Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj maminky jdu za Vámi s důvěrou. Vím že až to příjde tak se bát nebudu , lae začínám mít strach z porodu. Syn měl 4 kg má měřím 163 a porod byl naprosto příšernej. Dlouhej… Nakonec ho ze mě vymačkali jak z citrón, vím že se říká že druhý porody bývají rychlejší. Ale dnes mi dr. říkala že malá rozhodně nebude slibovanej drobeček.A to mě maximálně vyděsilo. Písněte mi svoje zkušenosti ať jsou jakéholiv. Díky. Vím že až porod příjde už se bát nebudu ale teď mě to děsí hrozně. ![]()
Ahojky Pilcando,
tak jestli tě to potěší , tak já také nosím v bříšku cvalíka , už ted má 3200g a to máme ještě nakých 16 dní do porodu .Já jsem prvorodička a když mi doktorka řekla že malej bude macek , tak od té chvíle mám taky pořádný strach z porodu , a to ani nevim co mě čeká , i když ono je to asi lepší
Ale jediný co mi pomáhá , je to , že se snžim si to nák nepřipouštět a radši nad tím nepřemýšlim, uvidim až na sále ![]()
Holky kliiid, Andrejka mela 3,96kg, takze sem cekala druhy mimco ze bude takovy. Pri prijmu k porodu mi pani doktorka delala UTZ a rikala, ze mimco ma cca 3,8kg no a nakonec Kristynka mela jen 3,42kg a vylitla ze me, jak manza rika, „jako na kolobezce“
po klystyru sem malem rodila na chodbe, jakej to byl fofr ![]()
Jolynka píše:
Holky kliiid, Andrejka mela 3,96kg, takze sem cekala druhy mimco ze bude takovy. Pri prijmu k porodu mi pani doktorka delala UTZ a rikala, ze mimco ma cca 3,8kg no a nakonec Kristynka mela jen 3,42kg a vylitla ze me, jak manza rika, „jako na kolobezce“![]()
![]()
po klystyru sem malem rodila na chodbe, jakej to byl fofr
Joly , nestraš!!!!
My budeme mít druhé v květnu a taky už jsem nad tím přemýšlela!
Fakt to byla taková rachlovka? A malá se narodila taky tak rychle?
Náš malý se narodil, od klystýru cca do hodiny ani ne tak mám strach abych teď vůbec stihla přijed do porodnice, sice to mám kousíček, ale i tak nad tím přemýšlím!
Ahoj, tak mě můj gynekolog sliboval, že pokoříme 4 kg (Věrka měla 3,35 a každé další dítko mělo o nějaký deko víc
). No, nesekl se a měl pravdu. Ondra měl 4,15 kg
, ale porod byl celkem v pohodě. Rozdíl proti předešlým třem byl jenom v tom, že mi doma praskla voda a kontrakce nikde. Nakonec jsem skončila na oxytocinové infuzi. A jen tak pro info do porodnice jsme přijeli kolem 16 hod a Ondra se narodil po 21, tak jsme tam ani moc dlouho nezacláněli
Přeju pohodový porod a hlavně se neboj. Držím pěsti, ať to dobře dopadne. M.
Díky za povzbuzení ani nevíte co to pro mě znamená. Vidím že v tom nejsem tak úplně sama
. Určitě se ozvu až se malá narodí. Dneska mi sestra říkala A´t neplaším. ![]()
ahojky…
tak já budu čekat, jakýho budeš mít „prcka“ ![]()
já sice těhule ještě nejsem (teda podruhé, ale pracuje se na tom) a musím říct, že já měřím 170 cm i s podpatkama a malej vážil POUHÝCH 4,48kg
…do porodky jsme jeli ve 3:30h a malej se narodil až v 18:53h…ale to bylo nejspíš tím, že jsem se po píchnutí plodovky přestala otvírat i přes 2 infuze - au au ![]()
takže ti z celého srdce přeji pidi-midi drobečka ![]()
a samozřejmě rychlej a bezbolestnej porod ![]()
Napíšu zkušenost mojí kamarádky. První dítě přes 4kg, porod dlouhý, hrozný. Tak se bála druhýho porodu, dítě taky přes 4kg ale o půl kila těžší než první a než si stačila pořádně uvědomit že rodí tak bylo dítě na světě, prostě hrozná rychlovka.
Ahoj,
hele buď v klidu, strachem si to jen zkomplikuješ, fakt. Já mám 168 cm na 52 kg. První kluk měl 4,26 kg a 54 cm. Celkem mazec, nástřih jak vrata včetně natržení konečníku. Druhej měl i přes obr břicho a varování doktorů jen 3,70 kg a 52 cm. Porod byl rychlejší, kontrakce bolely jen poslední hodinu (na rozdíl od prvního, kdy už první kontrakce stály za to). Byl venku za 4 hodiny od první kontrakce, šla bych rodit znova. Takže za mě hlasuju: neboj vůbec nemůžeš vědět, jaký to bude! Kup si maliník, jestli bereš magnézko, neber a relaxuj.
Ahojky, á zase nemám 2 děti, ale doktoři mě před porodem strašili, že prý malá bude mít na 100% přes 4kg… já vypláááášená, měla jsem strach jako blázen. Sice i kdyby nakonec přes 4kg měla, mohlo by mi to být jedno, páč jsem nakonec rodila císařem, ale Eliška měla ukázkových 3,20. Doktoři nechápali. Jak prej je to možný?!
ja tedy rodila nakonec obe deti cisarem … ale jen jsem chtela rict ze vahove odhady nemusi vubec souhlasit … holka mela pres 4kg a u kluka mne v 38 strasili ze a odhad 4,3kg takze mne nahnali z poradny rovnou na sal na cisare a Ben mel nakonec 3,3 … sekli se o kilo a ja sla na cisar zbytecne … ![]()
Mně v den porodu řekli, že má dítě 3,8 kg. No a mělo 3,3 - půl kila rozdíl!
Souhlasím, že odhady váhy mimča podle utz jsou jak věštění z lógru
U staršího mě uklidňovali, že bude mít max 3,7 a pak měl o půl kilča víc ![]()
ahojky,
jasi myslim, ze je to o psychice, snaz se zklidnit, musis se pripravit ze to bude bolet. ale ze to budes mit brzo za sebou a bude tu krasny mimi.
ja sjem teda vyssi, ale kluk mel taky pres4kg a nemuzu rict ze by sel blbe. asi muzu jasat,protoze oba porody jsem mela v pohode a vylezly do 3h na porodnim sale.
u prvniho jsem se bala a hrozne to prozivala, asistenka mi ale rekla co mam delat, uplne se uvolnit-a ono to slo, taky mi pomohla vana a oni sami mi rekli v19h ze to bude az rano a jak jsme byli vsichni prekvapeni kdyz to bylo 21.41!
u dcery jsem vedela do ceho jdu,tak jsem se ani moc nebala,jen se mi klepali nohy:-) stahy byly po 10m porad a to mi asi taky pomohlo,ze to nebolelo furt.ale fakt jsem se nsazila uplne maximalne uvolnit,kdyz byl stah,jen jsem drtila chlapovi ruku a bylo to ok.2h boleni a pak 3× zatlacit a bylo to.
neboj urcite to zvladnes,kdyz jsi zvladla prvni! hlavne se na to priprav psychicky,vubec si nerikej,jak se bojis, chod a rikej, to bude v pohode,vis takova ta autosugesce!fakt to pomaha.a UVOLNIT se ne KRECOVAT.fakt vim o cem mluvim:-)
drzim pesticky! ![]()
Sice vím do čeho jdu a to mě děsí. U prvního mě hnali na UZ kvůli 3 vykřičníkum v těhu průkazu velikost dělohy 47cm. Takže by byl podle všech tabulek přenošenej jen o 7týdnů
. Nakonec to odhadli na Uz v půl4 to jsme měla stahy po 4 minutách na 3,5kg max. Když se ve 20.14 narodil měl jen o půl kila víc a to se opravdu divili.Děkuju za útěchu budu trénovat autosugesci že to bude lepší a rychlí a tak a myslím že to tak i bude ![]()