Oběd pro roční holčičku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1561
16.10.12 12:59

Oběd pro roční holčičku

Ahoj holky, poraďte nějaký dobrý oběd spolu s receptem pro roční holčičku, já nikdy moc na vaření nebyla, ale teď už samozřejmě být musím. Něco co máte doma osvědčený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
16.10.12 13:02

Mrkev, brambory, maso:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
16.10.12 13:08

Tak to ještě zvládám. To vařím taky. Ale není maso jako maso že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
16.10.12 13:08

Mám 13 měsíční dceru a ta teda už jí s náma co vařím pro celou rodinu, jen teda míň solím, kořením, snažím se používat minimálně tuk, ale jinak jí vše má ráda třeba jak se vaří ve školní jídelně kuře se zeleninou a vařeným bramborem, rizoto, boloňské špagety, koprovku, dušené maso se zeleninou, žemlovka jí chutná atd. vařím normální jídla co běžně, jen to okořením, aby to mohla, včera jsme měli smažený sýr, to nemůže, tak jsem jí mimořádně vařila separé oběd a to měla v páře dělanou zeleninu, dětskou šunku a brambory. Dneska měla květákovou polévku a to jídlo od včera jí zbylo. Má ráda fazolovou polévku, celkově luštěniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.10.12 13:10

Synovi je 11 měsíců a má rád rizoto, někdy udělám „rizoto“, ale místo rýže dávám kuskus. Moc mu chytnal kuskus se špenátem, krůtím masem a jogurtem. Dál br. kaše s masem a brokolicovým pyré…

• Citovat
  • Upravit
1561
16.10.12 13:11
Tak to jsi zdatná kuchařka, to asi jen vaříš ne? Já jí zeleninu vařím vždy ve vodě, ale je fakt, že by byla lepší jen na páře.
@IvkaH píše:
Mám 13 měsíční dceru a ta teda už jí s náma co vařím pro celou rodinu, jen teda míň solím, kořením, snažím se používat minimálně tuk, ale jinak jí vše má ráda třeba jak se vaří ve školní jídelně kuře se zeleninou a vařeným bramborem, rizoto, boloňské špagety, koprovku, dušené maso se zeleninou, žemlovka jí chutná atd. vařím normální jídla co běžně, jen to okořením, aby to mohla, včera jsme měli smažený sýr, to nemůže, tak jsem jí mimořádně vařila separé oběd a to měla v páře dělanou zeleninu, dětskou šunku a brambory. Dneska měla květákovou polévku a to jídlo od včera jí zbylo. Má ráda fazolovou polévku, celkově luštěniny.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
16.10.12 13:12

A miluje vývary všechny :kytka: ale to každé dítě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
16.10.12 13:12

Od roku jí normálně s náma to co jíme my, akorát méně solím a kořením, my si to dochutíme až na talíři.
Takže normálně omáčky (s těstovinama, rýží nebo knedlíkem), maso s těstovinama, rýží nebo bramborem, špenát, pečené kuře, zapečené těstoviny nebo zapečené brambory, květákový mozeček, dušená játra s rýží, dušený kel, dušenou mrkev, luštěniny, polívky, špagety, rizoto…

Příspěvek upraven 16.10.12 v 13:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
16.10.12 13:13
Ta naše taky, ty já právě dělám skoro pořád, hodně husté a hodně masa. TAk to chce změnu.
@IvkaH píše:
A miluje vývary všechny :kytka: ale to každé dítě ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
16.10.12 13:14

Dělám dětskou svíčkovou a rajskou (obě velký úspěch)
Svíčková:
na olivovém oleji osmahnu cibulku, přidám nastouhanou mrkve, petržel a celer, lehce osmahnu, zaleju vodou, přidám bobkový list, nové koření a dusím do měkka. Poté vyndám koření, propasíruju nebo rozmixuju, když je potřeba, zjemním trochou mléka, dávám k tomu uvařené králičí maso a těstoviny.

Rajská:
Dám vařit hovězí maso, spařím rajčata, oloupu, nakrájím a dám dusit (místo vodou zaleju vývarem masa). Po uvaření rajčata propasíruju, přidám bazalku, trochu cukru a zase podávám s masem a těstovinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
16.10.12 13:15
@RadkaOR píše:
Tak to jsi zdatná kuchařka, to asi jen vaříš ne? Já jí zeleninu vařím vždy ve vodě, ale je fakt, že by byla lepší jen na páře.

mám hotelovku měla bych něco umět uvařit :D jinak musela vrátit maturitní vysvědčení :mrgreen:
Neboj i ve vodě vařím ne jen v páře.
u nás se vaří většinou je to na dva dny
co vy tak doma vaříte? Něco přece jo, když to přizpůsobíš, aby to mohlo dítě, tak jí to můžeš dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
16.10.12 13:17

Já od cca roka malýmu už nevařím moc separé a jí s náma…
má rád lososa s bramborama a zeleninou nebo kuřecí závitek (šunka, eidam, mražená zelenina) s kaší, vepřový v mrkvi, špagety s rajčatovou omáčkou a kuřecím masem… nepoužívám jiné koření než sůl a česnek, občas mu něco dochutím kořenící směsí Horalka (sušená kořenová zelenina)…
lososa a závitek mu dělám v parním hrnci… v tom jsem mu taky dělávala hodně různé směsi (maso na malý kousíčky, nastrouhaná mrkev, rajče, hrášek, celer, kukuřice, brambory)… tu zeleninu jsem mu různě kombinovala, aby to pokaždý bylo trochu jiný :P
jinak má taky rád pečený kuře na zelenině (mrkev a celer), bylinkovou solí osolím jen maso a jemu dám maso do alobalu… pak má jen trochu osolenou tu zeleninu z toho našeho masa a k tomu brambory…
ale už kolikrát taky nevim, co bych pořád vařila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
16.10.12 13:17
Tu rajskou zítra udělám podle tebe. Je to docela jednoduché a máme ji rádi všichni.
@Janik101 píše:
Dělám dětskou svíčkovou a rajskou (obě velký úspěch)
Svíčková:
na olivovém oleji osmahnu cibulku, přidám nastouhanou mrkve, petržel a celer, lehce osmahnu, zaleju vodou, přidám bobkový list, nové koření a dusím do měkka. Poté vyndám koření, propasíruju nebo rozmixuju, když je potřeba, zjemním trochou mléka, dávám k tomu uvařené králičí maso a těstoviny.Rajská:
Dám vařit hovězí maso, spařím rajčata, oloupu, nakrájím a dám dusit (místo vodou zaleju vývarem masa). Po uvaření rajčata propasíruju, přidám bazalku, trochu cukru a zase podávám s masem a těstovinou…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
16.10.12 13:18

Rajska, koprovka, vyvary, masova rolada, karbanatky (bez pepre, cesneku a soli), rizoto, kuratko, kur. rizek, spagety, uz toho muze hodne a varim dost, miluje treba i rozmackany brambory a volske oko :) po hlavnim jidle, mu dam treba jeste trochu kompotu…a jak uz tu psaly holky, min pro nej solim a peprim apod. ty karbanatky jsem treba udelala jemu jen s kminem, majorankou odebrala a nam pak dochutila dal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.10.12 13:19

V roce jsem syna začala převádět postupně na naši stravu - samozřejmě nekořeněné, né ostré, smažené… apod. Ale zkrátka vařím tak, aby to mohl i on - v oblibě má špagety, rizoto, ratatouille, omáčky - svíčkovou, koprovku, rajskou, pečené kuře s rýží, dušenou mrkev s bramborem… a polévky - ty teda u nás jedou ve velkém a to sní jakoukoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí