Osypaný kojenec

3832
1.1.14 20:02

Osypaný kojenec

Jiříček je už týden osypaný na hlavičce, taková krupička, co ho svědí. začalo to čelem, pak pod vlásky, vzadu krk, za ušima, uši, ramena, dneska okolo pusy. Byli jsme u dr. a ta řekla, že je to alergie na vlastní maz a že ho mám koupat v čisté vodě a mazat, já ale nevidím žádné zlepšení, máte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
1.1.14 20:04

Nemůže to být atopák? nebo alergie na něco? máte doma nějaké zvíře?

• Citovat
  • Upravit
3832
1.1.14 20:07
@Lizzi píše:
Nemůže to být atopák? nebo alergie na něco? máte doma nějaké zvíře?

Máme psa, ale to by se snad projevilo dřív, jak po půl roce ne? S tou alergií jsem si to taky nejdřív myslela, ale nemáme nic nového, ani nic nového nejí…A zajimavé je, že to je na hlavě, nikde jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
1.1.14 20:08

Pokud se ti nezdá co řekla dr. tak bych šla na kožní.. ještě mě napadá nebyl teďka třeba očkovaný?

• Citovat
  • Upravit
3832
1.1.14 20:10
@Lizzi píše:
Pokud se ti nezdá co řekla dr. tak bych šla na kožní.. ještě mě napadá nebyl teďka třeba očkovaný?

Očkovaný byl před třemi týdny, 3.hexou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi

Co by mohlo pomoct jsou fenistil kapky, jsou bez předpisu :think: jinak teda fakt nevím, zkus toho dermatologa..

Příspěvek upraven 01.01.14 v 20:10

• Citovat
  • Upravit
9024

Je ockovany? Dítě je pak senzitivnejsi i na zname prostředí, nez se popasuje s vakcinou. Je kojeny? Třeba je citlivý na něco z Tvé stravy. Mohlo mu přestat vyhovovat UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
1.1.14 20:12

Telo se muže kůží čistit po očku, kdyz játra a ledviny nestíhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
1.1.14 20:12

@Lizzi Ty nám předepsala, ale drbe se stejně a ani se to neztrácí

@Bubiii Očkovali jsme jen hexu a nekojíme už dva měsíce. UM jsem zkusila změnit, ale bez výsledku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
1.1.14 20:13

A ten atopák to být nemůže? ten hodně svědí..

• Citovat
  • Upravit
3832
1.1.14 20:16
@Lizzi píše:
A ten atopák to být nemůže? ten hodně svědí..

Já vůbec nevím. Ale je to taková jakoby krupička. A u dr. jsme byli v pondělí, tak snad by to poznala ne? Říkala, že je to alergie na vlastní maz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
1.1.14 20:26

Tak se mu sebehlo asi očko s UM. Koupat v bylinach. Velmi dobré tipy jsou v knihách Radost ze zdravých děti (strnadelova), Velka kniha zdravi dítěte (votobia-asi půjčit v knihovně, nebo se poptat přímo v nakladatelství), Zdrave dítě a alternativni medicína (Jiří janča) muzu Ti poslat nejake PDFka, pokud mi přes SZ posleš mail adresu. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
1.1.14 20:40

Moc to není vidět z fotky, ale takhle nějak to vypadá. A ještě teda za ušima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
1.1.14 21:10

Osypaný kojenec

Hezký večer.
Piškotek malý :(. Něco podobného měl můj malý ale na bříšku rukách a stehýnkách. Doktorka na nic nepřišla, doporučila také fenistil kapičky a připravenou mastičku z lékárny (bohužel si nepamatuji název). Vojtík se škrabal až měl stroupky ale za cca 3 týdny to zmizelo. Myslela jsem, že to bylo z pracího gelu, ale používám ho znovu a nic už se neobjevilo. Dr. mi doporučila ho nekoupat jen krátce sprchovat a to obden a používat jen pevné mýdlo a až na mastičku ničím nemazat. Ke konci když se to lepšilo jsem mazala už jen sudokrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.1.14 14:09

Tak to není atopák.. Bobek malý :,( bohužel asi víc neporadím.. najít si třeba nějaké bylinky a potírat to, nějaké trochu desinfekční jako heřmánek, ale to by se chtělo poradit s odborníkem přes bylinky..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure