Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Krásný večer,
chtěla jsem se zeptat, zda náhodou někdo nemá stejnou zkušenost jako já.
Už asi půl roku, se mi 1× měsíčně děje, že mi v průběhu dvou dní volají náhodná čísla… Vždy jiné číslo a vždy se představí pod O2, shodou okolností od nich mám tarif, jde o to, že mě takto otravují a už jsem to i nespočetněkrát řešila přímo pres O2, ale tam nejsou schopni ani INTERNĚ ověřit telefonní číslo a vyhledat si ho na googlu mohu sama a to mi nic nepotvrdí. Tak jsem i byla na pobočce, čísla jim prý nepatří… Takže mi takhle vyvolávají náhodní podvodníci a nevím jak se toho zbavit. Pres O2 to uz asi resit nejde. Volají furt z jinych cisel. Deje se nekomu neco podobneho ve spojitosti s tímto operatorem? ![]()
@sandy654 píše: Více
To nebude operatorem. Mne volaji z t - mobilu. Oni maji nasmlouvane lidi, kteří nejsou primo jejich zamestnanci.
Ale, že někdo řekne, že je od O2 přeci nic neznamená. Nedočetli jsme se, co nabízejí. Tuším nějaký super tarif i s TV a Internetem. Ale tohle dýluje tolik lidí…
@Ivan PPZ Nabízí vždy výhodný balíček, nebo dárek jako tablet atd… Co mě nejvíc asi na tom překvapuje je to, že ví, jaký mám u O2 přímo i balíček atd… Nechala jsem si i u O2 zakázat marketing, ale to, že furt vyvolávají, asi opravdu znamená, že nebudou od nich… Jsou to opravdu náhodná čísla, zpátky se dovolat nejde, vždy to hlásí něco jako “Hlasová schránka je plná” a nic. Potom volá zase někod z jiného čísla, ve stejný den. Takže blokování řesení není. A překvapuje mě, že mi ani O2 nedokáže číslo důkladně ověřit pořádně, zda-li je to jejich nějaký markeťák nebo ne…Jen mrknou na operátora toho čísla a jsou jako jo/ne. To jim je jedno, že jim dělá někdo hodně špatnou reklamu? ![]()
tak já ti dám radu, co s těmito hovory dělám já - zvednu, řeknu prosim - když uslyším, že je to O2 nebo cokoli podobného, položím mobil na stůl a dělám si dál své, oni melou a melou a pak si uvědomí, že jim neodpovídám
- je to dobrá zábava
Ví přesně jaký máš balíček, kolik platíš atd. Protože jsou to od o2 placený externí callcentra. Takže vlastě je to o2. Jen když te podvedou, tak to svedou na externistu z agentury.
Taky jsem to pred 3 roky řešila, je to furt ten stejny podvod.
A to je takový problém říct Děkuji, nic nechci, nashledanou?
Všichni operátoři mají nasmlouvana call centra, nabízejí jejíxh služby, představí se jako O2, ale 02 nejsou. Nic nelegálního, je to pod dohledem O2.
Pokud hovory nechceš, zvedni to a jasně vyslov, že si přeješ vymazat z databáze a to udělat musí. Pokud hovory nebudes brát, čísla se mění, budou pořád volat. O2 má nastaveno, že má jeden OP volat min.10× a když se nedovolá, za 3 měsíce se to protáčí znovu ![]()
Dal si přímo v 02 zrus marketing.
@AnastazieB Panebože, ne není. Jen píšu, že mě to otravuje pravidelně už půl roku. Myslíte, že mě tohle nenapadlo? Že jim snad říkám “Ano prosím mluvte dál, zavolejte zas?”
Rada nad zlato
Mě takhle jednu dobu otravovali z Vodafonu, a to u nich ani nejsem. Zablokovala jsem postupně asi osm čísel a od té doby je klid.
Příspěvek upraven 24.09.24 v 12:11
@lucynka25 Děkuji za vysvětlení, každopádně ten marketing jsem si právě zrušila, ale problém to nevyřešilo. :/ Proto už jsem z toho byla pak zoufalá. Ale zkusím to s tím výmazem z databáze, děkuji. ![]()
@sandy654 Kdykoli jsem já nebo manžel měli nějaký podobný nevyžádaný hovor… Náš postup:
První otázka byla, odkud mají moje číslo. Pak že si přeji z jejich databáze vymazat a nepřeji si, aby mě už kontaktovali. Když něco budu chtít řešit, zavolám sama na centrálu. Funguje nám to a máme klid.
Tak bych si na to svému operátorovi stěžoval a pohrozil bych stížností na ČTÚ.
@stinga píše: Více
ještě k tomu dodám, že jsem si uvědomila, že už mi minimálně půl roku možná víc, žádný takový hovor nepřišel
možná to ti různí šmejdi mezi sebou nějak sdílejí, že tomuhle číslu nemá smysl volat ![]()