Obavy z kontroly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
714
17.1.17 12:32

Dnes jsem byla na kontrole prvně a jsem 7.tt a tluče i :srdce: lepší jít dyl než dřív, aby tam bylo vidět komplet vše a bez stresu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
17.1.17 12:35

Takhle brzy bych nešla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
17.1.17 12:40

Můžeš doktorce zavolat a říct, že chceš jít na kontrolu později. To ti nikdo zakazovat nemůže a ani se na tebe nikdo nebude zlobit. Spousta doktorů honí první kontrolu brzy, protože jim před ordinací beztak ženský nervně přešlapují už v 5TT a byly by naštvané, kdyby jim lékař řekl, že dřív než třeba v osmém, devátém týdnu uvidí prd (dvoumilimetrovou tečku bez srdíčka) a nemají chodit.

Já si pamatuju sebe, když jsem šla na první kontrolu někdy 5+4 a další jsem měla až 11+3 nebo tak nějak. Taky sem byla skoro napučená, proč až tak dlouho, na druhou stranu, co by to změnilo? Ve finále nic ;) Z prvního UTZ (vnitřního) bylo potvrzeno těhotenství v děloze a dál je to „děj se vůle boží“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
17.1.17 12:43

@MartinaKoub.k A z čeho konkrétně máš strach? Že ti ublíží tím vnitřním UZ? To je nepravděpodobné. Pokud tedy není dr. sadista :) Neboj, všechno bude v pořádku. Zvlášť, když se cítíš dobře. Já mám docela čerstvou zkušenost s potratem v 7 tt. A UZ za něj rozhodně nemohl. Pokud se bojíš vnitřního UZ, tak to z tebe asi manžel moc radost mít nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.17 12:45

@Zdendula82 Manzela nemam :-D jen pritele :-D proc? Ja se nebojim toho ze do me pujde, spis aby to nijak neublizilo plodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
17.1.17 13:01

@MartinaKoub.k Přítel nebo manžel, to je jedno ;) UZ není rentgen. Nemusíš se bát. Spíš občas někomu mechanicky podráždí čípek. Ale pokud máš silné obavy, tak zavolej dr. a přeobjednej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
17.1.17 13:09

Já bych klidně šla, nevidím důvod, proč by vyšetření mělo vyvolat potrat. A mě by teda zajímalo, jestli je v děloze. Ono takový mimoděložní těhotenství může nadělat pěknou paseku, v krajním případě až život (matky) ohrožující stav. A když nebude ještě srdíčko, tak to není důvod k panice takhle brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
17.1.17 13:17

@MartinaKoub.k potratila jsem 4× a při 5tém těhotenství jsem byla na UTZ 5+6tt, 6+1tt atd atd měla jsem problémy se špiněním a fakt jsem byla snad každý týden na UTZ a těhotenství dopadlo dobře. Měla jsem nervy, že srdíčko nebude atd UTZ mě sice do klidu nehodil, ale tak nějak vnitřně potěšil, že mimčo bojuje. Držím palce. v 6+1 jsem měla krásně vidět srdíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
17.1.17 13:34

Já jsem dnes v 7+0, kontroly za sebou mám už dvě- kvůli krvácení. první proběhla v 5+4 kdy jsem začala krvácet, po poradě s dr jsem přišla, pak další kontrolní 6+6 která byla včera. už s poradnou, braní krve, ranní moč a td. a srdíčko bilo ( dle menstruace jsem už v 7+5, dle dr jsem dnes v 7+0). vyšetření proběhlo ultrazvukem. teď jdu až za měsíc a mám předepsané prášky. Jsem ráda, že mne doktorka vzala tak brzo a já se nenervovala kvůli krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
17.1.17 14:24

Osobně bych tak brzo na kontrolu nešla (chodím až ve 13.tt), ale kontrola by neměla mít vliv na případný potrat (který je v tom 7.- 8. týdnu poměrně častý. Vnitřní vyšetření bych si ale dělat nenechala (přínos není vůbec žádný, narozdíl od rizika).
Tak co, byla jsi nakonec na kontrole, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.17 14:41

Tak uz jsem doma. Obe prohlidky dopadly dobre. Mimco je jen maly cudlik :-D dr. zjistila ze jsem v 5+2. Ze doslo k pozdnimu oplodneni. Ale ze se vyvyji dobre. Akorat tam mam cystu pry o velikosti 5 cm. Ale neda se stim nic delat pry. Ale je to rizikovejsi. Dalsi kontrola je 27.1 tak uvidime co dal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí