Můžu odmítnout studenty u porodu?

1280
16.1.09 12:48

Můžu odmítnout studenty u porodu?

Holky chci se zeptat , nevíte jestli mám právo odmítnout studenty u porodu?Připadá mi to takový divný a nechci být jako nějakej pokusnej králík.Asi mi napíšete , že sem třeba srab nebo tak , ale mě by to bylo vážně nepříjemný. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
321
16.1.09 12:54

Samozřejmě,že můžeš…a vůbec nejsi srab.. :lol: :lol:
Mě dávali při nástupu podepsat i papír,zda můžou studenti k porodu.Nevím jak je to v ostatních porodnicích.Já byla v Plzni.Je sice fakt,že se to nikde naučit musí,ale také jsem je tam nechtěla.Při prvním jich tam stálo asi 5 a děsně mě to rozčilovalo.Ale když jde manžel k porodu,tak je tam prý neberou… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
16.1.09 12:56

V porodnicici dáváš souhlas, s tím, že tě mohou ošetřovat studenti. Když nepodepíšeš, nebudou tě ošetřovat.
Ale musíš se sama ozvat, většina podepíše a oni to berou tak. Přijde třeba studentka zdravotní školy a oholí tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
16.1.09 12:56

ne ne vubec nejsi srab...... nekde se to naucit musi, ale ja taky odmitla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
16.1.09 12:57

Jistě že můžeš :! Moje sestra (PA) mi to dokonce doporučovala :wink:
Naprosto chápu, že by ti to bylo nepříjemné, i když ve finále už mi bylo úplně fuk kdo tam je a kdo tam není a rodila jsem nahatá (opravdu jsem se pak už při přesunu ze sprchy nezvládala obléct)… Vědět, že je tam nějaké student by mi zpětně vadilo, nemusí na mě koukat víc lidí, než je nezbytně nutné…
Měla jsem to napsané v porodním plánu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
16.1.09 12:58

Já je tady u porodu měla a ptali se mě. Ale to byla tak hodná holčina, že jsem nelitovala, fakt. A manžela jsem u porodu měla. Já tam vůbec měla lidí.. Dva doktory, porodní asistentku a dvě žákyňky. Ale v ten moment mi to fakt jedno, jen jsem to chtěla mít za sebou :lol: .

Ale odmítnout je můžeš, to je tvoje právo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
16.1.09 13:01

Já studenty odmítla. I v papíře. A co studentka? Byla tam! Napíchávala mi kapačku a prasklo jí to.

Ale abych to uvedla na pravou míru - PA: Tady píšete, že nechce u porodu studenty. Může tu být studentka, než začne samotný porod?
Já: No jo…
Pak mi právě napíchávala kapačku - podle mě to dělala poprvý (ikdyž tvrdila, že ne). Praskla mi žíla. No co, stane se.
Pak jsem začala rodit.
Studentka se ptala, jestli by teda mohla zůstat, nebo jestli musí odejít.
Vyhoďte někoho v tomhle stavu, že…

Jako nebylo to nějaký špatný, ale ten přístup mě docela naštval. Aspoň že byla příjemná.
A že mě nešila, to bych asi nepřežila :roll:

Jo, a manžel tam byl taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
16.1.09 13:06

Mám takovej pocit , že bych tu studentku v tu chvíli asi zabila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
16.1.09 13:17

Tak i já jsem měla studentku PA u porodu a byla to taková skvělá holka :lol: , že mi moc pomohla!!! A mezi kontrakcema si povídala s přítelem, takže mu to tam při těch hodinách, co jsme tam strávili příjemně uteklo :wink: , do dneška si tou studentkou píšu, už teda není studentka, ale diplomovaná sestra a příště jde k porodu pochopitelně s náma!!! :lol: Na někom se to naučit musí, tak se to učila na mě :lol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
16.1.09 13:22

Ahoj, já rodila v Motole a studentíky podepsala, že souhlasím, ale celý porod tam nikdo z nich nebyl a až po porodu je doktorka přivedla a byly jen při prohlídce a při šití(nebyla jsem nastřižená, ale jak se malý dral ven, praskla mi nějaká žilka) no a když začali šít a na jednom místě ji nezabírala injekce proti bolesti v rozpoložení v jakém jsem byla a v euforii, jsem řekla, že ještě jednou mě to zabolí, nechám je všechny do jednoho i s doktorkou vyměnit :lol: , všichni se zasmáli a mě tam osobně ani moc nevadili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
16.1.09 13:23

tak já měla v porodním plánu doslova napsáno, že studentky, uklizečky, údrřbáři atd. mají vstup zakázán, ale abych pravdu řekla, když se mi u druhého porodu přišla jedna milá studentka zeptat, jestli smí být u narození našeho syna, tak jsem souhlasila a nakonec mi to vůbec divné nepřišlo. Jenom koukala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
16.1.09 13:24

krom toho se tam vždycky objevilo tolik lidí, že kdyby mi neřekla že je studentka, tak bych to fakt nepoznala, měla jsem úplně jiný starosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.1.09 13:32

Studenta jsem u porodu měla taky, byl plachej, pořád se ptal, jestli mi při vyšetřování nepůsobí bolest :), fakt hodnej. Já byla celkovou bolestí tak omámená, že mi v tu chvíli bylo všechno stejně jedno :). Tak jsem ho spíš povzbuzovala. :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.1.09 13:36

Já jsem podepsala, že tam studenti být mohou. Porod byl rizikovej, skončil kleštěma a lidí tam u toho bylo mraky, snad celá jejich směna nebo co, protože tam bylo v tu chvíli fakt 10 lidí. 8O Byli to ale všechno „hotoví“ doktoři, nerodila jsem ve fakultní nemocnici. Některý se asi přišli podívat, jak se to dělá, nevím. Bylo mi to putna, a kdyby se tam přišla podívat i celá fotbalová jedenáctka a nova to natáčela do hlavních zpráv, tak si toho ani nevšimnu. Chtěla jsem jen jediný, aby byl malej v pořádku, kdo u toho bude mě nezajímalo.

nepřihlášená Martina (syn skoro 4 měsíce)

• Citovat
  • Upravit
14015
16.1.09 13:44

Odmítnout samozřejmě lze, někdo to i po osobní zkušenosti doporučuje.
Já měla dvakrát podepsaný souhlas, ale mám ve zvyku rodit v noci, tj. v tichu a klídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí