Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ja jsem pred par dny barvila kocar barvou ve spreji Arte Miss a hruza! Barva porad pousti, otira se. Uz bych to neudelala! ![]()
Já jsem nakonec nakoupila fixy na textil a jde to krásně, sice je to mravenčí práce, ale za 2 večery se to dá obarvit a barva drží, je to super! ![]()
@Marhulka12 Omlouvám se, že jsem neodpověděla na první dotaz, přehlédla jsem ho. Už je asi pozdě, ale pokud je bouda vevnitř bílá, rozhodně hrozí prosáknutí černé barvy, stalo se mi to u hluboké korby, musela jsem pak nabarvit na černo i vnitřek. Musí se buď barvit strašně opatrně nebo tou barvou na tmavý textil, jak zde někdo zmiňoval, ta se prý nevsakuje, ale zůstává na povrchu. Jinak tedy fixy na textil mě napadly taky, ale to jsem vzdala předem, možná kousek kočárku ano, ale celý bych já barvila asi rok!
Tak vám tleskám a obdivuju, výsledek stál určitě za to! ![]()
@jsem.to.ja To mě mrzí, že se vám barvení nepovedlo podle představ. Nikdy mi barva Arte Miss nepustila ani se neotírá. A to jsem zkušebně střechu kočárku i sprchovala, abych věděla, co mám čekat třeba v dešti a voda z ní tekla čirá. Jakou barvu přesně máte? A jaký kočárek? Může to být materiálem kočáru nebo podle mě pravděpodobnější důvod - krátká doba schnutí. Minimálně 24 hodin po nabarvení jsem na věc nesáhla a nechala to buď doma nebo i venku na balkoně zasychat a nikdy se mi nestalo, že by se barva otírala, pouštěla. Ale jak říkám, mohlo to být klidně i materiálem kočárku, nebyl třeba jakoby pogumovaný? Impregnovaný? Potom by to asi bylo možné.
Tak barvení zdar a ať se to co nejvíce lidem podaří ke spokojenosti, kočárek je pak jako nový! ![]()
@Marhulka12 Nemáš prosím nějaké foto výsledku? Nad touto variantou přemýšlím taky ![]()
Ono je prostě nejlepší si cokoli ozkoušet na nějakém kousíčku na který není vidět a pak to třeba i vyprat a teprve potom se pustit do nabarvení celého kočárku. I ta fixa na textil nemusí po vyprání držet na všech materiálech..
@Douby foto posílám. Boudu jsem ještě neprala, dělám to stejně ručně, fixy mají vydržet i 60°C. Nakonec jsem to musela udělat dvakrát. Použila jsem dohromady 10 fix. Lepší je jakoby čmárat všemi směry, protože když to děláte kousek po kousku, jdou vidět přechody. Bouda není úplně uhlově černá, ale výsledek oproti dřívějšímu stavu je super, už jsem se s tím úplně styděla jezdit
zamě fixy nejlepší ![]()
@Marhulka12 Mohu se zeptat jaké fixy na textil jste přesně použila? Chtěla bych to zkusit ![]()
Obyč fixy, které mají v papírnictví. Vypadají jako normální centropen, ale je tam psané na textil.
Ahoj holky, na netu hledám jak obarvit kočárek a teda zatím asi vyhrává barva ve spreji artemiss, mám teutonii černou a boudička je maličko hnědá, jako nejde to moc poznat, ale objednala jsem si rukávník, který na fotce vypadal černý a je hnědý a já přemýšlím, že vezmu rukávník i boudu jedním vrzem, vše je napsané, že je materiál 100% polyester což je podle mne většina kočárků a asi do toho půjdu, jako myslím si, že horší to být nemůže
ještě přemýšlím nad těma fixama, ale teda, to se mi nechce ![]()
Na vyšisované kočárky, šusťáky a jiné polyesterové látky doporučuji barvy I-Dye Poly. Je to americká barva, ale dá se koupit i u nás na netu, kolem stovky. Navíc ji můžete použít i na směsi PES a bavlny.
@jackdaniels jak dopadlo obarvení kočárku? Čím jste nakonec obarvila kočárek? Mám také teutonii a chystám se ji obarvit…
Narazila jsem na tuto diskuzi pri hledani reseni vysisovani naseho kocarku. Chtela bych se zeptat @ilonka12 jak dopadlo barveni Baby joggeru. Mam ho totiz taky, oranz-seda kombinace. Oranz je v nekterych mistech dost sisla, tak bych ji chtela ozivit.