Obecná diskuze

• Otevřená skupina

Výměna zkušeností a receptů při bezlepkové dietě + dalších přidružených nesnášenlivostí. :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1069
15.6.14 22:24

@ZItu Díky :* Tak zatím dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.6.14 07:53

Recept na jednoduchy a dobry mufiny jsem dala do vlakna (ty brumici)

jinak mame doma prvne mantlerku, svagrovka koupila prochazejici za 40 a fakticky je lepsi, nez jizerka, nema tu pachut. Konzistence je teda taky takova skrobova. taky mam konecne guar gumu, tu zkusim do nejakyho cukrovi. a jakousi skrobovou vajecnou nahrazku, tak ta je samozrejme uplne na houby, ja si to myslela, proste prodanej skrob za 400 kc/kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
16.6.14 10:01

Holky, chci se zeptat…jezdíte některá nebo vaše děti s celiakií do lázní???Prý se jezdí do Karlových Varů. Máte s tím zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.6.14 15:41

@Saryna uz jsem chtela napsat, ze jo, ale my jedeme na ekzém :-)

podivej se do indikacniho seznamu: http://www.lecebne-lazne.cz/…is-final.pdf
na celiakii mas indikaci XXIII/2 a můžete do františkových, karlových varů, kynžvartu a Luhačovic.
s dětmi jedeš zadarmo jako doprovod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
16.6.14 18:20

@Pudloslava Já myslím, že doprovod je zdarma jen do 6 let :think: Syn má astma, tak jezdí, tak bych pak potřebovala, aby jeli společně. Musím to zjistit. Možná ten Kynžvart :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.6.14 18:33
@Saryna píše:
@Pudloslava Já myslím, že doprovod je zdarma jen do 6 let :think: Syn má astma, tak jezdí, tak bych pak potřebovala, aby jeli společně. Musím to zjistit. Možná ten Kynžvart :think:

my taky zvazujem ten kynzvart, tak se trebas potkame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
16.6.14 20:56

Ahoj holky. Napišu vám recept na bezlepkový chleba pečený ve formě v troubě, který se zaručeně povede a je výborny. Peču pořád a manželovi moc chutná. A co se týče těch kupovaných tak ten bezgluten je fakt samá guma, ale my jsme to ze začátku když jsme ho kupovali řešili tak že jsme ho přihřáli buď v troubě a nebo v toustovači a byl o moc lepší, a nebo nejlepší udělat z něho tousty a zvlášt dětem tousty chutnají ne? Co se týče kupovaných chlebů tak lepší je od značky schar, ale je dražší:-( U nás těď do zdravé výživy dovážejí na objednávku čerstvé pečivo (chleby, rohlíky, různé housky, šátečky, koláče atd…) a od normálních nejdou rozeznat, takže super, že ta možnost je já si vždycky objednám větší množství a naplním mrazák. Takže snad Vám trošku pomůžu a bude Vám líp chutnat. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
16.6.14 21:12

Tak máte tam ten recept tak můžete vyzkoušet. Samozdřejmě nevydrží týden, nejsou tam ty různe stabilizátory a pod., ale vždy ho zmrazím a pak už jen vytahuji na každý den sáček a je hezky čerstvý. Dobré chutnání:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
16.6.14 21:21

A ještě jsem přidala knedlík, který je taky úžasný (dokonce ho manželovi chlapi v práci závidi:-) ) a zatím se mi vždy povedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
16.6.14 22:38

Hezký večer, holky. :)
Tak jsem pekla bezlepko-bezmléčno-bezvajo dort… těsto je kapku tužší, krém se mi pěkně zdrcnul, ale chuťově je super. :) Zítra dodám recept, zatím posílám jen foto. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
17.6.14 06:49

@ZItu @vikintha Holky dobré tipy :palec: Budou se hodit.
@Pudloslava Já ještě s lázněmi musím počkat, až budeme mít po první návštěvě gastra. Pak uvidím, zda jí vůbec lázně dají. Nevím, jak to s tím je. Syn jezdí od 3 let s astmatem a s lázněmi nebyl problém, ale tohle je úplně jiná diagnóza, tak nevím, jak to pojišťovny hradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
17.6.14 07:18
@ZItu píše:
Hezký večer, holky. :)
Tak jsem pekla bezlepko-bezmléčno-bezvajo dort… těsto je kapku tužší, krém se mi pěkně zdrcnul, ale chuťově je super. :) Zítra dodám recept, zatím posílám jen foto. ;)

no tak to me teda rozhodne zajima, vypada uzasne.
premyslela jsem, jak by chutnalo, kdybych zamichala zajice do nejakyho tuku napeceni (typu hera)

zkousela jsi to no-egg? me svagrovka koupila jakousi vajednou nahrazku ze skrobu - podle me to je proste normalni skrob prodavanej 400 kc/kg. psali tam naslehat a teda nhevim, jak dlouho bych to musela slehat, bylo to jak voda. myslim, ze reva se to jmenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
17.6.14 07:20
@vikintha píše:
A ještě jsem přidala knedlík, který je taky úžasný (dokonce ho manželovi chlapi v práci závidi:-) ) a zatím se mi vždy povedl.

knedlik delam podobne, a korat to kydnu kynout do silikonoveho korytka a pak to delam 10 minut v mikrovlnce - doporucuji vyzkouset, uzasne to usetri praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
18.6.14 22:05

Holky, omlouvám se, ale nestíhám. Vím, že jsem slíbila vložit recept. Polepším se, slibuji. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
25.6.14 18:22

Teda za ty knedlíky moc děkuju, já jsem vždycky kupovala hotovou směs od Novalimu myslím a teď mi najednou došla, měli jsme svíčkovou a chlap k tomu dostal těstoviny :oops: :oops: :oops: no nestěžoval si ale… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny