Překážkový sed

478
31.12.13 12:09

Překážkový sed

Chtěla bych se Vás zeptat. Malé bylo 10 měsíců. Když se ale posadí, tak sedí v tzv. překážkovém sedu, např. jako miminko na tomto obrázku http://static1.asmira.com/…7717_720.jpg. Nějak jsem to neřešila, ale v tomto článku píšou, že je to špatně: http://www.nutriklub.cz/…-11-12-mesic - je to asi v polovině stránky pod nadpisy „sed mezi patami“ a „překážkový sed“.

Řešili jste toto někdy např. s lékařem? My jsme už na desetiměsíční prohlídce byli a pak jdeme až v roce.

Malá je strašná neposeda. Téměř pořád někde leze (většinu času leze nebo u něčeho stojí), moc dlouho neposedí. Mám pocit, že si na tuto polohu zvykla kvůli tomu, že se tak snáze odrazí a dostane do polohy lezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101835
31.12.13 12:13

Neřešila jsem to a stránky Nutrilonu ani nepovažuju za relevantní zdroj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.12.13 12:14

@Yarisek vůbec to neřeš. Stránky, které jsi uvedla, bych nebrala jako důležité, tedy ty informace na tom. Evidentně je dítko spokojené, leze, staví se atd, takže je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5315
31.12.13 12:37

Je to špatně, řekla mi to rehábka, když jsem jí to předváděla u kluka…taky to dělá, ale popravdě jsem ráda, že vůbec nějak sedí, takže to zase tak moc neřeším…a starší sedával mezi patama :nevim:…musela bys u ní pořád stát a rovnat ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
31.12.13 12:50

U dcery to byl predstupen k tomu, aby si sedla normalne, postupne se do toho spravneho sedu dostala, ale chvili ji to trvalo. Proste se ji tak lepe sedalo i z toho vstavalo (stala driv nez sedela).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
31.12.13 12:56

Je to pořád lepší, než ten sed mezi patami :-D Jestli ty nohy střídá, tak bych to neřešila, nejspíš k tomu správnému sedu časem taky dojde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
31.12.13 13:09

Prý je to dáno slabším bříškem, malá tak taky sedávala, než si sedla pořádně. Dobře to není, ale ono to svalstvo dojede, pokud leze, posiluje tak sám. Sedávala i mezi patama, ale tam jde zas o to - jestli nevytáčí nohy v kotníku, pokud má chodidla rovně, je to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
1.1.14 12:30
@ugluk píše:
U dcery to byl predstupen k tomu, aby si sedla normalne, postupne se do toho spravneho sedu dostala, ale chvili ji to trvalo. Proste se ji tak lepe sedalo i z toho vstavalo (stala driv nez sedela).

Já mám pocit, že si nejdřív sedala normálně. Až teď si začala sedat takhle. Ale jak píšeš - dobře se jí z téhle polohy vstává. Jinak také dříve stála než seděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
1.1.14 12:32
@Danitschka píše:
Prý je to dáno slabším bříškem, malá tak taky sedávala, než si sedla pořádně. Dobře to není, ale ono to svalstvo dojede, pokud leze, posiluje tak sám. Sedávala i mezi patama, ale tam jde zas o to - jestli nevytáčí nohy v kotníku, pokud má chodidla rovně, je to OK.

Je to možné, že má ještě slabší břišní svaly. Ona se ještě z lehu neposadí - aby se přitáhla. Sedne si zatím jen z polohy na čtyřech. Mezi paty si sedne občas. Včera jsem na ní koukala a chodila u toho má rovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
1.1.14 12:33
@Etcetera78 píše:
Je to pořád lepší, než ten sed mezi patami :-D Jestli ty nohy střídá, tak bych to neřešila, nejspíš k tomu správnému sedu časem taky dojde

Ty nohy nestřídá. Vždycky skrčí myslím jen pravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.3.14 16:36

Oživuji s dotazem. Za jak dlouho si Vám děti sedli z překážkového sedu do normálního - tj. s oběma nohama dopředu? Syn sedí už 14 dní v překážkovém s oporou o jednu ruku, poslední dva dny už se pouští a na chvilku zvládá zapojit obě ruce do hraní s hračkou. Ale žádnou tendenci dát i tu druhou nohu dopředu nepozoruji. Přijde mi, že mu tenhle „polosed“ vyhovuje, protože z něj pak znovu lehce přejde do lezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.3.14 16:41

@Svistice mému to trvalo věčnost :mrgreen: takhle to pro něj je jednodužší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.3.14 16:44

@martina.se Neděs mě! :lol: Ptám se hlavně kvůli autosedačce, protože přeci jen to co zatím provozuje ještě asi pevný sed nebude (o tom mám představu jako o sezení s oběma nohama dopředu bez přidržování a kácení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.3.14 16:48

@Svistice :mrgreen: mému to fakt trvalo celkem dlouho. Když sednul s nohama dopředu, tak se okamžitě kácel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101835
6.3.14 16:50

@Svistice Já bych nezbytně nečekala, by ses nemusela dočkat… Náš starší si třeba s nohama dopředu nesedl nikdy, takže bych se řídila stabilitou v tom ptekazkovem a věkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí