Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj já tedy nevím, jak se to dělá, ale prijdemi logické, ze ten násilník tam být musí, když soudí jeho. A Tebe by měli někam schovat, třeba za sklo, pres které není vidět. Určitě bych si podala znovu zadost i k soudu, pro jistotu. Maximálně Ti řeknou, ze už to není třeba. Protože já když jsem byla kdysi u soudu jako svědek loupeže, tak jsem tam toho hajzla potkala, i když jsem policajtum predtim říkala, ze si to nepreju. Ale myslim si, ze ty jako obet bys tu ochranu mit.mela. No naštěstí jsem se preventivne zamaskovala a to jednak šátkem, aby si me nemohl zapamatovat a pak případně poznat - schovala jsem si všechny vlasy, a oblikla jsem si hnusne hadry ze sekáče, které jsem si pro tu příležitost speciálně koupila.
Žádost vypovídat jako utajený svědek.
Výslech pak probíhá „telefonicky“ z vedlejší místnosti.
No, policisté mi říkali, že před mým výslechem jej odvedou, přítomen bude jen jeho advokát a já budu jako „zvlášť zranitelná oběť“ vypovídat normálně v soudní síni ![]()
Bože, tohle asi nedám ![]()
A ta média? Když to bylo tenkrát v TV, ukázali mne na kamarách, jak jde za mnou a viděla to celá rodina i když jsem nechtěla, aby to někdo věděl, mamka se tenkrát léčila s rakovinou ![]()
To je mi líto, tohle už je přes čáru. Určitě bych žádost podala na soud, i ohledně vyloučení médií při vaší výpovědi. Posílám hodně síly.
Já ti jen přeju, aby ses držela a zvládla to, protože ten haj.. musí být potrestaný! Ty jsi teď velmi důležitá osoba.
Když přiložím zprávu od psychiatra, podám to na podatelnu, tak by to snad mohlo jít, ne? Kriminalista mi říkal, že na to mám ze zákona nárok a teď toto? ![]()
Ale děkuju vám všem!
Já to oznámila jen z toho důvodu, aby to neudělal znova! Jinak bych to neoznámila a kdybych věděla, co to bude obnášet, hodně bych si to rozmyslela! Děkuju za podporu. zuzkasim.
Čau, máš můj respekt.
Určitě si vem ssebou nějakou kamarádku co má vyřídilku, nebo někoho komu věříš, kdyby ses třeba potřebovala zašít na wc aby ti mohla přijít říct že už tam máš jít. Nebo aby šla říct případným novinářům že si výslovně nepřeješ být natočená.
Co zkusit vytahanou miniku s kapucí, řerné brýle a sehnat paruku nebo příčesek opačný než máš ty vlasy, aby zpod kapuce šouhaly ocásky třeba peroxid blond, pokud jsi tmavovláska atd.? A jak tu někdo psal, pak to vyhodit..
Co se týče soudu vůbec netuším, jen asi jako každý jsem zaregistrovala to že oběti třeba toho prasáka Bartáka vyslýchali svědectví přes televizi (možná i se změněným hlasem?) z nějakého jiného místa.. asi když o to budeš žádat znova i soud, tak nemůžeš nic zkazit, radši to hlásit všude kde to jde.
Drž se, jsi dobrá, oběti jako ty určitě dodávají sílu těm co to vzdali a určitě je dobré že zabráníš, aby se to stalo někomu dalšímu.
PS. pokud to rodina neví a bojíš se že by tě přece jen mohli někde ukázat, co zahrát před rodinou v předstihu scénku „jé hele, říkala mi Jana z práce že prý mě viděla v televizi, haha, prej byl v televizi šot kde byla nějaká obžalovaná (jiný čin než co se ti stal) co vypadá jako já, haha“.. kdyby jim to nějaká dobrá duše taky pak hlásila, tak budou vědět „žes to nebyla ty a že to je, haha, nějaká souhra náhod, haha, taky jsme o tom slyšeli“..
Děkuji, rodina to ví, bohužel mne poznali, když to tenkrát dávali v TV a přidali záběry z kamer, jak mne sleduje. Byla jsem v nemocnici, řekla jsem, že zas s astmatem a bum, druhý den tohle
Ale nechci si znovu zažít svých 15 minut slávy, to fakt ne. Neumím si představit, že budu vypovídat u soudu, natož být někde natočená.
Nevím, jestli to bude zas tak medializované jako před tím, ale uvidíme. Jo, nejdu tama, tak je výborný nápad, že můj doprovod toto zařídí.
Jen vím, že musím přesně v určitou dobu čekat před soudní síní a eskorta ho povede kolem mně. TVL, on mne málem zabije, poznamená mne to fakt na celý život a ještě tohle?
Neumím si představit, že ho uvidím znova na živo, stačí mi, že ho vidím ve snech, ve tmě atak.
Volala jsem nakonec na soud. Ze zákona mám jako zvlášť zranitelná oběť nárok na to, abych mohla svědčit odděleně, ale ty úřednice mi říkaly, že musím počkat až co předsedkyně senátu. Má do pondělí dovolenou. Strašně se bojím…
Neboj se, tomuhle se snad ani nedá nevyhovět a ještě žena by to měla chápat víc.
Neboj, úřednice ti nic bez soudkyně závazně říct nemůžou, ale určitě ti to nakonec povolí
Holky, snad jo, díky moc! ![]()
Faktbych to jinak ani nehlásila, ale říkala jsem si, že tohle udělá znovu
Tak aby se to dál nestalo. Ale upřímně, kdybych věděla, co mne čeká, rozmyslela bych si to. Je to děs ![]()
Ahoj, prostuduj si tyto stránky, mohlo by Ti to pomoci http://www.infovictims.cz/…003_003.html
Drž se…
Ahoj, máte někdo zkušenost?
Dnes mi přišlo předvolání k hlavnímu líčení jako oběti znásilnění. Když to bylo ve fázi vyšetřování, dávala jsem do spisu žádost, aby u případného soudu (tehdy ho ještě neměli) nebyl ten co mi to udělal přítomen. No, ale dávala jsem to těm policajtům. Teď nevím, jestli mám dávat žádost soudu, nebo jestli stačí to, že je to ve spisu. Navíc se bojím i médií, když tam budou přítomni, jestli můžou odvysílat mou tvář. Děkuji, jsem z toho v háji…