Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holčiny prosím máte některá zkušenost s Nutritonem???
Je to zahuštovadlo, které se dává do mlíčka........
Je na něm psáno, že je do mateřského mlíčka, ale já četla, že ho maminky používají i do UM…
A jak se používá???Je to prášek, ze kterého se připravý asi nějaký roztok-jestli se domnívám správně????
Koukala jsem na netu a prodávají ho v balení po 135 gramech, jiné jsem neviděla-jak asi dlouho vydrží?
Díky za jakékoli reakce................Dita
Dává se jak do MM ,tak i do UM,když děti ublinkávají.Pokud kojíš,tak dej před jídlem cca 30ml mlíčka a do toho rozdělej jen tak čtvrt odměrky a pak nakoj.Ono to ještě zhoustne i s tím pozřelím mlíčkem.Pokud dáváš UM,tak bych šla asi rovnu do Nutrilonu AR,ten už je rovnou zhuštěnej.
Nutriton jsme používaly 3 měsíce a po celou dobu jsme měly jen to jedno balení.Hlavně bacha na to dávkování.Tam píšou hodně a stačí čtvrtina.Mimi múže pak dostat zácpu.Ostatně to ti vysvětlí v lékárně když se zeptáš.
Ahoj, ja ho pouzivala u obou deti, protoze byly hodne blinkaci a nebyly jsme schopne nikam jit aniz bych dvakrat neprevlikala cele dite.
Ja ho pouzivala do UM, ale do obycejneho Nutrilonu. Jsou i specialne namichane Nutrilony, tam uz by toho bylo asi moc. Ze zacatku jsem davala smes podle navodu, pozdeji jsem davala min.
Nevim, co presne te zajima. My nutriton kupovali tak jednou za mesic a michala jsem ho rovnou s praskem mlika. Jeste pokud krmis z lahvicky, tak ti to normalni savickou neprotece. Je to huste, takze udelat vetsi diru nebo my meli od Aventu prusekovou savicku.
Terik
Holky moc děkuju..............
No bohužel jsme díky mým zánětům skončily na UM-dáváme Nutrilon 1-radovala jsem se, že nám nedělá žádné potíže, pač pvní dcerka byla poblion
, takže jsme to řešily Nutrilonem A.R-a to bylo v pohodě.Tedka u druhé dcerky nám taky začal „zlobit“ ten normální Nutrilon-tak jsem zakoupila opět Nutrilon A.R.-jenže ouha
bolí nám po něm zatraceně bříško-malá po hodině po nakrmení začne plakat tak lítostivě a tak bolestivě, jako když jí na nože berou-skoro mám taky na krajíčku
, tak jsem si myslela(asi bláhově
)že kdybych to zkusila zahustit tím Nutritonem, jestli by to nebylo lepší, jako, že bych toho dala maloučko-nebo tak..je fakt, že nerada experimentuju-ještě navíc v takovéto choulostivé záležitosti, jako jsou mlíčka pro miminka-bojím se, aby to nebylo nedejBůh ještě horší, ale když ten drobeček trpí-jako každá maminka bych chtěla udělat cokoli, co by pomohlo-chjo ![]()
A když jsme u toho…to blinkání-jak vám miminka ublinkávaly???U nás ze začátku nic-jen vyjímečně-poslední dva dny pořád, ale navíc je mi divný, že normálně ublinkává miminko hned po nakrmení-my ublinkáváme dokonce ještě klidně za dvě hodiny-skoro vlastně v době, kdy už by pomalu měla nastat další krmení…navíc to ublinkávání vypadá tak, že je to po té dlouhé době jakoby už jenom voda-se zbytky „zdrclého“ takže už vlastně natráveného mlíčka
…chjo…no v pondělí jdem do poradny, tak se zeptám doktora ![]()
Ahoj,
opet ja. Mozna bych i zkusila vymenit uplne mliko nebo aspon ten Nutrilon s polovicni davkou Nutritonu. Me holky blinkaly hodne a klidne jak pises dve hodiny po krmeni a to toho vypily mene nez bylo doporuceno na krabici, takze prejezene rozhodne nebyly. Blinkaly mi jeste na zacatku prikrmu barevne a teprve kolem devateho mesice prestaly.
Zkus zkonzultovat s doktorkou, ale ta ti stejne nic jineho nez zmenu nebo zahustene mliko neporadi.
Terik
Jo,jo..nám se tím málem udusila ve spánku.A to byla 3 hodky po jidle.Tak to raději prober s mudrou.Jestli nebude třeba vyšetření žaludku jak moc ho má otevřený.Ono to přejde neboj.Jak mile začnete baštit příkrmy,tak bude líp.
ahoj, my Nutriton používáme téměř od narození. Malej ublinkával docela dost, dokonce to šlo několikrát obloukem. Tak jsme byli na pohotovosti, aby nám udělali sono, jestli to není nějaký problém, ale nebyl, je to jen žaludeční reflux.
A teď k tomu Nutritonu - nedávám ho do mlíčka, protože si nedokážu představit, jak před každým kojením odstříkávám 30 ml. Mně se to mlíko dělá spíš v průběhu kojení, tak bych to ani neodstříkala. Takže dáváme normálně do čaje, a je to úplně v pohodě. Zkoušela jsem dávat i do obyčejné koj. vody, ale to děsně smrdí, a malej to tak nechtěl.
Dávkování jsme napřed dodržovali, dělali jsme 25 ml a do toho 2 odměrky. Ale do malého jsme stejně dostali jen pár lžiček, tak jsme to způlili a dáváme jen cca 20 ml a 1 odměrku, zato to do něj už nacpeme všecko, už si na to tak nějak zvyknul ![]()
Teď už s tím pomalu přestávám, dávám už jen před posledním kojením večer. Přes den už vůbec. Ne že by už neublinkával, ale mně už to prostě nebaví. ![]()
Holky moc díky...............
No já nevim-připadám si jak cvok…když jsem včera malé dala normální Nutrilon-tak se žádné ublinkávání nekonalo-teda skoro, fakt jen trošičku a na noc jsem jí dala A.R.-a taky dobrý(teda radši tukám na zuby
)
nevím, čím to je, ale asi je vždycky nějakej špatnej den
bo co...........
Ditto, to je možné, nám také někdy za celý den neublinkne, a jindy s prominutím ublinkává jak amina ..... holt asi záleží na hvězdné konstelaci, nebo jak jsme my maminky zrovna šikovné v manipulaci s miminkem ![]()
Ahoj, náš Adámek blinká od narození doteď, je mu deset a půl týdne, a myslela jsem už kolikrát, že je to lepší, ale jak píšete, blinká dle hvězdných konstelací, jednu věc jsem ale vypozorovala, blinká víc, když je málo nebo vůbec vykakanej, když zkrátka tlačí (prdíky a to ostatní…
), takže začínáme mít skoro rituál v tom, že ráno první krmení odblinkává, a pak když se dopoledne pořádně vykaká, další krmení odblinkává mnohem méně. Nicméně- ještě jeden problém: je na UM, částečně dostává MM, co odstříkám, ale to už jen minimálně, bo mlíko nemám, a z UM má trochu zácpu (až teď Beba sensitive mu pomáhá), někdy se vykaká jen díky rource, takže jsem hrozně řešila dilema - AR mlíka - míň blinkání - zácpa, nebo mlíka bez zahuštění - víc blinkání - kakání. Zvolila jsem druhou variantu, protože mi ho bylo líto, jak měl zacpané bříško a dopadlo to, jak píšu v úvodu. Tak to je moje zkušenost. pa, jitul