Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
chtěla bych se podělit o svou dnešní zkušenost a upozornit tak stejně naivní čekatelky na porod jako jsem já…
Jsem dnes 35+5 tt, dnes jsem byla propuštěna z péče svého gynekologa a chtěla jsem se na příští týden objednat do těhotenské ambulance v Podolí, jak se to před porodem dělá. Přestože jsem byla zaregistrovaná již od 14 tt, sestra nevěřila vlastním uším, že se chci objednat teprve DNES na PŘÍŠTÍ týden…
… Nechápala, jak to, že nevím, že první objednání musím provést už okolo 30. týdne…
Tak to jsem pro změnu nevěděla zase já a jenom jsem zírala… Myslela jsem si, že když jsem zaregistrovaná, tak prostě zavolám týden před očekávanou návštěvou poradny a bude vystaráno…
Logicky jsem vyvozovala, že by mě stejně museli přijmout ten konkrétní týden… Nikde na netu ani na jejich www jsem nečetla, že se na ambulanci musím objednat tak brzy… takže nejbližší termín jsem dostala až za 14 dní. Nicméně, toto vše je realita a já to sem píšu proto, abych případné další čekaltelky na porod na tuto věc upozornila, pokud jsou náhodou stejně nevědomé jako já…
![]()
Tak se mějte hezky, pa, Ziza.
Tak nevím jestli teď, ale předtím to na stránkách bylo psané, že se máš objednat ve 30. týdnu a i mi to říkali, když jsem se registrovala. Chodila jsem k Dr. Hujové a ta byla super.
mne to s tím 30. týdnem sdělili při registraci do telefonu - sestra na to upozorňovala, abych to neprošvihla …
i.
jo jo to je u vsech vetsich porodnic.....u Apolinare jakbysmet!!!
a jeste u nas s tim prekvapenim, ze registrovana od 14 tydne, obednana na poradnu mesic predem(zatim jsem dochazela ke sve gyndr, protoze mame dvojcatka), predporodni kurs a vsechny saly jsme taky videli u Ap. a ve 33tt, kdy me hospitalizovali a udelali veskera vysetreni, ulozili do postele a napichli kanylu, tak nam prisli rict, ze bohuzel pro deti nemaji misto a ze by je ihned odvazeli jinak.....takze clovek musi byt fakt flexibilni a neuvazat se k myslence jedne porodnice, ale to je samozrejme taky nevyhoda nedonosencu, kdo rodi normalne, tak to takovy problem asi neni
pohodovy porod a zbytek tehu
Sabri + deti
Mě to taky řekli do telefonu, přesně jak píšou holky. Ono se to dalo předpokládat, je tam fakt hodně maminek, takže proto, kolem toho 30. týdne, je to podle mě v pohodě. Když jsem rodila v březnu, tak mě přijali, po mě asi dvě maminky a pak STOP! Pro další maminky už neměli místo, tak jsem ráda, že jsem to stihla a porodila našeho prďolku v Podolí a byla jsem tam moc spokojená, tak přeji, aby se tam narodilo i Tvoje miminko, Zizo.
Holky díky, možná, že mi to taky říkali, i když o tom pochybuju, protože jinak mám pamět docela dobrou…
Celou dobu jsem myslela, že systém registrace funguje proto, aby mohli ošetřit jenom určitý počet pacientek, který zvládnou…Více prostě ne. Tudíž, že v určitém týdnu tam bude jen určitý počet pacientek. Teď mluvím o poradně, ne o porodu (ten se samozřejmě naplánovat nedá a v jednom dni tam klidně může být mraky rodiček a jindy zase žádná…
No, ale nevadí, tak hlavně ať tam mám místo aspoň při porodu…
Pa, Ziza.
Ahoj, byla jsem se včera osobně registrovat v Podolí a paní u okýnka mi řekla, že se mám do těhu poradny objednat 7 týdnů před porodem. Pro jistotu jsem se zeptala, jestli to nemá být ten 30. týden, ale prý ne, stačí 33.týden. Hm… tak je to asi každou chvíli jinak
. jelikož rodím až v listopadu, raději se okolo toho 30. týdne zeptám znova (kdy se objednat).
Jo- a prý budou mít zavřeno kvůli malování zřejmě od 14. října a to 1 týden, to jen tak pro info,
tak pa
Lucka
Holky, prosím, jen se chci ujistit, že jsem to správně pochopila:
do 14. týdnu se tam mám zaregistrovat = jen se tam někam zapsat, ale dál chodím ke svýmu dr., až někdy do toho 36.tt, pak už se chodí na prohlídky do porodnice. Jen je nutný se tam objednat už někdy po 30.tt, by se tam člověk vměstnal. Je to takhle?
Děkuju! Eva
Evi, je to presne tak, az tam budes poprve volat, tak ti i prideli cislo.
Holky kdy jste se objednavaly do poradny v Podoli? Moje doktorka me tam chce predat od toho 36tt, 35+0 mam u ni jeste posledni kontrolu. Tak kdy tam mam volat? Diky.
@marfra myslim ze v instrukcich ktere jsme dostaly pri regiszraci pisou ze volat mame ve 34 tydnu..
@makarka jo no jo, pri registraci jsem taky dostala nejaky papir
no tak jdu hledat…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.