Obecná diskuze

• Otevřená skupina

Výměna zkušeností a receptů při bezlepkové dietě + dalších přidružených nesnášenlivostí. :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65205
14.6.14 14:44

@Saryna My už jen podle potíží, ale zrovna se objednala na konec června, má dost potíže. Je čerstvě plnoletá, půjde sama. Já jsem slyšela, že se od biopsie u malých dětí ustupuje, ale to by měly být hodnoty v krvi alespoň 10× vyšší než je norma. Vyžaduje to tak např. i VZP oro příspěvky, jinak celiakii neuzná. Já si myslím, že ta biopsie je spíš taková jistota. Co čekat těžko říct, každý doktor to má jinak. Spíš se bude jen ptát a hlavně si nachystej případné otázky ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
14.6.14 15:36

@vokishka ona měla protilátky 120, takže nám mudr řekla, že už to je prokázaná celiakie. Jen teda nikomu z rodiny dál nevyšla, tak nevíme po kom to vlastně má :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.6.14 15:58
@Saryna píše:
Ty jsme ještě neměli, zkusíme :mrgreen: Dnes jsem konečně u Katky slavila úspěch s bezlepkovou sušenkou-objevila jsem trubičky Alaska, oříškové, čokoládové a smetanové a chutnají ji :palec: Tak jsem ráda.

Ty taky kupujeme pro syna a ještě i bezlepkovou musli tyčinku (tu jsem ale viděla zatím jen v Albertu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
15.6.14 18:24

@Saryna Ahoj. Tak mě napadlo, zkoušeli jste BZL sušenky od Zemanky? Mají ( nejen ) pohankové s čokoládou a jsou výborné. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
15.6.14 21:06

@ZItu to jsme ještě neměli. Zkusíme… A kde je kupuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
15.6.14 21:14

@Zizalka @ZItu S tou naší mlsnou holkou je to děs. Málo čím se jí zavděčím. Ale potřebuju, aby jedla. Je jako chroust :( Tak zkouším vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.6.14 21:17

@Saryna

Taky mám hroznýho hubeňoura. Ale jídlo naštěstí normálně jí… Maso, omáčky a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.6.14 21:18

Akorát to pečivo nějak nemáme stále vychytaný. To, co jsem upekla, mu většinou nechutnalo.
Zatím je stále převážně na rýžových nebo kukuřičných sušenkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
15.6.14 21:22

@Zizalka U nás to pečivo taky nic moc. Koupený vůbec a to co jsem upekla, tak jí před konzumaci rozpékám v mikrovlnce, aby bylo vláčnější, ale to ho zase mu sí sníst hned, jinak to nevydrží. Jen co jsem pekla sladké, tak bylo vláčné a to bylo z té koupené směsi na bábovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.6.14 21:30

Sladké mu celkem chutná, to máme vychytaný třeba kynutý koláč na plech s ovocem nebo tvarohem. Z bábovky nám už několikrát zvracel (čert ví proč), takže už ji raději neděláme.
Pak má rád šlehačkovou roládu. Dělám buď úplně bez mouky nebo s trochou Doves Farm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
15.6.14 21:45

@Saryna Ve zdravé výživě, případně na netu. Ale mají i v Globusu, Albertu, tuším, že snad i v některé Bille je mívají.
@Zizalka U nás je pečivo také „za trest“. Minule jsem pekla veku a byla jak beton ( jedla jsem ji nakonec jen já a pes - té chutnala :mrgreen: ). A kupované mi moc nechutná. Tuhle jsem si koupila kmínový chleba od Bezglutenu a měla jsem pocit, že žvýkám montážní pěnu. Takže kukuřičné chleby u nás hrají prim. :D
Sladké tak nějak vychytávám, to si upravuji recepty, co jsem pekla dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
15.6.14 22:13

@Zizalka @ZItu No s tím sladkým je to nejjednodušší. U toho aspoň vím, že to sní. Problém je, že v buchtách jí jen mák a ovoce nebo tvaroh vůbec. Já to pečivo už ani snad kupovat nebudu, protože ho nejí. Myslíte, že se vůbec někde dá koupit BL pečivo, které není balené ve vakuu?? Nebo jsou na to normy a musí být balené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
15.6.14 22:16

@Saryna Jít by to mělo, jsou i místa, kde jsou přímo BZL pekárny - jedna je tuším v Praze. Ale hodně záleží, odkud jste. My třeba v UL máme taky pekárnu, kde občas najdu něco nebaleného BZL, ale je to hodně málo - moc lidí to nekupuje. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
15.6.14 22:18

@ZItu A asi je to pečivo lepší než ve vakuu ne? Já jsem z Pardubicka. Zatím jsem nic neojevila, jen v Sázavském pekařství mají chlebík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
15.6.14 22:22

@Saryna JJ, je lepší. Hlavně mám pocit, že je tam i méně stabilizátorů a všech těchto sajrajtů, co to udržují čerstvé x měsíců.
Když na něco narazím v okolí Pardubic, tak dám vědět. V tuto chvíli mě nic nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny