Impetigo versus moje miminko

18
2.1.14 11:55

Impetigo versus moje miminko

Hezký den,

Dlouho jsem přemýšlela, co dělat a nakonec jsem šla sem, abyste mi poradily. Exmanželka mého přítele zanedbává základní hygienu jejich syna( 3,5 roku).Ona zanedbává i sebe, ale jí fakt neřeším. Dítě se bojí vody nechce si čistit zuby, že doma to taky nedělá a spousty dalších a o výchvě ani nemluvím, ale proč to píši. Už rok a půl má na tváři flek, ale ošklivý. Když je v mé péči a to mluvím o jednom víkendu tak to má krásně zacelené a je to jen flíček (jizvička) koupu ho 2× a samozrřejmě má svůj ručník a o ranní hygieně nemluvím to je samozřejmost, krémuji ho a na každé spaní mu dávám tu mastičku.. vràtíme ho a za týden to má ošklivé a zarudlé. Má dalśí vlek na bradě a tak to je pořád už přes rok. A ona to nehodlá řešit. Tak jsem se naštvala a šla k lékaři a ten řekl, že je to ze špíny asi impetigo a Že jde o vysoko nakažlivé onemocnění a dal nám mast a ona to nemaže jen zase já. A to i malej mi říká, že mu to máma nemaže jen já. Tu mast nám ani nedává tak jsem si jí nechala u sebe. A teď jsem koukala na net a je to přenosné a on to má už i na nožičkách a ručičkàch:( tak já dávala pozor ať to nechytneme, jenže teď máme miminko a mám strach je to nebezpečné :( a přítel si samozřejmě syna bude chtít bràt. Poraďte co byste dělaly na mém místě, jsem z toho nešťastná

Moc děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7212
2.1.14 11:58

A není schopný si to mazat sám? když mu domluvíte, matka to asi dělat nehodlá. Nicméně pokud bych byla fakt mrcha tak bych to řešila - asi sociálka, zanedbání péče nebo tak něco.

Impedigo je neuvěřitelně nakažlivé - na táboře to mělo jedno dítě, za týden to měla polovina tábora (20 dětí)…

Pokud už to má dlouho měl by mít dávno antibiotika :nevim: ty se dávají celkem běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.1.14 11:59

@Julinka00 čéče, tak Ti nwm, ale impetigo teď měl kluk (není to ze špíny) a rozhodně neměl jen jeden flíček, ale během 3 dní se mu to rozlezlo po celém nose, bradě, očích plus 2 puchýře jinde.. Takže ipetigo to fakt nebude, ono se to hodně rychle šíří. A bere se na to atb nebo atb mastička (např framykoin)… Jinak infekční je to přímým dotykem - člověk se musí dotknout přímo puchýře, pak Ti např podat ruku, ty si tu ruku strčíš třeba do pusy. Jiný přenos není - jen tedy ještě přes oblečení, které bylo na bolácích a přes ručníky. Jinak to druhý nechytne. :think: co dělat? zašla bych s nim k dr, který to opravdu vyšetří, zjistí, o co jde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
2.1.14 12:12

Moje malá měla impetigo, hodně rychle se to zvětšovalo. Dostaly jsme atb mast.Dr.řekla, že se třeba malá jen škrábla a prostě bylo hotovo. Musela jsem vyvařit ručníky, atd-ale za týden bylo po mazání mastí pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
2.1.14 12:14

Taky mi to nepřijde jako impetigo - měl ho prcek - udělaly se mu puchýřky, mazala jsem to ATB mastičkou…
Taky to třeba může být nemoc „pusa, ruce, nohy“… :nevim:

Co na to přítel??

Příspěvek upraven 02.01.14 v 12:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
2.1.14 12:15

http://nemoci.vitalion.cz/impetigo/

jinak já bych se o miminko taky bála, ale o bych ti poradila nevím, skoro bych bejvalce řekla že je matka na baterky ale nemá cenu asi vířit vody hádám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
2.1.14 12:19

Impetigo jsem měla i já jako dospělá, a rozhodně ne ze špíny!!!
Vytvořilo se mi to v podpaží, pravděpodobně po holení, a následně se mi zanesl steptokok nebo stafylokok, kteří běžně žijí na těle. Impetigo může vzniknout právě zanesením do nějaké oděrky, škrábance, poranění.
Dostala jsem antibiotickou vodičku a mast, a byl klid. Vypadalo to jako půchyře podobné oparu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
2.1.14 12:52

Impetigo měl malý a hodně rychle se rozlézalo. Dostal okamžitě antibiotika a k tomu antibiotickou mast. Začalo to rychle zabírat. Ručníky jsem vyvařovala a prala jsem vše v octu. Doma jsme to nikdo nechytil, ale mezi dětmi se to prý neskutečně šíří :nevim:

Jinak to měla i přítelova mamka a ta měla jen menší puchýř u nosu. Prý lehčí forma a celkem rychle jí na to zabrala antibiotická mastička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.1.14 14:41

No ona jak ho nekoupe a nestara se tak to ani nemaze, a navic jak 5 dni nam ho neda, ze pry u nas desne trpi. Tak ja se ani nedivim kdyz ho koupu a on u toho rve a pak si stezuje doma, ale taky to potom ma docela zalecene ale 2 dny na to jsou malo a pak za tyden jsme tam kde jsme byli :,( zastrelit matku na baterky :cert: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
3.1.14 08:36

Rok impetigo rozhodně nemá, to už by mu snad slezl obličej, šíří se to rychle. Musí se udělat stěr, nikdo diagnózu neudělá od dveří. Ze špíny to není. Ale ony jsou vůbec všechny ex děsné čmochty, že :roll:. Doktor mu musí napsat atb, podle toho, co vyjde ve stěru (streptokok, stafyl.) a celkem rychle se to pak zacelí a infekční už nebude. Do doby potvrzení impetiga či vyléčení omez kontakt. Jo, a moc nekoupat, kdyžtak vhodit na špičku nože krystalků hypermanganu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí