Obchodní korespondence

297
25.4.13 20:12

obchodní korespondence

Zdravím, učil jste se někdo obchodní korespondenci, nebo vyznáte se v tom? psala jsem žádost (u maturity) a byl tam Starosta sboru dobrovolných Hasičů Jan Vondrášek, který žádal Předsedu fotbalového klubu Slavoj Ing. Jana Horáčka.. Jak byste sestavili tyto adresy? já napsala :

Sbor dobrovolných hasičů
Jan Vondrášek
Starosta
Kopáčkova 589
428 87 MILÍN

Fotbalový klub Slavoj
Ing. Jan Horáček
Předseda
Horníkova 790
428 87 MILÍN

Jde mi o to, jestli mám dobře umístěné to „Fotbalový klub Slavoj“ a „Sbor dobrovolných hasičů“

díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1104
25.4.13 20:17

Já bych napsala předseda nad jméno ne pod jméno. Nejdřív je oslovení a pak jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
25.4.13 20:22
@lynč píše:
Já bych napsala předseda nad jméno ne pod jméno. Nejdřív je oslovení a pak jméno

jsem si jistá, že tak to není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
25.4.13 20:35

@lynč já bych to tak taky napsala. Vždycky nad jménem je pan, paní, slečna… takže i předseda, starosta. I na oko mi to tak sedí líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
25.4.13 20:38

Jenže funkce je vždycky pod jménem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
25.4.13 20:42

Tak asi jo když to řikáš. Já měla OK naposledy před 7 lety. Pak jsem u maturity zjistila, že nás to paní učitelka učila po staru. Naštěstí mi to uznali. Takže se můžu plíst. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
25.4.13 20:42

@teriiiy Pokud je to pracovní pošta, tak je první firma, tedy tak jak to máš, pokud by se jednalo o soukromý dopis pana Vondráška panu Horáčkovi, tak by ty jména byla první…
PS: funkci neřeším, ta nevím kam patří a přijde mi osobně vůbec divné ji tam psát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
25.4.13 20:44

Řekla bych, že to máš dobře. Nejsem si jistá s tím předsedou a starostou, ale ty pravní řádky v adrese máš napsaný dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
25.4.13 20:45

Tam bylo napsáno žádost fyzické osoby právnické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
25.4.13 20:48

V dopisech fyzickým osobám se píše oslovení( Vážený pan/Vážená paní, slečna), titul (hodnost), jméno a příjmení adresáta, funkci je-li to vhodné, podle potřeby zpřesňující údaj. Právnickým osobám dopis musí obsahovat přesný název firmy, úřadu, podniku nebo oficiálně užívanou zkratku organizace. Dále může být doplněno o označení právní formy organizace, slovo „firma" pokud by označení právnické osoby mohlo být považováno za označení fyzické osoby, obor podnikání- dle uvážení, označení organizační složky ( divize, oddělení) a nebo jméno pracovníka.

takže jestli jse to dobře pochopila, tak Sbor dobrovolných hasičů by měl být pod starostou, ale to mi přijde fakt divný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
25.4.13 20:50

No mně taky, já vůbec nevěděla jak to napsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
25.4.13 20:50
@teriiiy píše:
Tam bylo napsáno žádost fyzické osoby právnické

Tak v tom případě bych dala Vondráška na první místo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
25.4.13 20:54

Jéé tak jsme se do toho tak zamotali, že napíšem směrovací číslo na začátek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
25.4.13 20:58

Ja teda nepochopila presne jak to myslis, protoze pokud pises dopis, tak adresa toho co to pise je v zahlavi, tim padem se tam funkce nepise (jen u podpisu je funkce) a v adrese prijemce muze byt funkce, ale pise se spis k rukam (predsedy, starosty), protoze ce firme prece kazdt vi, ze pan XY je starosta ci predseda.. ale nevidim zadani, tak nevim stoprocentne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
25.4.13 21:02

Já nevim.. jsem z toho zblblá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie