Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já tak nějak s přestávkami krvácela a nebo špinila dvě celé těhotenství. Vždycky to neznamená potrat, neboj ![]()
Jestli to bylo jenom trochu a nemáš jiné potíže, jako bolesti, tak bych moc nesilela. Stává se to, stačí třeba praskla cévka. Jak tě poslal domu bez vyšetření? Ani utz nedělal?
Tak už je to čtrnáct dní, už nekrvácíš, ne? Jestli máš strach, tak ses mohla objednat ke svému gynekologovi na mimořádné vyšetření už dávno. A na pohotovosti tě nevyšetřili? Podali ti ruku, řekli, že je to dobrý a poslali tě domů? Fakt? EDIT: jo bez vysvětlení, špatně jsem četla. Ale ono není moc co vysvětlovat. I těhotné ženy občas zakrvácí, příčina není vždy jasná.
Příspěvek upraven 28.06.21 v 17:38
Jako takhle - to že jsi těhotná ti ještě nijak nezaručuje, že si domů doneseš zdravé dítě. Problém může nastat klidně i těsně před termínem, to prostě nevíš.
Nicméně jednorázové zakrvácení problém většinou nebývá, já jsem v obou těhotenstvích v prvním trimestru krvácela a dobrý, jedna dcera už je školková a druhá se má narodit v srpnu ![]()
@Kika240898 taky bych se nedesila a ale chápu tě já mám tři děti u každého krvácela před půl rokem jsem potratila a teď jsem podle testu asi těhotná znovu a samozřejmě mám strach ale snažím si to nepřipouštět a být v pohodě navíc v sobotu odjíždím na dovolenou tak si ji chci užít a ne se nervovat
@Čičorečka Píši bez vysvětlení a ne bez vyšetření dámy.. A za další na gynekologii jsem volala a paní doktorka mi řekla že když krvácení trvalo jeden den tak by neměl být problém. Já ale poněkud stále cítím tu rezervu kterou si tam ti doktoři dělají.
@Kriss Tina Lutr nic. Pouze tam napsal můj problém se kterým jsem tam došla a řekl mi že má práce jako servírka je dost riziková jako kdyby mě tím chtěl něco říci.. No a pak jsme šli má ultrazvuk a tam mě řekl že vše ok a řekl mi že pokud se krvácení zhorší tak mám zavolat své gynekolozce.
Ahoj zakladatelko,
Také bych Tě chtěla uklidnit
Pokud to bylo jen jednorázové lehké zakrvacení, bez žádných dalších doprovodných projevů, tak bych byla asi v klidu.
Já v 17 týdnu zašpinila
Pak běžela na pohotovost
A do druhého dne přišel spontánní potrat
Velké bolesti břicha, tvrdnutí dělohy, odtok plodové vody..
U Tebe se 14 dní nic neděje a neudálo..
Tak bych si opravdu myslela, že to byla cévka či nějaký malý hematom.
Plus tedy lékař rekl, ze je vše v pořádku předpokládám tedy ze zkontroloval základní ukazatele jako třeba čípek..
Posílám objetí ![]()
@Kika240898 a nechceš jít raději na PN.
Přece jenom celý den na nohou je asi dost náročné…
@Kika240898 vždycky si dělají rezervu. Protože nikdo nemůže nic zaručit.
Já jsem krvácela u prvního, v 8 tt, vše ok. U třetího na začátku a pak jednorázově v 16tt a blbý. Teda podle vyšetření v pořádku, ale v 19 tt zamlkle a velké na 16 tt ( nejspíš srdíčko skončilo těsně po návštěvě Dr nebo se od té doby zpomaloval vývoj, protože v 19 tt jsem ještě cítila pohyby. Když dýl nebyly a opět krvácení, šla jsem zas l Dr a už bylo jasno). U druhého a čtvrtého žádné krvácení a ok. Je to prostě složité. Nic jiného než chodit na kontroly se dělat nedá. A věřit. Slabší krvácení může mít mnoho příčin a většina problém nemusí znamenat.
Zdravím

Měla bych tu na vás ženy dotaz.
Jsem mladá bez předešlích potratů atd.
Ale.. Jsem v 15 týdnu těhotenství a cca před necelými 14 dny jsem lehce krvacela bez jakýkoliv bolestí či po možném úrazu. Samozřejmě jsem hned běžela na pohotovost ale pan doktor řekl že je vše v pořádku a poslal mě domů bez vysvětlení.
Je fakt že se to krvácení dostavilo v přesný datum mé jinak přicházející menstruace.
Na kontrolu k mé gynekoložce jdu až za dva týdny a tam jsem velmi nervozní jestli je vše v pořádku s miminkem. Chtěla bych se tedy zeptat zda se může dostavit ještě nějaká velká komplikace od toho lehkého krvácení třeba jako začínající potrat?
Děkuji mockrát