Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy, prosím o radu či zkušenosti. Synovi bude za 5 dní 7 měsíců a pořád mu chybí doočkovat třetí dávku hexa vakcíny a Prevenaru 13. Poslední dávku měl 11.10., v listopadu měl dostat tu poslední dávku a byl nemocný, tak se odkládalo, prý může být odstup těch dávek 1-2 měsíce, tak že se nic neděje a počkáme. Jenže on byl nemocný ten měsíc téměř v kuse, nic vážného, jen nachlazení, ale fakt skoro v kuse. No a teď má rýmu a hlavně starší 4letá dcera má neštovice, tak čekáme, jestli je bude mít taky. Nevíte, jak je to s tím očkováním? Jestli propadne a očkuje se znovu? Teď ho přece zase nenaočkujou, že ne? Díky ![]()
Teď ho očkovat nebudou. A odložení nevadí. Znova očkovat by neměli. Myslím, ze muze byt rozestup az pul roku
Rozestupy mezi základními dávkami mohou byt az pul roku. Rozestup mezi základní dávkou a posilující tzv. +1 muže byt rozestup az rok. Větší rozestupy=efektivnější tvorba protilátek.
Děťátko je Tvé, Ty rozhodujes, kdy bude ockovano.
Pokud bys počkala s 3. dávkou aspoň pul roku, Můžeš navrhnout schéma 2+1. Výrobce jej uvádí jako rovnocenne co se tyče tvorby protilátek jako schéma 3+1.
Je fajn ušetřit dítěti chemikálie.
@crazymisha neboj, ty odstupy jsou minimální odstup. Malý měl posunutou 3 vakcínu prevenaru a v pohodě. 2. dávku dostal ve 3 měsících a 3. až v 9 měsících. 4 dostal až v roce a 3/4.
Příbalovy leták infanrix hexa
http://www.vakciny.net/…exa%20PI.pdf
Nepovinné bych ukončila. Zbytečně se zatěžuje telo adjuvanty.
@Aspera Ten Prevenar jsou 4 dávky? Já myslela, že jen 3. Asi jsem si to nějak zafixovala s tou hexa..
@crazymisha oboje jsou 4 dávky. Tři krátce po sobě a poslední asi za rok myslím.
@Aspera Aha, tak děkuju. U starší jsem Prevenar nedávala a tyhle odstupy si už nepamatuju.
@Bubiii píše:
Rozestupy mezi základními dávkami mohou byt az pul roku. Rozestup mezi základní dávkou a posilující tzv. +1 muže byt rozestup az rok. Větší rozestupy=efektivnější tvorba protilátek.
Děťátko je Tvé, Ty rozhodujes, kdy bude ockovano.
Pokud bys počkala s 3. dávkou aspoň pul roku, Můžeš navrhnout schéma 2+1. Výrobce jej uvádí jako rovnocenne co se tyče tvorby protilátek jako schéma 3+1.
Je fajn ušetřit dítěti chemikálie.
Omlouvám se, že sem vstupuju s dotazem…
Nevíšě, prosím, jak je to s rozestupy u pediacelu?