Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky, snad jo, díky moc!
Faktbych to jinak ani nehlásila, ale říkala jsem si, že tohle udělá znovuTak aby se to dál nestalo. Ale upřímně, kdybych věděla, co mne čeká, rozmyslela bych si to. Je to děs
Ne, nelituj toho! Pomohla jsi tím spoustě žen. Spoustě dalších potenciálních obětí.
Zakladatelko, nevím jestli se mi ji podaří zavolat, ale nedávno tu byl humbuk kolem deníčku dívčiny, která si taky něčím hrozným prošla, třeba by ti k tomu řekla něco.. co pomůže?
Jestli si pamatuju dobře tak šla se svou story ven, že to třeba někomu pomůže, tak snad se nebude zlobit že ji sem tahám..
Ráda jsem aspoň trošku pomohla. Možná by stálo za to se obrátit přímo na Bílý kruh bezpečí - odkaz je přímo na těch stránkách infovictims… Ve větších městech mají pobočky a v některých případech je možné si domluvit i doprovod k soudu, příp. nabízí terapeutickou pomoc. A určitě poskytnou odborné poradenství. Doufám, že toho pachatele odsoudí na hodně dlouho a Tobě přeji, aby jsi se dokázala s touto událostí alespoň částečně vyrovnat a žít život jako dřív. Může se to stát každé z nás a jsi moc statečná, že jsi to oznámila na policii a on nebude mít možnost pokračovat.
@Anonymní píše:
Enyf a Black0Swan děkuji vám!
Ahoj, ano já měla tady svůj deníček ale jen jeden den.
Jediný důvod proč jsem jej sem psala byl ten že vím že stejný osud jako já má i spousta ostatních žen které se bojí cokoli říci. Chtěla jsem aby si deníček přečetli a pochopili že vždy se vše otočí v dobré..
Jenže na můj deníček z 90% reagovali jen krá.. které v životě nic nezažily a rozebírali zda můj příběh je či není pravda tudíž jsem deníček smazala… Já se hloupými lidmi nezaobírám…
Zkráceně k mému případu, v patnácti letech jsem byla rok pohřešována. Byla jsem celostátně hledaná tudíž mne hledal i Interpol. Byla jsem držena rok v jedné budově kde mne neustále znásilňovali, bili a týrali. Před mýma očima byla zastřelena holka která tam byla se mnou…
Po roce tam URNA udělala zátah a já byla zachráněna..
Co se týče Tvé nejistoty…Já měla policejní ochranu půl roku. Interpol mi nabízel i změnu jména, veškerých dat a odstěhování ze státu ale to jsem odmítla. Co se týče soudu tak jsem zažádala že nechci být konfrontována s obviněnými…
Tedy takhle. Jedna část se řešila v Německu kde jsem nemusela o nic žádat a soud to bral samozřejmě. K soudu mne doprovázela policejní ochrana. U soudu byli jen advokáti a soudce…Já vypověděla, odvedli mne do bezpečí a pak si přivedli obviněné…Dostali kolem 12-15 let natvrdo.
To co se stalo v CR muselo řešit České zastupitelství. Když mne zvali k soudu tak jsem žádala jak jsem výše zmínila abych nebyla konfortována s obviněnými. Svou žádost jsem podávala z důvodu obavy o svůj život- Žádost mi byla odmítnuta tak jsem k soudu nešla. Písemně jsem se soudci vyjádřila jaké mám své důvody a pokud nebudou respektovat ochranu mé osoby tak se nedostavím…tudíž soud neproběhl…
Ano lítají pořád na svobodě, možná mou vinou ale já mám svůj život jen jeden a nikdo jej nebude ohrožovat jen proto aby si nasbíral body..
V naší republice to tak bohužel je že se myslí na ochranu hajz.. než na ochranu oběti…
Nedá mi to nereagovat na poslední příspěvek…myslím, že od onoho případu uběhlo již několik let a v našem tr. právním systému se leccos změnilo…nehledě na fakt, že nejvíce se ohrožuješ Ty sama, když na net zveřejňuješ tolik podrobností (nejen v této diskuzi), že případný pachatel má možnost si spojit 1 a 1. Neber to jako rýpání, spíš zamyšlení pro Tebe, jestli fakt děláš maximum pro zajištění svého bezpečí - zvlášť když píšeš, že jsou stále na svobodě…
@Black0Swan Korupce v nasem state je neustale..a nikdy neprestane.
Nemam obavy o svou osobu. Mam zmenene jak jmeno tak bydliste a nebyla jsem jedinou obeti dotycnych pachatelu…
Nejhorsi je kdyz clovek o techto vecech jen mlci. Pak ziji ostatni v naivite ze se nic v CR nedeje…
Ja o tohle nebudu tajit ani pred svymi detmi. Mozna si nekdo rekne ze jsem hloupa ale ja udelam cokoli aby si tim samym peklem neprosli i me deti.
A jediny duvod proc jsem tady svuj denicek smazala byl ten ze jsem tady cetla hodne pribehu kde zeny vse vzdavaji… Ja jen chtela rict ze jsem si prosla asi tim nejhorsim cim zena muze projit ale vydrzela jsem, bojovala a dnes jsem za to rada ze jsem svuj boj nevzdala. Jenze muj denicek spise komentovaly kravky ktere nevedi nic o zivote…
Příspěvek upraven 04.08.15 v 13:29
Krom toho jsem zminovala ze je to udalost stara 21 let…coz je velmi dlouha doba