Oběd pro roční holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17363
16.10.12 13:20

@RadkaOR my to nejíme…Pořád vařím malé zvlášť, takže je to bez soli. Ale jí šmakuje, tak jsem ráda.
Nám dělám klasickou rajskou z protlaku a zahušťuju perníkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
16.10.12 13:35

Holkdy a co třeba tak na ty špagety, já jsem byla do teď zvyklá dělat různé ostré masa, ale tak asi nejlíp s kuřecím pro malou. Ale čím to třeba dochucujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.10.12 13:38
@RadkaOR píše:
Holkdy a co třeba tak na ty špagety, já jsem byla do teď zvyklá dělat různé ostré masa, ale tak asi nejlíp s kuřecím pro malou. Ale čím to třeba dochucujete?

Špagety já dělávám z protlaku - dochucuju bazalkou a oregánem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
16.10.12 13:39

Bylinkama? Nebo kořením, který není agresivní. Bobkovej list, nový koření, bazalka, oregano atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
16.10.12 13:39
@RadkaOR píše:

jooo tak to jsme na tom stejně :mrgreen:
dělám kuřecí lehce osolený maso osmahnu na oliváči na cibulce a hodim k tomu rajčata, dochutim česnekem a bazalkou a dusim pod pokličkou, dokud se neudělá omáčka… pak na to dám strouhanej sejra…
nebo smetanovou omáčku… kuřecí maso osmahnu, přiliju smetanu, hodim tam brokolici a pak zahustim eidamem nebo mazacím sýrem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
16.10.12 13:40
Myslíš rovnou tam šoupnout protlak? No vlastně proč ne, my to taky jíme tak snad už můžei malá.
@gabi.design píše: Špagety já dělávám z protlaku - dochucuju bazalkou a oregánem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
16.10.12 13:41

Taky dělám buď z protlaku a nebo sýrovou omáčku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.10.12 13:42
@RadkaOR píše:
Myslíš rovnou tam šoupnout protlak? No vlastně proč ne, my to taky jíme tak snad už můžei malá.

Jojo, vybírala jsem teda bez soli. Po tom roce pak už i normálně solené.

Příspěvek upraven 16.10.12 v 13:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
16.10.12 13:43

TAkže hodně z vás už dává v roce do jídla smetanu? Kolik jí tam tak nelít aby to jídlo nebylo moc těžké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.10.12 13:44
@RadkaOR píše:

dělám normálně boloňskou máčku z hovězím masem, trošku osmahnu cibulku, přidám mleté maso, až se orestuje, přidám protlak nebo drcené rajčata a pak podliju vodou nebo domácím vývarem, dám malinko soli, pepře a oregáno a trošku česneku na dochucení. Nic víc nedávám. Kdyby to díky protlaku bylo moc kyselé, tak to trošku osladím. Ono chuť když to podliješ vývarem udělá ten vývar.
Já si chci udělat domácí vegetu (nasušit zeleninu a pomlet bez solí a přídavků) tak budu používat na dochucování tu domácí vegetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
@RadkaOR píše:
TAkže hodně z vás už dává v roce do jídla smetanu? Kolik jí tam tak nelít aby to jídlo nebylo moc těžké?

Já to dělávala od oka, vždycky toho bylo trochu - max. tak čtvrt kelímku, víc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074

Na těstoviny se dá prdnout cokoli, klidně i podušená rozmixovaná směs takřka jakýkoliv zeleniny a jak to šmakuje:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38937
16.10.12 13:53

Ja si ted zvykla pouzivat misto protlaku krajena rajcata v plechovce, je to mnohem lepsi nez protlak a chutna vic po rajcatech. Delam tak i rajskou a bolonskou majdu na spagety nebo tim potiram i pizza testo. Da se to i na rajskou polivku. Klukum to smakuje :D Jinak varim to co nam. Klidne davam i mlety maso, misto soli davam Solcanku, nam dosoluju na taliri. Dneska treba meli cuketove bramboracky a nez jsem dosmazila pro sebe, meli vylizane talire. Jsou jim 4r a 18.mesicu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38937
16.10.12 13:58

Smetanu (na vareni i zakysanou, ale misto zakysanky davam spis jogurt) davam od toho roka bezne. Oni jsou hodne omackovi, akorat do svickove jim davam bily jogurt, je s nim tak akurat nakysla a ma jemnou chut. Jinak maji radi koprovku, rostenou, rajskou, jatrovou omacku a taky chilli con carne (samo bez toho chilli :D to sypu az nam po tom, co klukum odeberu bokem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.10.12 15:21

Nejraději různé zeleninové směsy s přílohou - rizoto, jáhloto, špaldoto, zeleninový kuskus
jinak peču různé maso (ryba, kuče, králík) v troube se zeleninou, pod to jáhly, pohanku, rýži s trochou vody, rovnou to chytí chuť toho masa, je to bez práce.
květák nebo brokolice na mozeček
hovězím v mrkvi s bramborem a hráškem
zapečené brambory se zeleninou
luštěniny - cizrna na papprice, čočka, fazole v rajčatové omáčce s cuketou
těstoviny s omáčkou z rajčat a cukety

ochucuji bylinkama- bazalka, oregáno, petrželka, rozmarýn, trocha česneku, cibulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí