Obavy - jsem v 10tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5021
21.2.10 21:09

Jen se přidávám k holkám, všechno už bylo napsáno…nemyslím, že špatný vnitřní pocit a strach z kontroly znamená, že je něco v nepořádku…celé první těhotenství jsem se takhle děsila každé kontroly (měla jsem rizikové) a nakonec to dopadlo dobře. :wink:
Je bohužel fakt, že ten strach se moc rozumem ovlivnit nedá (i když u druhého těhotenství se mi to víceméně podařilo a prožila jsem ho mnohem pozitivněji, než to první), a taky je fakt, že už tě neopustí, až porodíš, budeš mít strach o miminko dál…ale rozhodně to za to stojí. :wink:

Na zítra držím palce a dej vědět, jak jsi dopadla.

Jo a průkazku jsem dostala taky kolem 12tt, řekla bych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L-enny
21.2.10 23:36

Gábi, to víš že bude všechno v pořádku. :wink: já dostala těhu průkazku teda už na začátku, někde v šestým týdnu,ale spousta doktorů ji vystavuje až po 12. týdnu. A dej zítra vědět!!

• Citovat
  • Upravit
Anette28
22.2.10 07:48

Ahoj, jak tady už psaly holky, tak spousta gynekologů dává průkazku až po 12týdnu těhotenství.Ono je lepší ji nemít, než aby se pak něco stalo a museli ti ji vzít.Tím tě ale samozřejmě nechci strašit.Je normální, že se bojíš, taky se bojim a to za chvíli budu rodit. Myslim si, že pocit strachu v těhotenství je normální a to je jen začátek, protože o svý dítě se nepřestaneš bát do konce života.Přeji krásné a pohodové těhu a dej vědět, jak jsi dnes dopadla u doktora.

• Citovat
  • Upravit
1126
22.2.10 19:33

Ahojda, tak píšu jak jsme dopadli :) Prcek je živej až moc :) pořád tam sebou cukal atd =) vzhledem k tomu, že jsem měla rozházenou MS, půl roku jsem se jí nedočkala a pak hned //, nemůžu určit termín porodu podle poslední MS a doktor dnes řekl,že jsme v 11tt a zatím vše ok. Na 9.3. jsem objednaná do poradny. Taky se mě ptal, co bych si přála, jestli chlapečka nebo holčičku. Tak jsem řekla, že mi to je jedno, hlavně aby bylo zdravé,ale že bychom radši chlapečka. A doktor chvilku koukal na monitor a pak řekl,že to zatím vypadá na holčičku,ale že je to ještě hodně maličké. Myslíte, že je už v 11tt je možné určit pohlaví?Přijde mi to teda ještě hodně brzo. Ale jsem šťastná, mám fotečku, za kterou jsem mimochodem nic neplatila. No doufám, že ještě některá napíšete =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
22.2.10 19:57

Ahoj, mně nedávno ve 14tt řekli, že to vypadá na chlapečka a taky sem se dost divila:) ale v 11tt to je fakt brzo:) myslím, že máš ještě klidně velkou šanci na holčičku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.2.10 20:06

Gabiku, tak to moc gratuluju, to je bezva. Za pár týdnů budeš cítit pohyby, a to pak budeš mnohem klidnější (zvlášť, jestli mimís bude pořád tak aktivní). Moje první dcera byla v břiše lenoch, takže pohybů jsem si moc neužila, zato druhá dcera byla v břiše aktivní dost a já byla ráda, že ji skoro pořád cítím. Jak na chvilku přestala, už jsem netrpělivě čekala další šťouchanec.

Co se týká pohlaví, tak s tím zkušenost nemám, ani u jednoho těhotenství jsme si dopředu pohlaví prozradit nenechali, ale z toho, co mám vyčteno, tak takhle brzy vypadají obě pohlaví dost podobně, tak se na to radši neupínej. Ale věřím, že Ti na pohlaví tolik nezáleží, tak jen spíš abys pak nebyla překvapená. Mně taky u obou těhotenství na pohlaví nezáleželo (možná jsem trošiličku víc chtěla holčičku) a u obou jsem byla vnitřně přesvědčená až do porodu, že čekám chlapečka, takže oba porody byly pro mě velkým překvapením (ale rozhodně milým).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
22.2.10 20:13

No my bychom radši chlapečka, takže se necháme překvapit až to bude lépe vidět, třeba ten 16 nebo 20 týden. Doufám,že se to třeba změní, že se doktor spletl,ale co,hlavně aby bylo zdravé. I když pořád tajně doufám, že je mimís ještě opravdu hooodně maličký na to, aby doktor poznal pohlaví. Spíš bych se hodně divila,kdyby už byl jasný kluk :D Třeba chtěl doktor jen dělat frajera :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
22.2.10 21:00

Tak to je paráda…gratuluju k úspěšné kontrole. :wink:
A mimochodem doporučuju zkusit na emiminu najít skupinu se stejným termínem porodu jako máš ty, je to super, já chodím do jedné takové diskuze tady už dva roky a sešly se tam moc fajn holky…

Co se pohlaví týče, u Vény jsem vědět nechtěla, u Dorky ano, ale ukázala se až na 30tt na 3D, předtím to vypadalo na chlapečka…řekla bych, že zatím to je pořád ještě půl na půl… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
22.2.10 22:17

Ahoj, já už ve stejné skupině jsem =) A s tím pohlavím, zatím to neřešim, myslím, že to zatím nemůže být vůbec poznat, že to je spíš takovej odhad od boku. Nemůže to všechno bát vyvinuto tak,aby to bylo patrné na UTZ. Myslím, že v tomhle věku vypadají chlapečkové stejně jako holčičky, rozlišit na poznatelné stadium by se to mělo až za pár týdnů. Teda usuzuji z toho, co jsem četla všude možně v knížkách a na netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L-enny
22.2.10 22:57

Gabiku, gratuluju k super zprávičkám! A k tomu pohlaví…to je určitě brzo a doktor spíš střílel od boku, protože v gennetu mi bylo řečeno, že před 24. týdnem se pohlaví fakt 100% určit nedá (jen odběrem plodové vody) a my čeklai stále holčičku, na UTz mi říkali, jo, je to holčička…a ve 32. týdnu právě v Gennetu nám paní doktorka říkala, po tom, co se zeptala, jestli známe pohlaví, řekli jsme že ano, že holčička. Tak se zarazila a povídala, cože? Kdepak, to je kluk jako buk! A ukázala nám pindíka. Byl to obrovský nádherný šok :lol: a dodnes z toho mám krásné mravenčení v břiše. Takže z Martinky se rázem stal Daneček. Ono, nejjistější je to stejně až na porodním sále. Tak ti přeju krásné těhulkování !!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky