oblečení na mimi..poradíte?

54
20.7.05 11:06

Ahojky,
s kabátkama ti neporadím, musíš sama odhadnout, jestli využiješ či ne. Ale ty látkové pleny se myslí hlavně třebas pod hlavičku, když leží, nebo když máš na rameni atd. Miminko (aspoň to moje ) často ublinkávalo, a tak jsem nemusela převlíkat celou postýlku, ale jen vyměnila tu plínku. A za den se jich nastřádalo hodně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Missorka
20.7.05 11:09

Alfie,

na kabátky se vykašli! Pokud vím, tak většina oblečení má věci na prcky svoje, to by ti měli říct v tvojí porodnici… Většinou stačí oteckovi připravit věci na převoz pokládku domů… Já košilky neměla, a myslím, že v našem věku je nemá skoro nikdo. :-)

Látkový plínky jsou myšlený jako podložky, utěrátka a tak, ty rozhodně potřebovat budeš, vyplatí se (teda aspoň mě) i takový ty jednorázový papírový podložky (Fixies, Babylove). Měla jsem 20 a stačily mi.

Hodně štěstí a pohodový zbytek těhu.
Peta

• Citovat
  • Upravit
2480
20.7.05 11:24

Ahoj!

Myslím si, že máš ještě spoustu času. Navíc každá porodnice mívá jiné požadavky a jiná vybavení. Až se rozhodneš, ve které budeš chtít rodit, tak si ty informace zjistíš. Není kam spěchat.

A co se týče výbavičky, tak si myslím, že by se ti možná mohly nějaké kabátky či svetříky hodit. Navíc pokud budeš mít prďolku v prosinci. (mimochodem jako já)
Sama pak poznáš, co by se ti ještě mohlo hodit.

Látkové pleny nejsou jen pro ty, co je chtějí používat místo jednorázovek, ale jsou nepostradatelné pro všechny. Můj první cipísek hodně často ublinkával, tak byla spotřeba docela velká. Také jsou vhodné prostě jen místo podložky a uvidíš, že se ti budou hodit na spoustu jiných věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.7.05 11:26

U nás v porodnici vyžadovali spíš ty podložky jednorazove, jak psala Missorka. Nejlepsi je opravdu zeptat se u vas v porodnici. Vsude je to jine. Ja jsem si, co se tyce oblecku, musela dovezt jen ty na cestu domu. Terik

• Citovat
  • Upravit
1234
20.7.05 11:29

Ahojky,
látkové pleny jsem rozhodně užila a užívám dodnes (např. když kojím, tak ji mám na druhé straně nacpanou v podprsence kvůli odtékajícímu mlíčku). Jinak z porodnice jsem vezla Matýska v dupačkách a tričku (tak ho oblékaly i sestry v porodnici). Pak samozřejmě svetřík a čepička podle počasí. Když je teplo, tak mu stačí bodíčko. Nejhorší jsou ty kabátky, co se zapínají vzadu - vyhodit!!! Naprosto jsem jim nepřišla na chuť. Blbě se nandavají, když je mimi na břiše a pak na těch uzlíkách leží, no prostě je to blbost. Mně nejvíc vyhovovaly věci, co se zapínají vepředu. Zapínání vzadu je podle mě blbost. I později ty overálky, co se zapínají vzadu, malému vadily. Ty cvočky vycházely akorát tak, že ho tlačily.
Jinak do porodnice jednorázové kalhotky, podložky, čistící ubrousky (dali mi jich jen 12 - malé reklamní balení a to samozřejmě nestačilo) a pak podle potřeby. Záleží taky na porodnici. V té mojí třeba nebylo mýdlo :lol: atd. Zkus se zeptat, každá porodnice má svůj seznam a je přesnej. Jinak ostatní Ti pak přiveze třeba manžel.
 V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
20.7.05 11:48

Ja mam 5tyzdnovu holcicku a latkove pleny sme este dokupovali (mame 30ks :wink: ) Malicka totiz velmi ublinkava, takze ta spotreba je neuveritelna :) Na prebalovanie pouzivame iba jednorazove…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
20.7.05 11:54

Zjisti si v porodnici, kde budeš rodit, co je třeba, co tam mají a kolik (jestli nejsou příděly). U nás bylo prakticky na mimi vše (místo ubrousků na utírání dávali perlan - jen se namočil a pak to fungovalo jako ubrousek). Pleny v některých porodnicích jsou omezené množství na den, v tom případě přibal pleny. Pro nás bylo i košile, vložky. Já si brala jednorázové kalhotky (samo, že šly párkrát přeprat) a vložky do podprsenky a toaleťák.
Na zimu na cestu domů bude určo třeba body, dupačky, ponožky, kabátek či svetřík, čepička. Podle způsobu dopravy domů i rukavičky (i když při cestě autem by stačilo schovat ručičky do svetříku) a deku.
Neměla jsem nic co se zapínalo vzadu, žádné košilky, i když doporučuju na zimu mít bodýčka, co by šla zapnout co nejvíc ke krku kvůli pocení, dělají se pak rády opruzeninky (to je asi jediná výhoda košilek, ale i tak jsem je nepoužila). Je pravda, že jsem ocenila na domů a na cesty kočárem v zimě klasické bavlněné kabátky pod svetřík. Ale ne na návštěvy, na to už nevypadaly :roll:
Jak psaly holky, hlavně zjsitit v porodnici, co tam vyžadují.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
20.7.05 12:06

My jsme museli mít do porodnice plínky-papírový (a ubrousky).Ty látkový nám na nějaký to ublinknutí půjčili.Zeptej se tam předem v té porodnici,protože v každé je to trochu jiný.
Jinak při odchodu z porodnice je jedno co mimču oblečeš.Já jsem dala normálně minitričko a kabátek a dupačky a zabalila ho do peřinky a ještě deky.narodil se v zimě.Doma jsme občas používali kabátky a košilky-ty bílý plátěný (dostala jsem od tchýně),ale jsou nepraktický,díky šňůrkám se pořád rozvrtávají a lezou zádíčka (teda pokud je mimčo divoch jako náš malej)Raději bych omrkla malinký trička s knoflíkama na ramínku a to i v sekáči (pokud ti to není proti srsti) protože to je všechno většinou jak nový,takovj prcek to moc neunosí.Nebo ody,ty jsou taky bezva.Časem stejně zjistíš sama co ti vyhovuje nejvíc.já už to vidím e příště budu používat uplně jiný věci.)Hlavně ty bodýčka jsou super vynález-nikde se nekrčí a netlačí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
20.7.05 13:20

ahoj,
mě se nejvíc osvědčilo tohle:bodýčka se zapínáním na rameni či krku,dupačky,fleecové kabátky a mikiny,pár bavlněných kabátků(o těch jsem nejdřív nechtěla ani slyšet).při kojení jsem malé dávala bryndák,ušetřila jsem si tím neustálé převlíkání.bezvadný byli fleecové kombinézy-ty jsem dávala ven přes normální oblečení a hodně jsem užila rychlozavinovačku a spací pytel z deky-oboje do kočárku.naše malá byla hodně zimomřivá a hodila se i ohřívací flaška v obalu-kačence-to dostala a nejdřív mi to připadalo jako blbost a pak jsem to hodně užila.taky jsem měla hodně věcí ze sekáče,věci jsou stále jako nové a téměř nic to nestálo a hlavně jsem nemusela často prát.bavlněné pleny doporučuju ze stejných důvodů jako holky,mě jich stačlo 20ks a do poradny jsem nosila i ty jednorázové,ale i bavlněné.
 luka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
20.7.05 14:31

Ahoj,

tak náš klučík se narodil začátkem ledna, a protože byl druhý už jsem měla tak nějak představu, co by se nám hodilo. Několik bodyček, dupačky
a overálky. Vše se je na holé tělíčko samo ze 100% bavlny, takže např. sametové dupačky jsme nekupovali, ty co jsme měli jsme využily na ven jako oblečení přes ty bavlněné. No a pak nějaký svetřík, nebo mikinku, a teplou kombinézku (my jsme měli fleecovou v.62), čepičku,rukavičky, bačkorky vše fleec. Dále jsem ocenila rychlozavinku s fleec.vnitřkem, no a taky klasickou larisu. Množství asi záleží na tom jak často budeš prát, ale kombinézka, čepička, rukavice,bačkorky stačí jedny. Ostatní oblečky bych pořizovala alespoň po 3ks. Jak říkaly holky látkovky určitě využiješ, takže když si 10ks koupíš nic tím nezkazíš.
Jen tak mimochodem, docela ti závidím to nakupování, protože mě to děsně bavilo. Přeji krásný zbytek těhu a zdravé miminko! :lol: :lol: :lol:

Iriss + 2svišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
20.7.05 14:44

Ahojky.

Já měla pro Nelinku do porodnice troje dupačky a užila sem je. Protože se malá narodila dřív, bylo nám doporučeno dát jí i kabátek, aby byla v teple. S touhle výbavou sem vydržela první tři měsíce :lol: , samozřejmě ještě 7 bodýček a punčošky na doma, na ven pak již zmiňovaný kabátek (vlastně sem pak měla ještě jeden do foroty a ještě že tak, neb moje Neláda byla pěkná blijáda :P ) a kombinézu. Dál dvě čepičky, Rukavičky, botičky a toť opravdu vše. Všechno byla vel. 56 :P . Na rozhraní 3. a 4. měsíce sme z toho začli vyrůstat , další velikost tj.62 sem měla připravený jen bodýčka a ostatní sem postupně dokupovala. Jinak prala sem každé 2 až tři dny, na třicítku, půlhodinovým šetřícím programem. Proto mi toho stačilo jen tak málo…a bohatě:-)

Látkový plínky se nám hodili náramně, bylo jich za den deset i víc :( , radost vzpomínat :) .

Já sem do porodnice měla mít i papírový plínky, přebal. podlož, vlhčený kapesníky,…

Přeju dokonalou výbavičku :P a pohodové těhotenství. A věř, že spoustu toho, co teď pro mimi nakoupíš nikdy neužiješ :P .

Sandra + Nelinka (8m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
21.7.05 09:36

Ahoj, my jsme museli mít do porodnice plínečky a ubrousky.To co tam ale dávali dětem na oblečení bylo dost často roztrhané a hlavně pro nás - 3kg mooooc velké! Děs! Jinak z vybavičky jsem zjistila že mám příliš moc bodyček s krátkým rukávkem, pokud není opravdu parné léto moc se neužijou, určitě ne na novorozeně, byla by mu zima i doma.Jedině snad pod oblečení…Dobré jsou pro začátek kabátky myslím ty maličké, bavlněné kabátky na zapínání vpředu na které se pak dávají dupačky. Je dobré nakoupit víc pyžámek - moc často se perou - určitě tak 4- 5 v jedné velikosti. Pak i teplé kabátky na ven na oblečení, ponožky, čepičky - víc velikostí z těch my jsme moc rychle vyrostli v porovnání s oblečením, mimčům roste hlavička trošku víc :D Jinak já ještě za důležité považuju zavinovačky, ty moderní - fakt líp v tom mimčo usíná(nemele sebou, ručičky složí jak v bříšku a je klidné :wink: ) - tak 2. Já jsem maniak na oblečky, malý má větší garderobu než mamča, ale nikdy bych nekoupila nic co není přirodní materiál - bavlna. Jo a plínečky jsem taky dokupovala i když nejsme moc blinkací, spotřeba je velká, pod hlavičku na utírání po koupání atd. teď mám 30. Pěkné jsou ty s obrázkama :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
21.7.05 13:31

Ahoj tak já jela do porodnice vyzbrojena balíkem plen asi 30ks jelikož u nás se nedávají a druhý den mi manžel přivezl vlhčené ubrousky.Co se týče těch kabátku když jsem byla ještě těhule tak jsem o nich nechtěla vůbec slyšet,ale pro jistotu jsem si asi 3 pořídila a musím říct ,že jsem udělala dobře nebot navléci přes hlavičku týdennímu mimi bodičko ,které se zapíná na rameni to bylo tedy něco pro mě takže kabátky vyhráli na plné čáře a dávala jsem je tak do 3-4 měsíce než se malá začla trochu hýbat ,že jí pak lezli nahoru ,ted je jí 8m. a máme pořád bodička ,který jsou asi pro nás nejlepší,zkoušela jsem dát už tričko ale leze nám to s tepláků tak ještě počkáme.Ale jinak mi vše přivezl manžel co mi třeba chybělo v porodnici.A také jsem si přivezla ty nejmenší dupačky,protože tam měli otřesné veliké a již zminované ty košilky.
Eli a Elinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
22.7.05 12:26

Ahoj,

k tomu oblečení jsem jenom chtěla poznamenat, že já osobně jsem strašně moc ocenila dupačky, které se dají rozepínat v nohavičkách. Je to hlavně supr, když je mimi úplně malé, musíš ho přebalovat i v noci a špatně se s ním manipuluje (nedrží hlavičku, musíš s ním zacházet opatrněji apod.). Ty dupačky bez rozepínání v nožičkách dávám na noc až teď, když už v noci nepřebaluju, tam už je to potom jedno..
Co se týče množství oblečení, tak já naopak mám tu zkušenost, že čím víc oblečení, tím líp, alespoň nemusíš tak často prát. Navíc pokud se mimi párkrát pročůrá nebo poblinká, tak fakt ty troje dupačky nemusí stačit.. Já ale měla štěstí, hodně jsme toho podědili a spoustu mi toho nakoupila máma 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
22.7.05 18:37

Na porodnici je fakt ještě dost času - gynekoložka tam vysílá až tak okolo 34 tt (pokud se nepletu). Nicméně není od věci si už třeba pár porodnic prohlídnout, než se pro nějakou rozhodneš.. teda je fakt, že já byla taky jenom v jedný (U Apolináře), kde jsem taky porodila. Tehdy jsem ještě pracovala, takže jsem byla líná obhlížet další :oops:
Nicméně jsem tam získala dost zajímavých informací, přihlásila jsem se tam na předporodní kurz, takže když jsem rodila, tak mi to tam nepřipadalo tak úplně cizí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí