Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já to tak dělala, ale až asi u půlroční. Problémy s tím neměla.
Mléko vyzvracela, protože se ho přežila. Odstříkávej průběžně a dávej mléko do mrazáku. Najednou denní dávku neodstříkáš. Při UM počítej s možnou zácpou a bolením bříška. Děti si na něj musí zvykat.
Ahoj, já jsem taky občas dala UM, ale až u starších dětí. Je dost pravděpodobné, že UM vyzvracela, protože se ho přepila. Taky je pravděpodobné, že ho bude odmítat čím dál tím víc. Řešením je postupné odstříkávání a mrazení.
Každopádně já bych si napřed rozmyslela, jestli je nejlepší nápad odjíždět od tak malýho mimina na celý den. Pokud to není ze zdravotních důvodů.
Já to tak dělala u tříměsíčního, ale ne na celý den. Postupně UM odmítal víc a víc a v šesti měsících už nechtěl ani odstříkané MM. Ať už jezdíš kamkoliv tak by ses měla připravit i na tuhle variantu
Rozhodne bych volila postupne namrazovani. Dobre jsou treba sacky NUK nebo kelimky Avent.Pak pripravis do lednice manzelovi rozmrazen.MM je proste mnohem lepe stravitelne a takovy nahly prechod muze zpusobit problemy. Akorat MM po rozmrazeni zvlastne voni a nemusi ti ho prijmout taky.
U me to bylo stejne, po porodu jsem resila hodne doktoru, takze jsem zkousela UM 3× a pokazde obloukove zvraceni - Nutrilon, Sunar a jeste cosik. Pak uz jsem se na to vyprdla. A v pulroce uz nechce ani MM z lahvicky.
Může se přepít, některé děti jsou na některá UM citlivější… Ale obecně UM není žádný jed. Takhle příležitostně dávám při hlídání taky, cca od měsíce. Někdy se mu do lahvičky moc nechce, ale jinak není problém. Asi bych na tvém místě ještě chvíli vytrvala, zvracela jedinkrát…
Ahoj, já mám dvouměsíční dcerku taky občas na UM. Kojím plně, ale už od porodnice jsme s kojením bojovaly a jely na příkrmech Nutrilonem. Zezačátku z něho měla bolení, ale pak si zvykla. Nicméně jí nedělá žádný problém přechod z antikolikové lahvičky Avent na kojení a naopak. Poradím ti: nedávej jí celou lahev naráz. UM je hůř stravitelné a může dělat trošku problém. Já dávám dceři lahev už jen, když někam jdu. Nachystám 120 ml, a pak jí dá přítel lahev vypít třeba v průběhu hodiny. Zaráz ji nikdy nevytáhne, většinou si vytáhne např. 80 ml a pak po půl hodině zbytek. A vydrží třeba 3 hodiny, než se vrátím a nakojím. Tak jí to dávej po částech. To dítě si samo většinou řekne kolik a kdy chce vypít, ať už u kojení nebo u lahve. U dcery nedodržuji žádné intervaly a nemá vůbec problémy s bolením. A zvrací mi jen po probiotických kapkách a Vigantolu. Akorát bych si pohlídala, pokud bude mít lahev celý den, aby nebyla překročená celová denní dávka. A pokud možno nějaká lahvička, která je vhodná pro kojené děti, aby ti to nepokazilo kojení. Ne každé dítě zvládá přechody v pohodě. Držím pěsti ať to zvládnete. ![]()
Ahoj maminky, mám dvouměsíční dcerku, plně kojime, ale teď se mi podvakrát stalo, že jsem musela na celý den odjet bez malé(a vím že pár takových dnů ještě bude).neslo mi odstrikat mléko na celý den, tak jsme připravili UM. snesla to dá se říct v klidu, ale při posledním podání UM vyzvracela snad celý žaludek. Teď se od UM odtahuje a napije se jen když už ji opravdu vyhladne, třeba po 5h. Ale k věci, myslíte že občasné podání UM místo MM může malé způsobit nějaké potíže? Já nejsem zastánce UM, ale prostě mi nejde odstrikat tolik mého mlicka.