Obavy z kontroly

17.1.17 11:53

Obavy z kontroly

Ahoj holky, mam obavy z prvniho vysetreni. Dnes respektive v 13:15 mam jit na uplne prvni kontrolu. Mam obavy spise velky pocit, ze budu krvacet a o mimco prijdu. Snazim se tim nestresovat, ale opravdu mam strah. Po druhy o mimco prijit nechci. Dnes jsem teprve presla do 6+0 tt z lekr. pohledu. Jinak podle posledni ms koncim dneska 6 tt. Neni to moc brzo na vnitrni vysetreni?
Dekuju vsem za odpoved..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11439
17.1.17 12:00

Já bych takhle brzy určitě nešla. A hlavně bych do sebe nenechala vůbec hrabat, k ničemu to není.

Ale na potrat to vliv mít nebude. Já šla na první kontrolu v 10. týdnu a stejně jsem potratila, asi v 8., podle velikosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.17 12:03

@Fjodorka to je prave ono. Prijde mi to moc brzy. Ale ona sama me takhle objednala. Ja jsem o to predtim prisla samovolne. Skoro pred koncem tretiho mesice. Jen mam obavy abych nezacala krvacet a neprisla kvuli tomu o mimco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27682
17.1.17 12:04

Do mě na první kontrole nešahala jen uz potvrdila těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.17 12:05

@ka2ka a jak ho potvrdila krvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
17.1.17 12:07

Sla jsem v 7tt+3 a vysetreni bylo vaginalni sondou. Rovnou potvrdila i tukajici srdicko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
17.1.17 12:08

Pokud je všechno v pořádku, kontrola rozhodně neublíží. Pokud něco špatně je, nevyšetření v potratu nezabrání… Na počátku je to všechno nebo nic, takže nemá cenu dělat si hlavu a přemýšlet nad coby, kdyby. Já osobně si myslím, že optimální je první kontrola kolem 8tt., kdy musí být přítomná srdeční akce. Navíc do toho 8tt. proběhne valná většina samovolných potratů. Dřív není důvod. Pokud je embryo v pořádku, nikam neuteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27682
17.1.17 12:10
@MartinaKoub.k píše:
@ka2ka a jak ho potvrdila krvi?

ultrazvukem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6034
17.1.17 12:11

Já byla 6+3, když jsem šla poprvé na prohlídku. Prohlídka byla vaginálně, doktor zkontroloval plod a srdce. Stejně to tak bylo i u prvního dítěte, první prohlídka byla v 7. týdnu těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
17.1.17 12:11

Jinak já jsem byla na UTZ. včera. Podle PM 7+2, podle měření UTZ. o týden méně, tedy 6+2, což sedí přesně na ovulaci, která byla až 21 DC. Na UTZ. byly vidět struktury embrya a srdeční akce. Označené zatím za prosperující těhotenství, na kontrolu za 14 dní. Průkazku moje gyndařka dává až po ukončeném prvním trimestru. Po UTZ. jsem nešpinila vůbec, zato špiním tak různě během týdne, příčina nezjištěna, prostě to prý někdy bývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
17.1.17 12:14

Hlavně se nestresuj to ti neprospěje. Určitě vyšetření u tvého doktora bude v pořádku!! Pokud máš opravdu velký strach tak si nenechej dělat vnitřní vyšetření to posuň třeba na 12-13tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.17 12:21

Dekuju holky za uklidneni. Tak uvidime co bude no.
@Fima ja prave nespinim ani nic. Jen co jsem zatim mela je boleni prsou a ted ze trochu vic curam. Ale jinak jako by nic. Tak uvidime :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7837
17.1.17 12:30

@MartinaKoub.k mě hnal doktor na první kontrolu už v 5+6, kvůli dvěma předchozím nezdarům. No a na UTZ už krásně ťukalo srdíčko. Ten strach k tomu patří, stejně jako úleva a radost po tom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
17.1.17 12:31
@ka2ka píše:
ultrazvukem

No nemyslím, že by byl ultrazvuk vnitřní míň rizikový než vyšetření pohmatem. Při obojím je použita guma. Nevidím v tom nejmenší rozdíl a ani o jednom si nemyslím, že by mělo být rizikový a mělo mít vliv na potrat. A to už mi přijde možná horší vyšetření UZ, kdy jezdí tam a zpátky, kolikrát i dost píchá, aby zaměřil plod tak, jak potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.1.17 12:31

Kontrola na potrat nemá vliv. Já byla na kontrole, ještě nebylo srdíčko, doktor mi dělal vnitřní sono a ještě citologii a i když jsem měla velký myom, tak jsem ani přes to nezačala špinit a mimčo bylo v pohodě.
Tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky