Obecná diskuze

• Otevřená skupina

Výměna zkušeností a receptů při bezlepkové dietě + dalších přidružených nesnášenlivostí. :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
12.6.14 07:15

Tak jsem tu, pridala jsem nejake recepty, dovolila jsem si extra zalozit vlakno „cukrovi“. dala jsem jen delikatesy, takove ty nicmoc si kazdej muze vygooglit. Pridfam jeste ty knedliky, ale nejdriv si to zkusim odvazit, myslim, ze muj recept „prisypavej, dokud to nema optimalni konzistenci“ moc lidem nepomuze :-)

dovolim si pridat jeste vlakno na „tipy na nakup“ a „triky pri vareni“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.6.14 07:29

@ZItu hele založila jsem to cukroví a pak jsem si všimla, že ostatní vlákna jsou formulována jako „recepty - něco“. tak jsem to chtěla editnout taky tak, aby to mělo jednotnou formu, ale nejde mi to. Zkusíš to jako moderátor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.6.14 07:32

Ještě jsem přidala „výhody pro děti s BZL dietou“. Z míéjí předchozí diskuse jsem zjistila, že lze mít nějaké příspěvky na péči, ale nevěnovala jsem tomu pozornost, protože u nás má dietu manžel. Ono to teď už stejně bude jinak. Ale pokud to někdo řeší, ať se tu podělí, informace se mohou hodit
(když si někdo projde 80 STRAN TÉTO DISKUSE, tak tam něco najde)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
12.6.14 09:46

@Pudloslava Super, :palec: JJ, co půjde, to přepíšu. Jinak schvaluji veškeré inovace. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
12.6.14 09:49

@Pudloslava Tak jsem se spletla - diskusi bys musela smazat a napsat název znovu, editovat to nejde ani mě. Nevadí, nech to tak, myslím, že přehledné to je. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
12.6.14 09:50

Ahoj. Tak u nás má celiakii manžel už čtyři roky takže vařím denně a teď máme 4měsíční dcerku, takže se bude taky testovat zda to nezdědila po tatínkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
12.6.14 09:53

Ahoj @vikintha. Tak to už jste ve vaření zběhlí. :) Budu držet pěsti, aby se to malé vyhnulo. Od kdy máte dávat lepek? Vím, že doktoři si v tom strašně protiřečí a co doktor, to jiný názor a termín. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
12.6.14 10:06

@ZItu No jo vařím manželovi i do práce takže pořád a už mi dochází nápady. Jinak zatím jen kojim a ještě jsme se o přikrmech nebavili tak uvidím jaky bude postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
12.6.14 11:33

@vikintha A manžel má jen celiakii nebo má kombinaci?
Já jsem zatím bezdětná, ale co jsem se bavila s dr., tak jeden mi říkal, zavádět lepek v půl roce, další až v roce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
12.6.14 11:48

@ZItu manžel má celiakii nejhoršího stupně a alergii na smetanu a kravské mléko. Takže co se týče lepku tak mu vadí i koření které není uplně bez lepku. Dr. mi říkala, že ji vezme pak krev a uvidí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
12.6.14 12:44

@vikintha Chudák. Ale žel vím, o čem mluvíš. Mě zjistili celikaii a do toho ABKM, vajčenou bílkovinu a soju. Já, podle dr., také nesmím ani stopové množství lepku. Občas si připadám, když běhám po obchodě a vše čtu, jak magor. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
12.6.14 13:13

Holky, mám na vás dotaz. Jak to máte s pochopením rodiny, kteří toto omezení nemají? U nás je to u některých příbuzných ( žel i kamarádů ) děs a hrůza. Nemám moc sil vysvětlovat a vyvracet jejich domněnky, že ten kousek přece nevadí a že té smetany tam je lžička, že moukou to bylo jen poprášené, atp. Setkávám se i s názorem, že je to jen můj výmysl, protože tohle jsou dětské nemoci, ze kterých se vyroste. Máma také dlouho nemohla pochopit, protože v dětství jsem nikdy prý netrpěla nechutenstvím, častými průjmy, atp. Bohužel ani můj muž to pořádně nechápe, i když se mi snaží hodně pomáhat. Ale pořád mi říká, že když přeci nemám žádné problémy, tak mi ta trocha nemůže vadit ( toto je konkrétně na mléko, vejce a soju ), lepek pochopil docela rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
12.6.14 13:39

@ZItu Bez lepku se dá nějak ještě žít ale bez těch vajíček a mlíka a pod. si to už neumím představit to musí být strašně těžké:-( Jinak u nás v rodině už to všichni chápou, ale ze začátku to bylo uplně to samé hruza. Nejhorší je to když jdeme nějak na návštěvu, lidi s tím zkušenosti nemají a i když se strašně znaží mu něco upect, uvařit tak stejně je vždycky neěco co nakonec nemůže nebo jim vubec nedochází, že vše musí být naprosto čisté a nejde jedním nožem krájet normalní chleba a neco bezl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.6.14 13:48
@vikintha píše:
@ZItu No jo vařím manželovi i do práce takže pořád a už mi dochází nápady. Jinak zatím jen kojim a ještě jsme se o přikrmech nebavili tak uvidím jaky bude postup.

to jsme taky na imunologii resili, decko se ma testovat 2×, snad v roce a ve trech-v tech trech se to definitivne vylouci. to se samozrejme tyka nezpriznakovych deti.
lepek zavadet normalne od 4 do 7 mesice. Mam taky ctyrmesicni, zrovna jsem dala bramboru, ale lepek tak do mesice taky dam- zrejme uvarim krupicku z vody a dam do toho NC. mame taky ABKM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.6.14 13:50
@ZItu píše:
Holky, mám na vás dotaz. Jak to máte s pochopením rodiny, kteří toto omezení nemají? U nás je to u některých příbuzných ( žel i kamarádů ) děs a hrůza. Nemám moc sil vysvětlovat a vyvracet jejich domněnky, že ten kousek přece nevadí a že té smetany tam je lžička, že moukou to bylo jen poprášené, atp. Setkávám se i s názorem, že je to jen můj výmysl, protože tohle jsou dětské nemoci, ze kterých se vyroste. Máma také dlouho nemohla pochopit, protože v dětství jsem nikdy prý netrpěla nechutenstvím, častými průjmy, atp. Bohužel ani můj muž to pořádně nechápe, i když se mi snaží hodně pomáhat. Ale pořád mi říká, že když přeci nemám žádné problémy, tak mi ta trocha nemůže vadit ( toto je konkrétně na mléko, vejce a soju ), lepek pochopil docela rychle.

tak v nasi sirsi rodine se v kratke dobe po sobe diagnostikovala celiakie u trech vzajemne nepribuznych osob. Problem by byl asi s mymi rodici, kteri potaji davaji segrinym detem maso (ona je vegetarianka) a pak se chlubi, jak jim to jelo. Ja jim ale svoje deti nedavam hlidat, cili to neresim. Kamoska ale mela decko alergicke na psenici, mleko a vejce a to vzdycky dostalo od tchyne babovku, protoze co to je za nesmysly a kdo to kdy slysel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny