Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
Kubovi jsou 4 měsíce a má cca 6,7kg.A teď k jádru věci.Do teď jedl 6× denně-800-900ml UM(v 1 a v 5 ráno a pak asi po 4h)A poslední 2 dny si to v noci prodloužil a tím jí jenom 5× denně-ale množství dávky si nechal takže bude mít cca o 100-150ml míň.A tak si dělám starosti jestli to neni málo,vždyť teď už se víc pohybuje tak by měl mít spotřebu větší ne?Přes den se mi tam to 6. krmení nevejde, to bych mu musela dávat po 2,5-3h.Poradíte,uklidníte???
Naše malá má jen 4-5 kojení denně, jak kdy. A nemyslím si, že by strádala
Nechala bych na dítku, pokud prospívá.
Třeba to je jen fáze mezi dvouma růstovýma spurtama (v 3. a 6. měsíci), kdy dítku stačí míň. Neboj, kdyby měl žízeň/hlad, tak by se určitě v noci zase „přihlásil“, to si buď jistá. Užívej si, že tak pěkně spinká, protože to nemusí být bohužel definitivní a není vyloučeno, že se ti za měsíc začne budit 4× za noc, že ![]()
Teď řeším něco podobného. 4,5 měsíce, vynechala noční krmení a navíc před spaním někdy vypije jen polovinu toho, co má. A evidentně jí to nechybí
Ale mám doma váhu, tak ji občas zkusím zvážit, jestli nehubne. Tak třeba počkej týden, dva a zajdi si k doktoru na převážení.
A taky jsem myslela, že si tedy přes den vezme víc, ale ani omylem.
A kdybych jí v půl pátý nevyndala z postýlky a nedala flašku, tak by byla schopná jíst jenom 4× denně.