Obecná diskuze

• Otevřená skupina

Výměna zkušeností a receptů při bezlepkové dietě + dalších přidružených nesnášenlivostí. :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)

4341
11.6.14 17:47

Obecná diskuze

V tomto vlákně si povídejte jak je libo. ;) Recepty, prosím, vkládejte do oddělených vláken. ;)Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1069
11.6.14 21:21

@ZItu Tak jsem tu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
11.6.14 21:26

@Saryna Super. :palec: Vítej.
Jak dlouho držíte bezlepek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
11.6.14 21:34

@ZItu Teprve tři týdny. Dceři to zjistili úplně náhodou z krve. Neměla vyloženě viditelné příznaky, snad jen únava a nepřibírá moc na váze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
11.6.14 21:34

@ZItu A jak vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
11.6.14 21:37

@Saryna Měsíc a půl. Jen se mi k celiakii objevily ještě alergie, tak je to takové veselejší - hlavně hledat jídla, co můžu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
11.6.14 21:38

@Saryna Ale jestli je dcera dvouletá, tak si na tu dietu zvykne rychle. :) U starších s tím prý bývá někdy problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
11.6.14 21:44

@ZItu už jí bude 8 let, takže je to horší, ale ona byla mlsná vždy, takzle jsem vždycky musela vymýšlet, co mi vůbec sní a teď je to stejné.
To je nanic, že toho máš víc. A měla jsi nějaké potíže? Každý to prý má jinak. My jsme ještě nebyly na gastru až v létě, brali ji krev na genetiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
11.6.14 21:51

@Saryna Tak to se omlouvám, brala jsem to podle podpisu. ;) Ale dáte to, je to jen o zvyku a najít si nějaký svůj systém. :) Hodně pomůže, jestli jí ve školní jídelně, tak pokud tam jsou oni ochotni vyjít vstříc. :)
Já už to mám dané i z gastra. Dlouhodobé žaludeční a střevní problémy - průjmy, nadýmání, bolest v oblasti žaludku, občas i zvracení, pak jsem měla období, kdy jsem rychle zhubla a poslední půlrok jsem byla naprosto bez energie, pořád unavená, ospalá. Jen mě pořád doktoři posílali od čerta k ďáblu a vyšetření na celiakii jsem si musela skoro vydupat. Ale samotnou by mě to taky nenapadlo, že by to mohlo být zrovna toto. Navedla mě na to sestřenka, když říkala, že jí brali krev pro podezření na celiakii a jestli by moje problémy nemohly souviset s tím samým.

Edit: hodně se mi v tom posledním půl roku zhoršily i vlasy - začaly rapidně padat a rozhodilo mi to i hormony ( MS jednou 2×-3× do měsíce nebyl problém ). V mezičase ZP - i to prý s tím mohlo souviset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
11.6.14 21:57

@ZItu to tě zmátl podpis, já mám syna 2,5 roku :D To sis teda zdravotně „užila“ podobné příznaky má i můj manžel, ale jemu v testech celiakie nevyšla a je mi to docela divný :nevim: fakt jsem myslela, že to bude mít taky. Taky ti dělali genetiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
11.6.14 22:02

@Saryna No jooo, však je to modrý metřík - pardon. :mrgreen: Mě to už nějak nemyslí dneska.
Užila, ale už je konečně o něco lépe. :) Spousta problémů vymizela a další ustupují. :) Ano, také mi dělali genetiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
11.6.14 22:03

@ZItu myslím, že by mohl mít i nějakou jinou potravinovou alergii, ale jeho někam dokopat po doktorech… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
11.6.14 22:07

@Saryna Může to být i něco jiného. Ono se dá vysledovat, co mu dělá problém, ale je to na dlouho. Jinak dokopat chlapa k doktorovi, to znám. Mám doma to samé - dostat ho k doktorovi, to už je snazší narazit někde venku na zlatou žílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
11.6.14 22:11

@ZItu to máš pravdu :mrgreen: No zítra chci jít zase do zdravé výživy a zase zkusit něco nového. Dnes jsem jí koupila amarantové kroužky s karamelem a ani to jí nejelo a nám všem to chutnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
11.6.14 22:15

@Saryna Přemýšlím, co by jí mohlo chutnat. Jaké chutě má ráda? Zkusila bych Ti podle toho trošku poradit. ( Čokoládu, sušenky, bonbony nebo třeba oříšky, sušené ovoce, či něco úplně jiného? ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny