Občerstvení pro návštevu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MarkétkaBeruška
15.11.13 07:18

U mě se hodně osvědčili kanapky, pro děti různé šnečky z listového těsta a nebo se mi také osvědčili sýrové rohlíčky… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4144
15.11.13 08:26

Já dělám pomazánku z nivy…nastrouháš ji, dáš tam česnek, tatarku a zjemníš to smetanou..pak to dáš na rohlíky nebo ještě lepší na francouzkou bagetu a je to fakt dobrý..návšzěva se může po tom utlouct..a ještě dělám pizza šátečky..pizza těsto nakrájím na čtverce a dám tam salám, vysočinu sýr jakýkoliv a smotám to..potřu vajíčkem posypu kmínem solí a nakonec až se to upeče rozetřený česnek..a ještě šneky..lisové těsto dáš změknout nastrouháš sýr eidam pak to vyválíš na 3krát. na to rozválený dám šunku nebo trvanlivý salám kousek sýra a zamotám to a nakrájím na kolečka, který se dávají na pečící papír potřu vajíčkem a grilovací koření a dáš péct..také lahoda k dobrému vínu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.11.13 20:14

@Káčulaa Normálně udělám špenát jako třeba k masu a knedlíku (rozmrazím na trošce vody, přidám mléko, trochu soli a česneku a zahušťuju strouhaným sýrem), dám na listové těsto, stočím do závinu a krájím na kolečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
15.11.13 20:28

Tak já jsem dnes připravila sýrovou roládu.
Eidam a ementál jsem rozpustila v sáčku ve vodě na sporáku. Rozválím v potravinářské folii na to pokladu šunku paprikáš nivu papriku budapešť pomazánku a stočím do rolády. Mám jí na zítra na oslavu narozenin tak krásně ztuhne pak se jen nakrájí a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22242
15.11.13 21:22

@hkac děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
11.12.15 11:15

Ahoj holky :mavam:
zítra máme oslavu, náš malý slaví dva roky :dance:.. a teď tu tak sedím a přemýšlím co vytvořím pro hosty. Napadlo mě, že upeču dort harlekýn, hnětynky nebo koláčky a udělám roládu z mletého masa a udělám takovou obložnou mísu z té rolády, zeleniny a sýra :think: k tomu nějaké pečivo. Ale přemýšlím co pro prcky, nemáte nějaký osvědčený recept? Popřípadě recept na nějaké výborné kanapky jak pro malé tak pro velké? Ať se blejsknu 8)

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.12.15 12:19

@LenďuleB K těm dětem mě napadlo - moje švagrová roky dělá to, že smíchá čisté pomazánkové máslo a brusinky (ve skle, co se dávají na svíčkovou) - je to jako pomazánka. Pak to maže na toustíky a děcka se po tom můžou utlouct…zní to šíleně, ale je to dobré. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
11.12.15 12:22

@LenďuleB já na oslavu synových narozenin pekla klasický dort

z normálního jídla jsem dělala sushi, masové kuličky na zelenině, salát z quinoy a dýně, topinky s masovou směsí + zelenina

a děti měly mini krůtí řízečky a pečené brambory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
19.9.17 12:35

Etiketa stolování

Holky, mám takový dotaz ohledně etikety. Když mi přijde ohlášená návštěva, často se mi stává, že skleničky, pití a většinu občerstvení nachystám na stůl, ještě předtím, než návštěva přijde. Kafe a další drobnosti dochystám až přijde návštěva.
Všimla jsem si ale, že když k někomu přijdu na návštěvu, vychystává se až si sedneme ke stolu.
Jak to děláte vy? Přijde vám to jako projev neúcty a znamení od hostitele, že to chce mít rychle za sebou (já spíš chci ušetřit čas a věnovat se dřív návštěvě), anebo to neřešíte, popř. děláte jako já?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
19.9.17 12:40

Návštěvu doma nejprve přivítám a usadím a až poté přináším pohoštění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
19.9.17 12:40

Vychystávám postupně, podle toho, co kdo chce, občas třeba nabídnu i něco, co někdo zrovna přinesl, dle situace :nevim:
dělej, jak ti to pro tebe příjde nejlepší, na tomhle svět nestojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14612
19.9.17 12:42

@Romilda Co jde, to mám nachystané předem, chci se maximální možný čas věnovat návštěvě a ne lítat po kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
19.9.17 12:42

Podle situace - stiham/nestiham, velka /mala navsteva, deti…, druh obcerstveni (zmrzlinu nemam pripravenou na stole), nevim co budou pit…

A pokud si vzpominam tak na navstevach je to ruzne.

Urcite bych to nebrala jako projev neucty, to je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3084
19.9.17 12:43

Také chystám do předu. Dělám i třeba citronádu do džbánu a na stůl předpřipravím i skleničky. Do misek bramburky, oříšky, i třeba muffinky na tácek. Kafe dělám až později. Jako neúcta mi to nepřijde. Spíš naopak :) Návštěva si nikdy nestěžovala, tak nevím, jestli jim to vadí :lol: Ale přijde mi to lepší než někam přijít a skoro se prosit o skleničku vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.9.17 12:47

Pokud jde třeba o něco většího, jako dcery narozeniny a jde o malou oslavu, tak přichystám chlebíčky, zákusky apod. předem. Když se jedná o běžnou návštěvu, která přijde na kafe, tak dávám občerstvení na stůl až když se posadí, zároveň s kávou a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí