Oběd - rychlý, snadný a dostupný recept

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11502
25.8.10 19:02

Tak svíčková konečně hotová, s dítkem za zadkem je to celkem pracné, pořád chtěl na ruku. No myslím si, že ujde, sice to zatím není jako od maminky, ale možná časem bude. Dělala jsem ji tak, že jsem si dala do hrnce smažit cibulku na oleji, přidala jsem přiměřeně mrkve, celeru a petržele, na to maso, osladit,trochu soli, podlít vodou a nechat dusit s novým kořením a bobkem, pak jsem maso s kořením vyndala, zeleninu rozmixovala, přidala jsem smetanu, vodu a zahustila jsem to moukou popř. světlou jíškou, dochutila a vrátila maso. Ještě mi zbývá udělat knedlík, ale ten bude asi až zítra až malý bude spát a aby byl čerstvý, brusinky a šlehačku taky máme tak snad to bude tomu našemu mlsounovi chutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
25.8.10 19:03

Taky jsem se jí celkem bála, ale nebylo to tak hrozný jak jsem si myslela a pracný taky ne, takže přeji taky úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
25.8.10 19:54

A s masem jsi předtím něco dělala? Špikovala, nakládala nebo tak něco? Dělalas to z pravé svíčkové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
26.8.10 10:25

knedlík

Dobrý den,
a jak děláte knedlík? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
26.8.10 10:38
Mafina5 píše:
A s masem jsi předtím něco dělala? Špikovala, nakládala nebo tak něco? Dělalas to z pravé svíčkové?

Masa jsem měla o málo, nějak jsem to neodhadla, ale nic jsem s ním nedělala a z pravé svíčkové to také myslím nebylo (bylo to nějaké libové vepřové, už ani nevím co jsem kupovala :oops: ), takže jsem ho nakrájela na kostičky a vložila ho k zelenině dusit, jenže jsem si pak blb řekla, při vyndavání těch kostiček, že jsem ho mohla vložit celé a pak nakrájet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
26.8.10 10:42
maluvka píše:
Dobrý den,
a jak děláte knedlík? :wink:

Knedlík dělám z půl kila hrubé mouky, sáčku sušeného droždí na půl kila mouky (nebo půl sáčku na kilo mouky), lžičky soli, 1 vejce a 250 ml vlažné vody nebo mléka. Pokud dělám z kila, tak dávky zdvojnásobuji. Smíchám v těsto a nechám vykynout, pak uhnětu bochánky a z nich šišky (nechám chvíli odležet a vykynout), které dám vařit do vody s olejem cca 7,5 minuty z každé strany, takže celkem 15 minut. Po vyndání se knedlík musí buď propíchnout nebo ihned nakrájet na plátky aby se nesrazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
26.8.10 10:57

děkuji moc za odpověď, vyzkouším:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
26.8.10 11:52

není zač, ať se podaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
2.9.10 11:05

Ahojky,já mám taky problém co pořád vařit,naštěstí jsem začala kupovat takové ty malé recepty za 6 Kč a tam sem se již několikrát inspirovala.takže třeba těstoviny se sýrovo-špenátovou omáčkou s kuřecím masem a žampióny,zapečené brambory,včera sem dělala domácí pizzu,pak mám strašnou chuť na plněné knedlíky se švetkami a mákem,dále máím v plánu čočku s uzeným,Pstruha s bramborem a salátem,nedávno byla polévka s domácím kapáním,nebo miluji znojemskou omáčku s rýží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
8.9.10 17:57

hm a hlavně, že já mam doma plno takových časopisů!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martitis
25.10.10 21:53

svíčkova

moc zdravim pokud mohu poradit ja dělam svíčkovou rychlovku koupim halali naleji na osolené maso (maso nechavám v celku nic nekrajim) přidam na kolečka cibuli ,podravku a dám do trouby upícta když je to upečeny maso vyndam a zeleninu rozmixuju přidam masox zahustim moukou a přidam šlehačku a je hotovo .Skoro se to nemusí dochucovat tak to se mi libí

• Citovat
  • Upravit
kanibalka
8.11.11 10:19

presne

ten problem mam dost casto

• Citovat
  • Upravit
48576
8.11.11 10:27
martitis píše:
moc zdravim pokud mohu poradit ja dělam svíčkovou rychlovku koupim halali naleji na osolené maso (maso nechavám v celku nic nekrajim) přidam na kolečka cibuli ,podravku a dám do trouby upícta když je to upečeny maso vyndam a zeleninu rozmixuju přidam masox zahustim moukou a přidam šlehačku a je hotovo .Skoro se to nemusí dochucovat tak to se mi libí

no fuj t se nezlob ale to ze svíčkovou má společnej jen název.Maso získá chut z čerstvé zeleniny.jednou sem tohle halali svíčku jedla a fakt to teda nemá ze svíčkovou nic společného.Cenově ta zelenina vyjde na stejno a nakrájet taky není žádná práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
8.11.11 10:30

Nejlepi co muze byt:D spagety alio olio ( psano foneticky :-D )
Doba pripravy 15 min
Ingredience, spageti, cesnek, olivovy olej, sul, pepr, armezan a petrzel.
Spagety uvarit, na panvi platky tak ze 4 strouzku cesneku lehce podusit na oliv oleji aby zmekly, nesmi zhnednout!!! Smichame spahety s cesnekem, pridame jeste olivovy olej(aby byly takove masne) nadrobno nakrajenou petrzelku, sul, pepr a posypeme parmezanem!!! Muzeme k cesneku na panvicku i pridat na kolecka nakrajnou feferonku a tay ji lehce podusit!!
V italii nejoblibenejsi jidlo a u nas doma taky, muzes pak pridavt i jine ingredience, treba nakrajene ancovicky, hribove ci lanyzove pesto nebo kaperi ci grilovany nalozeny lilek :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
6.9.12 13:59

Prosím pomoc… :-) Mám strašný hlad.. :mrgreen:
Doma - koktejlové krevetky, rýže, brambory, hlíva, mražená zelenina…
Napadá vás něco co by se dalo z tohodle uvařit? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport