Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pettule, jestli chceš můj recept na tu superrychlou hořčičnou omáčku „dle Mafiny“:
tak maso (kuřecí řízky nebo vepřové - my dnes měli vepřové kotletky bez kosti) osolit, opepřit, opaprikovat a na prudko osmahnout na trošce olivového oleje a pokud máš vepřové maso, tak trochu dodusit (podlít malinko vodou, aby změkly asi tak 10 - 15 minut. Pak maso vyndáš a do výpeku (proto na začátku jen trošičku toho oleje) přileješ smetanu nebo šlehačku a přidáš klasickou plnotučnou hořčici. To už stačí jen přivést k varu a rozmýchat.
Brambory jen pořádně umyju kartáčkem, nakrájím i se šlupkou na stanradně velké kousky a na pařáku vařím asi 15 až 20 minut, dokud nejsou měkké. Na talíři maso, brambory ve slupce a omáčku ozdobím jarní cibulkou a je to super! Dnes jsem to zvládla připravit za 20 minut o s rajčatovo balsamicovým salátem a dortem tiramisu. Jen na to tiramisu mi manžel našlehal šlehačku a mascarpone ![]()
Já dnes dělala dunšeou mrkev taky envím co pořád vařit zvlášt když sny nejí maso chlap by zas mohl jen maso tka kolikrát vařím dvě jídla ![]()
Dneska máme pečeného lososa na másle se zeleninou a brambory. Teprve budeme obědvat, protože tady máme celý den řemeslníky a měla jsem odpojenou troubu. ![]()
Dneska máme pečeného lososa na másle se zeleninou a brambory. Teprve budeme obědvat, protože tady máme celý den řemeslníky a měla jsem odpojenou troubu. ![]()
Včera byly francouzský brambory, dneska kuřecí prsa (jako přírodní řízek, když je ta neděle
) a k tomu jsme na farmářských trzích koupili dobrej chleba
.
Mafina5: díky a rozhodně vyzkouším. Stejně zase netušim co budu vařit zítra, tak asi ty řízečky.
OK dám, mě to bude chutnat určitě, nevim jak tomu našemu mlsounovi, snad jo ![]()
jéé to je fajn téma, taky mám pořád dilema, co vařit…
dnes špenát s pečeným masem a knedlíkem…zítra asi zapečené těstoviny a rajčatový salát ![]()
My dneska měli jen bramboračku s houbama a zítra ráno jdeme zase na houby, protože si přítel vymyslel bramborák plněnej směsí s vepřovýho masa a hub, bude to pracný jak „prasátko“, ale slíbil, že mi pomůže ![]()
Mafina5: tak jsem udělala řízečky předevčírem z kuřecího a včera z vepřového a bylo to moooc dobré, drahouškovi to chutnalo taky, prý jak z restaurace
. Dnes se hodlám patlat se svíčkovou, tak snad to dobře dopadne, dělám ji totiž poprvé.
Sharane2006: to by mohlo být taky dobrý, akorát nějak nemam čas jít na ty houby ![]()
Tak to jsem moc ráda, že vám to chutnalo.
Jo a na svíčkovou se taky pořád chystám a zatím jsem nenašla odvahu. Tak dej vědět, jak se povedla, jak jsi ji dělala a jak to bylo pracné. Mám z toho pořád pocit, že je to dost složité a časově náročné jídlo. Ale je pravda, že nad svíčkovou není
My ji měli na svatbě a teď budeme mít 2. září 10. výročí, tak bych se o ni mohla pokusit ![]()
Tak když nemám tolik času, dělám sekanou s brambory. Kupujeme kuřecí mraženou z KT drůbežáren, zmrzlou ji šoupnu na plech, podleju a na hodinu dám do trouby. K tomu buď uvařím brambory, udělám šťouchané nebo je šoupnu do trouby k sekané. Super rychlé