Občerstvení pro návštevu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
122
13.8.10 20:04

Občerstvení pro návštevu

Ahoj holky,

prosím o rady a tipy, jaké připravujete občerstvení pro návštěvy? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
13.8.10 20:13

Záleží, co je to za návštěvu a kdy přijdou. Pokud kamarádi a přijdou odpoledne nebo k večeru, tak většinou chlebíčky, jednohubky, tousty, tvarohovou bábovku, koláč, atp (ne vždycky všechno, podle toho co se zrovna stihne). Pak mám taky kamarády, kterým skoro nic nechystám, páč vždycky přinesou víc než snědí ;) . Takže jen tak něco malého pro začátek :mrgreen: .

Když jsem šla na návštěvu já a chtěla něco přinést a nemít s tím moc práce, dělala jsem z listového těsta špenátové šneky. Měly velký úspěch :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
13.8.10 20:18

jojo vděčné je listové těsto - slaný štrůdl s čímkoliv, šneky, zelňáky (zelí + slanina), pak děláme často jen bagetu zapečenou v troubě se sýrem a česnekem, miniřízečky, ale s tím je docela práce.

A nejvděčnější je stejně mísa se sýry a salámy a zeleninou a k tomu různé dipy. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
13.8.10 20:22

mi z listového těsta ještě děláme tyčinky-slaně,s bylinkami,gril.kořením,vegetou,česnekem…prostě co má kdo rád,vyválí se placky,trochu silnějsí,tak 3-4mm,potře vajíčkem,posype něčím dobrým a rádýlkem se udělají tyčinky,…jinak klasika,chlebíčky,chuťovky,…nějaká výborná buchta,teď často děláme skořicové šněky,…vařenou herovou,…nebo rohlíky nakrájíme na kolečka jako na jednohubky a namažeme bylinkovým máslem /smíchá se máslo s kořením kotány tuším,přímo na byl.máslo…/a nechá se to chvilku zapéct v troubě… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
13.8.10 20:46

U nás mají úspěch i tvarohový šátečky.
1 Hera, 1 tvaroh a 250 g hl. mouky. Udělám těsto, vyválím a vykrajuju kolečka. Na ty dám trošku náplně (maková,tvarohová, ořechová), přehnu, kraje uhňácám prstama nebo vidličkou, aby náplň při pečení nevytekla a peču do zlatova. Horké pak obalím v moučkovém cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
13.8.10 21:44

Ahoj, tak my si na chlebíčky nepotrpíme. Maximálně, když mám náladu, dělám jednohubky s rybí pomazánkou, jinak na velké talíře nakrájím různé druhy zeleniny, na další talíř naskládám různé druhy salámů, k tomu přidám nakrájená vařená vejce a na další talíř různé druhy sýrů. A do košíku nakrájím chleba a rohlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
14.8.10 14:14

Listové těsto 100× jinak.
Jakýkoliv koláč/buchta.
Když mám náladu, tak krtkův dort nebo dort z ovoce, zakysané smetany a piškotů.
Pokud mají přijít malé děti, tak jednohubky (lučina, šunka, okurka), čerstvé a sušené ovoce.
Pro dospěláky je vynikající a rychlá pomazánka z rozmixované „moravanky“ (včetně feferonky), šunkového salámu a majonézy.
Obložený talíř - co lednička dala (salám, klobása, sýry, zelenina).
Pokud mám, klidně nabídnu domácí paštiku na chlebu s okurkou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21492
14.8.10 21:17

tak já servíruju kafe a kupované koláče z alberta ;-)
pokud teda přijdou kamarádi na večerní posezení s vínkem, tak dělám obložené talíře a rozpékané minibagetky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.6.13 13:42

Ja delám „pizza oči“ z listkového testa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25094
14.11.13 21:16

Ahoj holky, budu mít návštěvu a takových těch šneků z listového těsta jsme přejezení. Děláte někdo třeba masovou roládu, bábovku nebo srnčí hřbet, který pak podáváte za studena? (našla jsem na netu bábovku, ale je to samé vajíčko a salám, moc mě to neláká, neznáte něco se špenátem, sýrem…)
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
14.11.13 21:23

@avm3 Já peču domácí pečivo, k tomu je fajn třeba jen ochucené máslo (bylinky, česnek), každý si maže sám. Bagetky nebo minichlebíčky dělám třeba s avokádovou pomazánkou (efektní a jednoduché), na talíř pak třeba meloun s pršutem, někdy jen pršut a sýry z gran moravia. Sladké pečení koláč s drobenkou, korvapuusti (maskrtnica.cz).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
14.11.13 21:38

Mamka dělá úžasnou roládu z kuřecího plněnou kyselým zelím, ale recept nevím. Taky těstovinovou bábovku s brokolicí a masem, po té se taky vždycky zapráší. Musím si vzít recepty, ale má to z netu, tak tak tam někde budou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
14.11.13 21:38

@avm3 já dělám občas slaný závin z listového-tam můžeš dát i ten špenát atd, nebo jednohubky, ty jsou vděčné ale záleží pro kolik lidí :) nebo mě napadá sýrová roláda-ale tu jsem nikdy nedělala, ale je moc dobrá :palec: eidam, šunka, a nápln bývá z tvaroh. sýra.. a měli jsme k tomu salát s rukolou a parmazánem, luxus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22242
14.11.13 21:39
@hkac píše:
Záleží, co je to za návštěvu a kdy přijdou. Pokud kamarádi a přijdou odpoledne nebo k večeru, tak většinou chlebíčky, jednohubky, tousty, tvarohovou bábovku, koláč, atp (ne vždycky všechno, podle toho co se zrovna stihne). Pak mám taky kamarády, kterým skoro nic nechystám, páč vždycky přinesou víc než snědí ;) . Takže jen tak něco malého pro začátek :mrgreen: .Když jsem šla na návštěvu já a chtěla něco přinést a nemít s tím moc práce, dělala jsem z listového těsta špenátové šneky. Měly velký úspěch :palec: .

já dělám z listového těsta také šneky, al eže to rozválím, dám kečup, oregano, pak salám a sýr a navrch třeba kousek nivy, je to dobré a chutná to, jak děláš ty s tím špenátem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22242
14.11.13 21:45
@Ywett píše:
Listové těsto 100× jinak.
Jakýkoliv koláč/buchta.
Když mám náladu, tak krtkův dort nebo dort z ovoce, zakysané smetany a piškotů.
Pokud mají přijít malé děti, tak jednohubky (lučina, šunka, okurka), čerstvé a sušené ovoce.
Pro dospěláky je vynikající a rychlá pomazánka z rozmixované „moravanky“ (včetně feferonky), šunkového salámu a majonézy.
Obložený talíř - co lednička dala (salám, klobása, sýry, zelenina).
Pokud mám, klidně nabídnu domácí paštiku na chlebu s okurkou :wink:
jak děláš tu pomazánku?
@avm3 píše:
Ahoj holky, budu mít návštěvu a takových těch šneků z listového těsta jsme přejezení. Děláte někdo třeba masovou roládu, bábovku nebo srnčí hřbet, který pak podáváte za studena? (našla jsem na netu bábovku, ale je to samé vajíčko a salám, moc mě to neláká, neznáte něco se špenátem, sýrem…)
Děkuji moc
to nevím, ale co třeba vajíčková tlačá? Ale to jetaké vajíčko… :think:
@verrru píše:
@avm3 já dělám občas slaný závin z listového-tam můžeš dát i ten špenát atd, nebo jednohubky, ty jsou vděčné ale záleží pro kolik lidí :) nebo mě napadá sýrová roláda-ale tu jsem nikdy nedělala, ale je moc dobrá :palec: eidam, šunka, a nápln bývá z tvaroh. sýra.. a měli jsme k tomu salát s rukolou a parmazánem, luxus..

to znám a i někdy dělám, tu sýrovou a je moc dobrá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport