je to snad sušené, tak co by se s tím mělo stát
Pokud teda doma nemáte vlhko natolik, že místo toho aby to bylo sypké, je to jedna tvrdá hmota.
Vetsinou je tri tydny psane. Kdyz ja zacinala s UM, spatne jsem si vsugerovala, ze tri mesice a dala mu uz skoro tri mesice otevrenej ![]()
No já bych to dítěti nedala, ono to důvod má, proč spotřebovat myslím do 4 týdnů. Ale jsou exotky, co dávaj klidně i rok prošlej, vždyť mu nic nemůže být
Je to tvoje dítko, musíš vědět, jestli ti těch pár korun za to stojí
ale já nic po době, kdy to má být spotřebováno nejím, tudíž to nedávám ani dětem ![]()
Já mám mlíko u našich v plechové pixle. Pokud je sypké, používám, Ale tak do 2 měs.
Pokud to není jedna velká tvrdá hrouda ve který by byli broučci, tak bych se toho nebála. Kluk moc na UM nebyl, takže někdy jsem ho měla otevřený dýl jak měsíc.
@araw píše:
No já bych to dítěti nedala, ono to důvod má, proč spotřebovat myslím do 4 týdnů. Ale jsou exotky, co dávaj klidně i rok prošlej, vždyť mu nic nemůže býtJe to tvoje dítko, musíš vědět, jestli ti těch pár korun za to stojí
ale já nic po době, kdy to má být spotřebováno nejím, tudíž to nedávám ani dětem
Napodobne. Prosle nejime nikdo z rodiny, natoz decka.
@Vendy31 píše:
Je tam psany mesic. Ale mam to uzavrene a vypada normalne…
Tak nechápu jaksi, proč se ptáš. Víš, že je tam psáno, že spotřebovat do měsíce a stejně ho dítěti dát chceš, tak dej a modli se, ať nemá střevní potíže. U malých dětí můžou mít fatální následky ![]()
@Poison Ivy píše:
Napodobne. Prosle nejime nikdo z rodiny, natoz decka.