Oblečení po dětech - prodat nebo darovat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ze stejných důvodů jsem teď věci po malý odvezla do kojeňáku. Do azyláků jsem dopředu volala a ptala se, ale odmítli, že toho mají spousty a že tam maminky s tak malýma dětma nemají. Ale já dávala miminkovský velikosti.
- Citovat
- Upravit
Dávám vse zachovalé do kontejneru na charitu, top věci schovavam pro kamarádku, zbytek vyhodim. Dřív jsem prodávala velké balíky podle velikosti, ale nestojí mi to za tu praci s focenim a posilanim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty nejmenší věcí dám do porodnice (až si budu jistá, že další dítě nebude) zbytek roztřídím, ty nejlepší kousky (zimní kombinézy a bundy) zkusím prodat a zbytek hodím do kontejneru pro klokánek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, anonymně - budu psát i o kolegyni a sousedce.Třídím oblečení po dětech a mám toho doma haldy. 80% jsem kupovala jako nové, ale ne nějaké extra značky. Oblečení je pěkné a zachovalé. Ale co s tím? Zkoušela jsem prodávat a ty domluvy jsou děsný. Pořád se s někým scházet, každý by to chtěl přivézt až domů. Nemám na to čas. Kdybych si s tím dala práci, odhaduju, že můžu vydělat tak 6-10 tis. Ale strávím tím příštího půl roku. Dát to jako velký set a za kus dostat 10-20 Kč mi přijde šílený.
Chtěla jsem to dát kolegyni z práce. Pořád bědovala a najednou si kupují kuchyni za 80 a ložnici za 40 a zaplatí to hotově.
Chtěla jsem to dát ubědované sousedce a ti si najednou koupili zahradu za mega.
Švagrové - ale ta má úplně jiný styl oblékání dětí a vše chce nové.
Tak přemýšlím o nějakém azyláku. Je mi to líto, protože nás to stálo spoustu peněz a sháněního, ale pořád jsou to jen věci. Jaký je váš názor?
No a za kolik bys to chtela prodat?
Ja koupila krasne saticky M&S, byli snad parkrat vzate, za 50 Kc. ![]()
To same leginky, polodupacky. Kdyz maji akci v Tescu, tak za 150 Kc troje leginky. To nema cenu kupovat pouzite za 20-30 Kc.
Koupila sem nadherny tricko s Hello Kitty za 15 Kc. Drzi krasne barvu, elasticky. Jo taky sem koupila za 20-30 a stalo to za prd.
Jen to tak proste je. V Kiku taky koupis za dobre ve vyprodejich. Takze bud to nekomu das a nebo si vydelas aspon par stovek. Se musis rozhodnout sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když nemáš v okolí nikoho, o kom si myslíš, že by mu skutečně pomohlo v jeho finanční situaci, kdyby oblečení na děti dostal, tak zkus ten azylák. Ale neměj rozhodně nějaké představy, jak ti tam budou vděční, i od těch největších sociálů se ti kolikrát dostane ofrňování, že to není echt a málo pruhů málo adidas
. Možná bych zkusila tedy ty balíky, po jednom kuse prodávat nemá smysl, nebo prodala po kuse jen ty nejlepší kousky a zbytek někde věnovala. Můžeš zkusit i nějakou místní skupinku na fb, kde se pořádají sbírky, u nás se vždycky třeba objeví někdo, komu třeba domácnost vyhořela nebo je vytopili apod. tak ti jsou za dar určitě rádi a potřebují to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TopSecret Právě - jsou obchody jako kik a pepco … krásné nové věci za pár korun. Takže jsem zjistila, že nemá smysl to prodávat. Nikdo víc jak 10 nebo 15 kurun za kus nedá. A samozřejmě to chápu.
- Citovat
- Upravit
Ja neprodávám nic. Ta práce s tím mi za ty peníze nestojí. Také mám pytle úplně novych věcí, hodně i značkových. Něco jsem rozdala po rodině a něco dávám do kontejneru SOS. Těch hader je teď všude tolik, ze uz to nikdo ani nechce, každy si nakoupí nové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily To je pro mě idelání představa - dát to někomu, kdo se dostal do těžké životní situace. Ale nikoho takového v okolí neznám. A ti, co nejvíc bědovali, tak se nakonec ukázalo, že peníze mají.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Tiger-lily To je pro mě idelání představa - dát to někomu, kdo se dostal do těžké životní situace. Ale nikoho takového v okolí neznám. A ti, co nejvíc bědovali, tak se nakonec ukázalo, že peníze mají.
Moc to resis. Když to stejne chceš darovat, tak to můžeš dat přece komukoli - aspoň se ti to nebude kupit doma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kik a Peppco sice pěkné věci za par kaček, ale leda pro miminko, které to unosí měsíc. Na 6 letou už tam nekupuji, pač se mi nechce kupovat co měsíc nový šatník. Takže pak ty větší věci se treba vyplatí prodat, ale třeba bundy, věci na lyže a tak. Ožmolené trička nemá význam někde inzerovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem top kusy davala a davam kamaradce. Penez maji dost, ale netizi me, ze jim “usetrim” kupovala jsem ty hadry primarne pro svoji dceru. Ostatni vyhazuju, nebo davam do sos kontejneru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Miminkovský věci jsem část prodala a část věnovala přes OSPOD do rodiny v tíživé situaci. Větší věci se prodávají dobře, tam prodám tak 85%, zbytek část dám kolegyni pro holku na chalupu a je mi jedno jestli, si kupuje novou kuchyň v hotovosti
a zbytek dávám do charitního kontejneru, ale část toho jde na zpracování na hadry a pro komerční účely, tak tam dávám jen to k čemu nemám vůbec žádný vztah. Pár miminkovských kousků má schovaný z nostalgie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily Mě se totiž stalo, že si ze mě sousedka dělala dojnou krávu a pak mi ještě pomluvila. Nechci rozebírat podrobnosti, protože sem taky chodí a stopro by se v tom poznala. Tak jsem jen tentokrát nechtěla naletět znova. Asi to moc hrotím.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, anonymně - budu psát i o kolegyni a sousedce.
Třídím oblečení po dětech a mám toho doma haldy. 80% jsem kupovala jako nové, ale ne nějaké extra značky. Oblečení je pěkné a zachovalé. Ale co s tím? Zkoušela jsem prodávat a ty domluvy jsou děsný. Pořád se s někým scházet, každý by to chtěl přivézt až domů. Nemám na to čas. Kdybych si s tím dala práci, odhaduju, že můžu vydělat tak 6-10 tis. Ale strávím tím příštího půl roku. Dát to jako velký set a za kus dostat 10-20 Kč mi přijde šílený.
Chtěla jsem to dát kolegyni z práce. Pořád bědovala a najednou si kupují kuchyni za 80 a ložnici za 40 a zaplatí to hotově.
Chtěla jsem to dát ubědované sousedce a ti si najednou koupili zahradu za mega.
Švagrové - ale ta má úplně jiný styl oblékání dětí a vše chce nové.
Tak přemýšlím o nějakém azyláku. Je mi to líto, protože nás to stálo spoustu peněz a sháněního, ale pořád jsou to jen věci. Jaký je váš názor?